# Definition Of Solving Proportion Word Problems

Approved & Edited by ProProfs Editorial Team
The editorial team at ProProfs Quizzes consists of a select group of subject experts, trivia writers, and quiz masters who have authored over 10,000 quizzes taken by more than 100 million users. This team includes our in-house seasoned quiz moderators and subject matter experts. Our editorial experts, spread across the world, are rigorously trained using our comprehensive guidelines to ensure that you receive the highest quality quizzes.
| By Schindsa
S
Schindsa
Community Contributor
Quizzes Created: 1 | Total Attempts: 648
Questions: 5 | Attempts: 648

Settings

Take this quiz and learn more about solving proportion word problems. Let's play this quiz now, all the best!

• 1.

### Tim can buy 8 apples for 2 dollars, how much would it cost Tim to buy 25 apples?

Explanation
Tim can buy 8 apples for 2 dollars, which means each apple costs 2/8 = 0.25 dollars. Therefore, to buy 25 apples, Tim would need to pay 25 * 0.25 = 6.25 dollars.

Rate this question:

• 2.

### Larry eats 5 Skittles every minute, how many Skittles can Larry eat in 30 minutes?

Explanation
Larry eats 5 Skittles every minute, and we need to find out how many Skittles he can eat in 30 minutes. To solve this, we can multiply the number of Skittles Larry eats in one minute (5) by the number of minutes (30). Therefore, Larry can eat a total of 150 Skittles in 30 minutes.

Rate this question:

• 3.

### Tara can run 4 laps in 11 minutes, how long would it take Tara to run 1 lap?

Explanation
Tara can run 4 laps in 11 minutes. To find out how long it would take her to run 1 lap, we can divide the total time by the number of laps. So, 11 minutes divided by 4 laps equals 2.75 minutes. Therefore, it would take Tara 2.75 minutes to run 1 lap.

Rate this question:

• 4.

### Stacey can buy 10 pies for \$30, how much would it cost Stacey to buy 2 pies?

Explanation
If Stacey can buy 10 pies for \$30, it means that each pie costs \$3. Therefore, if she wants to buy 2 pies, it would cost her \$6 (2 pies x \$3 per pie).

Rate this question:

• 5.

### Michael can play one hole of golf in 13 minutes, how long would it take Michael to finish one full round of golf (18 holes)?

Explanation
If Michael can play one hole of golf in 13 minutes, then it would take him 13 minutes to play one hole. Since there are 18 holes in a full round of golf, it would take him 13 minutes multiplied by 18, which equals 234 minutes, to finish one full round of golf.

Rate this question:

Quiz Review Timeline +

Our quizzes are rigorously reviewed, monitored and continuously updated by our expert board to maintain accuracy, relevance, and timeliness.

• Current Version
• Mar 21, 2023
Quiz Edited by
ProProfs Editorial Team
• Dec 01, 2009
Quiz Created by
Schindsa

Related Topics