Dupi Bapa Soal Quis: Undak-usuk Basa Kelas 7

11 Questions | Total Attempts: 332

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Dupi Bapa Soal Quis: Undak-usuk Basa Kelas 7

.


Questions and Answers
  • 1. 
    "Dupi bapa...... ti Jakarta tabuh sabaraha?" Jajang naros ka Pa Anjar
    • A. 

      Balik

    • B. 

      Wangsul

    • C. 

      Mulih

    • D. 

      Dongkap

  • 2. 
    "Dupi bapa...... ti Jakarta tabuh sabaraha?" Jajang naros ka Pa Anjar
    • A. 

      Balik

    • B. 

      Wangsul

    • C. 

      Mulih

    • D. 

      Dongkap

  • 3. 
    Dupi bapa bade ...... buku naon? Tatang naros ka Pa Ade
    • A. 

      Ngagaleuh

    • B. 

      Meser

    • C. 

      Meuli

    • D. 

      Ngabantun

  • 4. 
    "Pun Bapa oge parantos ti tatadi..... " ceuk indah deui
    • A. 

      Sare

    • B. 

      Kulem

    • C. 

      Mondok

    • D. 

      Peureum

  • 5. 
    "Dupi rama teh parantos ...... ka padamelan teu acan?"
    • A. 

      Mios

    • B. 

      Angkat

    • C. 

      Indit

    • D. 

      Balik

  • 6. 
    "Bade ..... ku abdi we Kamus Basa Sunda mah?" walon Yana
    • A. 

      Dibeuli

    • B. 

      Digaleuh

    • C. 

      Dipeser

    • D. 

      Dibikeun

  • 7. 
    "Bade ..... ku abdi we Kamus Basa Sunda mah?" walon Yana
    • A. 

      Dibeuli

    • B. 

      Digaleuh

    • C. 

      Dipeser

    • D. 

      Dibikeun

  • 8. 
    Kalimah anu merenah dina ngalarapkeun basa lemesna.....
    • A. 

      Abdi bade wangsul buku ka perpustakaan

    • B. 

      Abdi bade ngawangsul buku ka perpustakaan

    • C. 

      Abdi bade wangsulkeun buku ka perpustakaan

    • D. 

      Abdi bade ngawangsulkeun buku ka perpustakaan

  • 9. 
    Parobahan tina kecap lemes peser nu kurang merenah larap dina kalimahna nya eta.....
    • A. 

      Sawios ku abdi dipeser buku teh

    • B. 

      Sawios ku abdi meser buku teh

    • C. 

      Sawios ku abdi pangmeserkeun buku teh

    • D. 

      Sawios ku abdi kapeserkeun buku teh

  • 10. 
    Kecap-kecap sejen nu muncul tina kecap lemes mondok......(iwal/kecuali)
    • A. 

      Mondokan

    • B. 

      Dipondokan

    • C. 

      Pondokan

    • D. 

      Kapondokeun

  • 11. 
    Maksud jeung tujuan ayana undak-usuk basa Sunda teh.........(iwal/kecuali)
    • A. 

      Pikeun tatakrama

    • B. 

      Pikeun sopan santun

    • C. 

      Pikeun silih hargaan

    • D. 

      Sangkan dipuji batur

Back to Top Back to top