Soal Uas / Ukk Bahasa Jawa Kelas 5 Sd Semester 2 Quiz

25 Questions | Total Attempts: 7347

SettingsSettingsSettings
Soal Uas / Ukk Bahasa Jawa Kelas 5 Sd Semester 2 Quiz - Quiz

.


Questions and Answers
  • 1. 
    Wacanen cerita ing ngisor iki! Mudik Lebaran Saben tahun nyedaki dina riaya Idul Fitri, akeh wong sing bali ing kota kelahirane dewe-dewe saka perantauane. Pada bali kepengen ketemu karo keluargane dewe-dewe. Kegiatan kaya ngono kui iku istilahe diarani mudik. Wong-wong pada mudik gunakake piranti transportasi apa bae, saka montor, bus, kereta, kapal utawa montol mabur. Saking akehe wong seng pada mudik, dalan-dalan pada macet. Apa meneh pas wes nyedaki dina riaya kurang seminggu. Akeh wong sing mudik asale saka kutha-kutha gede, kaya Jakarta, Surabaya, Bandung, Semarang lan lia-liane. Dina riaya Idul Fitri bisa dadi wektu sing pas kanggo kumpul karo keluargane dewe-dewe, ing wektu iku biasane wong-wong sing pada kerja oleh liburan rada suwe. Dadi iso dimanfaatke kanggo silaturrahim mbi kabeh keluargane sing ana desa-desa. Apa irah-irahan cerita ing dhuwur?
    • A. 

      Lebaran

    • B. 

      Mudik

    • C. 

      Mudik Lebaran

    • D. 

      Riaya Idul Fitri

  • 2. 
    Kang kalebu alat transportasi kanggo mudik, kejaba ....
    • A. 

      Becak

    • B. 

      Montor

    • C. 

      Kapal

    • D. 

      Kereta

  • 3. 
    Apa tujuane wong-wong pada mudik?
    • A. 

      Kepengen dodolan nang desane

    • B. 

      Kepengen liburan pas wektu Idul Fitri

    • C. 

      Kepengen silaturrahim karo keluargane

    • D. 

      Kepengen numpak montor mabur

  • 4. 
    Kenapa nyedaki wektu Idul Fitri dalan-dalan gedhe pada macet?
    • A. 

      Amarga akeh wong kang liburan

    • B. 

      Amarga akeh wong kang dodolan

    • C. 

      Amarga akeh wong kang padha mudik

    • D. 

      Amarga akeh wong kang luru keluargane

  • 5. 
    Ing ngendi tujuane wong-wong padha mudik iku?
    • A. 

      Ing panggonan liburan

    • B. 

      Ing panggon kerjane

    • C. 

      Ing dalan-dalan

    • D. 

      Ing kutha kelahirane

  • 6. 
    Perange Pandhawa lan Kurawa yaiku arane ....
    • A. 

      Ramayana

    • B. 

      Baratayuda

    • C. 

      Baratayana

    • D. 

      Dhawakura

  • 7. 
    Prabu Dewatacengkar iku ratu ing ....
    • A. 

      Ngastina

    • B. 

      Madukara

    • C. 

      Medhangkamulan

    • D. 

      Jodhipati

  • 8. 
    Padaringan iku wadah kanggo nyimpen ....
    • A. 

      Duwit

    • B. 

      Beras

    • C. 

      Gabah

    • D. 

      Piring

  • 9. 
    Aksara Jawa iku jumlahe ana ....
    • A. 

      28

    • B. 

      15

    • C. 

      10

    • D. 

      20

  • 10. 
    Unine ukara ing dhuwur yaiku ....
    • A. 

      Macan mangan kidang

    • B. 

      Mangan karo kupat

    • C. 

      Macan anake papat

    • D. 

      Macan sikile papat

  • 11. 
    Bapak lunga Semarang Yen ditulis Jawa dadi ....
    • A. 

    • B. 

    • C. 

    • D. 

  • 12. 
    Budi lagi lara demam, wonge krasa cenut-cenut. Sing cenut-cenut yaiku ....
    • A. 

      Pundhake

    • B. 

      Bathuke

    • C. 

      Wetenge

    • D. 

      Sikile

  • 13. 
    Andi kui bocah seng ora sopan, wonge ora gelem pamitan. Arep dolan langsung lunga ...
    • A. 

      Ceg

    • B. 

      Dhor

    • C. 

      Klepat

    • D. 

      Bles

  • 14. 
    Piranti kanggo babat suket lan pari yaiku ....
    • A. 

      Pacul

    • B. 

      Parang

    • C. 

      Kampak

    • D. 

      Arit

  • 15. 
    Tembung apik iku pada tegese kalian ....
    • A. 

      Ala

    • B. 

      Seneng

    • C. 

      Remen

    • D. 

      Becik

  • 16. 
    Bengi iki rembulane katon bunder. Langite dadi katon padang ....
    • A. 

      Jluwang

    • B. 

      Njingglang

    • C. 

      Dluwang

    • D. 

      Abang

  • 17. 
    Tembung ing ngisor iki sing ora kalebu dasanamane angin yaiku ....
    • A. 

      Bajra

    • B. 

      Hawa

    • C. 

      Bayu

    • D. 

      Surya

  • 18. 
    Sirahe Pak Darman gundhul tanpa ....
    • A. 

      Topi

    • B. 

      Wulu

    • C. 

      Rambut

    • D. 

      Buntut

  • 19. 
    Kencur, jahe, kunyit iku kalebu tanduran ....
    • A. 

      Palawija

    • B. 

      Empon-empon

    • C. 

      Palagumantung

    • D. 

      Palakesimpar

  • 20. 
     Penggaweane - sopir – dados – Heri – sakniki Urutan tembung-tembung kang bener yaiku ....
    • A. 

      Penggaweane sopir sakniki dados Heri

    • B. 

      Heri dados sopir penggaweane sakniki

    • C. 

      Dados Heri penggaweane sakniki sopir

    • D. 

      Heri sakniki penggweane dados sopir

  • 21. 
    Pakdhe uwis ngombe banyune Yen dikramake dadi ....
    • A. 

      Pakdhe sampun ngombe banyunipun

    • B. 

      Pakdhe sampun ngunjuk toyanipun

    • C. 

      Pakdhe sampun mundut yatranipun

    • D. 

      Pakdhe sampun nyambut yatranipun

  • 22. 
    Woh jati arane ....
    • A. 

      Karuk

    • B. 

      Besusu

    • C. 

      Janggleng

    • D. 

      Kolang-kaling

  • 23. 
    Rani iku nek mlaku banter, nanging nek Dini iku mlakune alon kaya ....
    • A. 

      Sepur

    • B. 

      Kilat

    • C. 

      Keyong

    • D. 

      Kucing

  • 24. 
    Pak Danu wes wegah ngomongi Adi, amerga Adi kui bocah sing kaku atine. Kaku atine iku artine ....
    • A. 

      Gampang nesu

    • B. 

      Angel dikandani

    • C. 

      Seneng bantah

    • D. 

      Ora gelem ngomong

  • 25. 
    Piranti ing ngisor iki sing ora kalebu gamelan yaiku ....
    • A. 

      Gambang

    • B. 

      Gong

    • C. 

      Biola

    • D. 

      Saron