1.
How much should you tip on a $30 restaurant bill if you tip 20%?
Correct Answer
A. 6
Explanation
If you tip 20% on a $30 restaurant bill, you would tip $6. This is because 20% of $30 is $6.
2.
If you drive 20 miles to work every day, each way, how many miles do you travel in a work week?
Correct Answer
D. 200
Explanation
If you drive 20 miles to work every day, each way, it means you travel a total of 40 miles in a day. Since there are 5 working days in a week, you would travel 40 miles multiplied by 5, which equals 200 miles in a work week.
3.
If you spend fifteen minutes a day on a coffee break, how much time is this per work week?
Correct Answer
B. 1 Hour 15 Minutes
Explanation
If you spend fifteen minutes a day on a coffee break, and there are five workdays in a week, then the total time spent on coffee breaks per work week would be 15 minutes multiplied by 5, which equals 75 minutes. Since there are 60 minutes in an hour, this is equivalent to 1 hour and 15 minutes.
4.
If you buy a TV that costs $300, and the tax is 4 percent, what is the total price?
Correct Answer
B. 312
Explanation
The correct answer is 312. To calculate the total price, we need to add the cost of the TV and the tax. The tax is 4 percent of $300, which is $12. Adding $12 to the cost of the TV gives us a total price of $312.
5.
Assuming sales tax is 6%, how much sales tax would you pay on a $500 purchase?
Correct Answer
D. 30
Explanation
The sales tax on a $500 purchase can be calculated by multiplying the purchase amount by the sales tax rate. In this case, the sales tax rate is 6% or 0.06. So, 500 * 0.06 = $30. Therefore, the correct answer is 30.
6.
If one person eats $25 in food a week, how much money will you need to feed four people a week?
Correct Answer
C. $100/week
Explanation
If one person eats $25 in food a week, and there are four people to feed, you would need to multiply $25 by 4 to calculate the total amount needed to feed all four people. This would amount to $100/week.
7.
If you've gone 360 miles on 12 gallons of gas, how many miles per gallon do you get?
Correct Answer
D. 30 MPG
Explanation
To find the miles per gallon, we divide the total miles traveled (360) by the total gallons of gas used (12). This gives us 30 miles per gallon.
8.
If you've been paid $360 for completing 3,600 tasks, how much have you made per task?
Correct Answer
D. 10 Cents
Explanation
If you have been paid $360 for completing 3,600 tasks, you can calculate how much you have made per task by dividing the total amount earned ($360) by the total number of tasks (3,600). This calculation results in 10 cents per task.
9.
If a dog eats 2 cups of food a day, how much food will he eat in March?
Correct Answer
C. 62 Cups
Explanation
Since the question does not provide any information about the number of days in March or any specific instructions regarding the dog's food consumption, there is no way to determine how much food the dog will eat in March. Therefore, the correct answer is "No Way To Tell."
10.
You pay your lawyer 20%, and need 100,000 to repair your house so how much should you sue for?
Correct Answer
D. 125000
Explanation
If you need $100,000 to repair your house and you pay your lawyer 20%, you should sue for an amount that includes both the repair cost and the lawyer's fee. To calculate this, you need to divide the repair cost by (1 - lawyer's fee percentage). In this case, the lawyer's fee is 20%, so you divide $100,000 by (1 - 0.20), which is equal to $125,000. Therefore, you should sue for $125,000.
11.
If a five day vacations costs 2500 dollars, how much does each day cost?
Correct Answer
C. 500 Dollars
Explanation
The correct answer is 500 dollars because if a five day vacation costs 2500 dollars, we can divide the total cost by the number of days to find the cost per day. 2500 divided by 5 equals 500 dollars per day.
12.
If college costs $25,000/year, how much should you save for 4 years of college?
Correct Answer
B. 100000
Explanation
To calculate the amount you should save for 4 years of college, you need to multiply the yearly cost of college ($25,000) by the number of years (4). Therefore, the total amount you should save is $100,000.
13.
How many $5.00 items one can buy with $40.00?
Correct Answer
C. 8
Explanation
To find the number of $5.00 items that can be bought with $40.00, we divide the total amount by the cost of each item. In this case, $40.00 divided by $5.00 equals 8. Therefore, one can buy 8 $5.00 items with $40.00.
14.
If I pay you $10.00 to paint a 2' x 2' wall, how much should I pay you to paint a 4' x 4' wall?
Correct Answer
C. 40
Explanation
The cost of painting a wall is typically determined by the area to be painted. If you double the dimensions of the wall, you quadruple the area to be painted. The area of a 2' x 2' wall is 4 square feet (2 x 2 = 4), and the area of a 4' x 4' wall is 16 square feet (4 x 4 = 16).
So, if you initially paid $10.00 to paint a 2' x 2' wall, you would adjust the payment based on the increase in area for the 4' x 4' wall. Since the area is four times larger, you might consider charging $10.00 x 4 = $40.00 to paint the 4' x 4' wall.
15.
If you leave the house at 8:15 a.m. and your trip takes 3 hours ten minutes, when do you arrive?
Correct Answer
C. 11:25 A.M.
Explanation
The question states that the trip takes 3 hours and 10 minutes. If we add this to the departure time of 8:15 a.m., we get 11:25 a.m. as the arrival time.