Uji Kompetensi 3 (Menelaah TEKS Pawarta/Berita)

20 Questions | Total Attempts: 260

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Uji Kompetensi 3 (Menelaah TEKS Pawarta/Berita)


Questions and Answers
  • 1. 
    Pawarta kudu ngandharake kedadeyan kang nyata
    • A. 

      Bener

    • B. 

      Salah

  • 2. 
    Pawarta kang ngandharake kedadean nyata diarani opini.
    • A. 

      Bener

    • B. 

      Salah

  • 3. 
    Saben wong butuh pawarta.
    • A. 

      Bener

    • B. 

      Salah

  • 4. 
    Pawarta bisa awujud hiburan.
    • A. 

      Bener

    • B. 

      Salah

  • 5. 
    Saben dina mesthi ana pawarta.
    • A. 

      Bener

    • B. 

      Salah

  • 6. 
    Kalawarti basa Jawa kang isih terbit nganti saiki yaiku Jayabaya.
    • A. 

      Bener

    • B. 

      Salah

  • 7. 
    Kalawarti yaiku kabar kang terbite ora saben dina.
    • A. 

      Bener

    • B. 

      Salah

  • 8. 
    Layang kabar kang terbite ora saben dina diarani ariwarti.
    • A. 

      Bener

    • B. 

      Salah

  • 9. 
    Sifat pawarta aktual iku diarani bener-bener dumadi
    • A. 

      Bener

    • B. 

      Salah

  • 10. 
    Pawarta lisan bisa dirungokake ing radio.
    • A. 

      Bener

    • B. 

      Salah

  • 11. 
    Mangerteni Dina Kamardikan Indonesia 17 Agustus kalebu pawarta negara.
    • A. 

      Bener

    • B. 

      Salah

  • 12. 
    Unsur pawarta 5W "when" mangsuli pitakonan kapan kedadeyane.
    • A. 

      Bener

    • B. 

      Salah

  • 13. 
    Sifat pawarta BAL iku Bener, Abal-abal, Lengkap.
    • A. 

      Bener

    • B. 

      Salah

  • 14. 
    Pawarta Pendhidhikan iku kalebu jinis pawarta adhedhasar isine.
    • A. 

      Bener

    • B. 

      Salah

  • 15. 
    Pawarta dadi juwara kalebu pawarta kang nyedihake.
    • A. 

      Bener

    • B. 

      Salah

  • 16. 
    Kedadeyan utawa prastawa kang narik kawigaten lan disiyarake kanthi cepet lumantar mediya yaiku....
    • A. 

      Pawarta

    • B. 

      Opini

    • C. 

      Telegram

    • D. 

      Tontonan

  • 17. 
    Sing kalebu Rumus Berita/Pawarta yaiku kejaba....
    • A. 

      What?

    • B. 

      Who?

    • C. 

      When?

    • D. 

      Which?

  • 18. 
    Ing ngisor iki sing kalebu mediya kanggo menehi pawarta/Berita yaiku kejaba....
    • A. 

      Radhio

    • B. 

      TiVi

    • C. 

      Koran

    • D. 

      Bioskop

  • 19. 
    Kepriye kedadeyane prastawa mau? pitakonan kasebut yaiku nganggo rumus pawarta....
    • A. 

      What?

    • B. 

      Where?

    • C. 

      Why?

    • D. 

      How?

  • 20. 
    Ing ngendi kedadeyane prastawa iku mau? pitakonan kasebut nganggo rumus berita....
    • A. 

      What?

    • B. 

      Who?

    • C. 

      When?

    • D. 

      Where?

Back to Top Back to top