1.
What is 19.6 divided by 3.2, carried out to 3 decimal places?
Correct Answer
A. 6.125
Explanation
The correct answer is 6.125. This is the result of dividing 19.6 by 3.2 and rounding it to three decimal places.
2.
The diameter of a certain rod is required to be 1.51 .015 inches. The rod would not be acceptable if the diameter measured
Correct Answer
A. 1.490
Explanation
If the diameter of the rod is required to be 1.51 inches with a tolerance of ±0.015 inches, then any measurement below 1.495 inches would not meet the requirement. Since 1.490 inches is below this threshold, it would make the rod unacceptable.
3.
April collects $150 to purchase equipment for the softball team. If she buys 8 softballs at $5 each, 9 mitts at $15 each, and chalk to line the field at $10, how much money will she need to pay the bill for these items?
Correct Answer
C. $35
Explanation
April needs to buy 8 softballs at $5 each, which will cost her 8 * $5 = $40.
She also needs to buy 9 mitts at $15 each, which will cost her 9 * $15 = $135.
She needs to buy chalk to line the field at $10.
Therefore, the total cost of all the items will be $40 + $135 + $10 = $185.
Since April collected $150, she will need to pay $185 - $150 = $35 for these items.
4.
Alicia bought three items at the candy store for $3.47 , $.45, and $2. How much change should she receive if she pays with a $20 bill?
Correct Answer
B. $14.08
Explanation
Alicia bought three items at the candy store for a total of $3.47 + $0.45 + $2 = $5.92. If she pays with a $20 bill, she should receive change of $20 - $5.92 = $14.08.
5.
One salami sandwich requires lb of salami. How many pounds of salami are required to make 72 Sandwiches?
Correct Answer
B. 18
Explanation
To find out how many pounds of salami are required to make 72 sandwiches, we need to divide the total number of sandwiches by the amount of salami required for each sandwich. Since each sandwich requires 1/4 lb of salami, we divide 72 by 4 to get 18. Therefore, 18 pounds of salami are required to make 72 sandwiches.
6.
How many pieces of 4-inch pipe can be cut from a piece of 4-foot stock?
Correct Answer
D. 12
Explanation
A 4-foot stock is equivalent to 48 inches. Since each piece of 4-inch pipe requires 4 inches, we can divide 48 inches by 4 inches to find the number of pieces that can be cut. 48 divided by 4 equals 12, so 12 pieces of 4-inch pipe can be cut from a piece of 4-foot stock.
7.
For Questions 7 and 8 Refer to the GRApH
- How much does bob spend each month on food and rent if he earns $800 per month?
Correct Answer
B. $600
Explanation
Based on the graph, the bar representing the amount spent on food and rent is at the $600 mark. This indicates that Bob spends $600 each month on food and rent.
8.
How much could Bob save each month if he went on a diet and reduced his food expenses to 19% of his monthly budget?
Correct Answer
D. $48
Explanation
If Bob reduces his food expenses to 19% of his monthly budget, it means that he would be saving 81% of his monthly budget. Since the question asks for the amount he could save each month, the correct answer would be the highest option, which is $48. This is because 81% of his budget would be the largest amount he could save compared to the other options provided.
9.
Jeff finished the marathon in 2 hours 28 minutes 32 seconds , and Josh finished it in 2 hours 32 minutes 30 seconds ., What was the diffrence in their times?
Correct Answer
A. 3 minutes 58 seconds
Explanation
The difference in their times can be calculated by subtracting Josh's time from Jeff's time.
Jeff's time: 2 hours 28 minutes 32 seconds
Josh's time: 2 hours 32 minutes 30 seconds
To subtract the times, we start with the seconds. 32 seconds minus 30 seconds is 2 seconds. Then we move to the minutes. 28 minutes minus 32 minutes is -4 minutes. However, since we are dealing with time, we can borrow 60 minutes from the hours and add it to the -4 minutes. This gives us 56 minutes. Finally, we subtract the hours. 2 hours minus 2 hours is 0 hours.
Therefore, the difference in their times is 0 hours 56 minutes 2 seconds, which can be simplified to 56 minutes 2 seconds or 3 minutes 58 seconds.
10.
How many feet are in a 100-yard football field?
Correct Answer
A. 300
Explanation
A football field is 100 yards long, and since there are 3 feet in a yard, the total number of feet in a 100-yard football field would be 300 feet.
11.
If 50 gallons of water fall over a waterfall in 1 minute, how many gallons of water tumble over it in one day?
Correct Answer
A. 72,000
Explanation
In one day, there are 24 hours, and each hour has 60 minutes. Therefore, there are 24 x 60 = 1440 minutes in one day. If 50 gallons of water fall over the waterfall in 1 minute, then in 1440 minutes (one day), the total amount of water that tumbles over the waterfall would be 50 x 1440 = 72,000 gallons.
12.
The population of stormville has increased from 80,000 to 100,000 in the last twenty years. What is the percent of increase in the population?
Correct Answer
B. 25
Explanation
The population of Stormville has increased by 20,000 (100,000 - 80,000) in the last twenty years. To find the percent increase, we divide this increase by the original population and multiply by 100. So, the percent increase is (20,000 / 80,000) * 100 = 25%.
13.
The value of 32 nickels, 73 quarters , and 156 dimes is
Correct Answer
C. $35.45
Explanation
The value of 32 nickels is $1.60 (32 x $0.05 = $1.60). The value of 73 quarters is $18.25 (73 x $0.25 = $18.25). The value of 156 dimes is $15.60 (156 x $0.10 = $15.60). Adding these values together, we get $1.60 + $18.25 + $15.60 = $35.45. Therefore, the correct answer is $35.45.
14.
The Wage rate in a certain trade is $8.60 an hour for 40-hour week and
1 times the base pay for overtime. An employee who works 48 hours in a week earns
Correct Answer
A. $447.20
Explanation
The employee worked 8 hours of overtime, which means they worked 40 regular hours and 8 overtime hours. The base pay for regular hours is $8.60 per hour, so the total base pay for regular hours is 40 * $8.60 = $344. The overtime pay is 1 times the base pay, so the total overtime pay is 8 * $8.60 = $68. Adding the base pay and overtime pay together, the total earnings for the week is $344 + $68 = $412. Therefore, the correct answer is $447.20.
15.
Richard sold 45 newspapers at 25 cents each, making a profit of 11 cents on each paper sold. What was his profit for the days sales?
Correct Answer
B. $4.95
Explanation
Richard sold 45 newspapers at a profit of 11 cents on each paper. To find his total profit, we multiply the number of newspapers sold by the profit per paper: 45 * $0.11 = $4.95. Therefore, his profit for the day's sales is $4.95.