Soal Uas Bahasa Jawa Kelas 4 Sd Semester 1 (Ganjil)

25 Questions | Total Attempts: 6818

SettingsSettingsSettings
Soal Uas Bahasa Jawa Kelas 4 Sd Semester 1 (Ganjil) - Quiz

.


Questions and Answers
  • 1. 
    Wong sing penggaweane ana ing sawah diarani ....  
    • A. 

      Nelayan

    • B. 

      Petani

    • C. 

      Pedagang

    • D. 

      Dokter

  • 2. 
    Wit pari jenenge damen, yen wit jagung jenenge ....
    • A. 

      Glugu

    • B. 

      Ros

    • C. 

      Tebon

    • D. 

      Sinuwun

  • 3. 
    Pak Diki dodolan ana ing pasar Ukara ing dhuwur iku basa kramane ....
    • A. 

      Pak Diki sadean wonten ing peken

    • B. 

      Pak Diki tumbas wonten ing peken

    • C. 

      Pak Diki piwulang wonten ing peken

    • D. 

      Pak Diki tindak wonten ing peken

  • 4. 
    Tanduran sing ditandur ana ing tegakan sak liyane pari kaya jagung, kedhele lan kacang iku diarani ....
    • A. 

      Palawija

    • B. 

      Pala kesimpar

    • C. 

      Pala kependhem

    • D. 

      Pala kitri

  • 5. 
    Wedang kopi, gula Jawa Aja lali, ..... Terusane parikan ing dhuwur sing pas yaiku ....
    • A. 

      Gawa gula

    • B. 

      Ndang diumbe

    • C. 

      Karo kanca

    • D. 

      Kudu mbayar

  • 6. 
    Wong-wong yen lunga ing pasar biasane arep ....  
    • A. 

      Adus

    • B. 

      Mangan

    • C. 

      Rapat

    • D. 

      Blanja

  • 7. 
    Mbak Santi nembe sare wonten kamar Basa ngokone ukara ing dhuwur yaiku ....
    • A. 

      Mbak Santi lagi mangan ana kamar

    • B. 

      Mbak Santi lagi tata-tata ana kamar

    • C. 

      Mbak Santi lagi turu ana kamar

    • D. 

      Mbak Santi lagi istirahat ana kamar

  • 8. 
    Tembung ing ngisor iki sing ora kalebu penggawean yaiku ....
    • A. 

      Nahkoda

    • B. 

      Masinis

    • C. 

      Sopir

    • D. 

      Stasiun

  • 9. 
    Bayu yen wes gedhe pengen dadi dhalang, supaya bisa ....  
    • A. 

      Ngobati wong lara

    • B. 

      Nglakokake wayang

    • C. 

      Nglakokake montor mabur

    • D. 

      Ndadani montor sing rusak

  • 10. 
    Hasan  : “ ......” Rudi : “ Aku yen gedhe kepengen dadi dokter.” Pitakonan sing pas kanggo jangkepi pachelaton ing dhuwur yaiku ...
    • A. 

      Kowe pengen nang ngendi yen wes gedhe?

    • B. 

      Kowe pengen sekolah ana ing ngendi?

    • C. 

      Kenapa kowe kepengen dadi dokter?

    • D. 

      Kowe yen gedhe kepengen dadi apa?

  • 11. 
    Ing ngisor iki beksan klasik sing kanggo putri, kajaba ....
    • A. 

      Gambyong

    • B. 

      Golek

    • C. 

      Gambir anom

    • D. 

      Srimpi

  • 12. 
    Semar, bagong, petruk lan Gareng iku diarani ....
    • A. 

      Kurawa

    • B. 

      Punakawan

    • C. 

      Ramayana

    • D. 

      Pandhawa

  • 13. 
    Raden Gathutkaca iku satriya ing ....  
    • A. 

      Pringgandani

    • B. 

      Plangkawati

    • C. 

      Jodhipati

    • D. 

      Ngastina

  • 14. 
    Gambar wayang ing dhuwur yaiku Raden ....
    • A. 

      Puntadhewa

    • B. 

      Werkudara

    • C. 

      Janaka

    • D. 

      Nakula

  • 15. 
    Aksara Jawa ing dwuwur iku unine ....  
    • A. 

      Rahayu tuku gula

    • B. 

      Rahayu tuku buku

    • C. 

      Ayuk tuku buku

    • D. 

      Bayu tuku gula

  • 16. 
    Raden Anoman iku satriya ing ....
    • A. 

      Jangkarbumi

    • B. 

      Kendhalisada

    • C. 

      Plangkawati

    • D. 

      Madukara

  • 17. 
    Permadi, Arjuna lan Janaka iku asma liane saka Raden Janaka. Asma iku tegese ....
    • A. 

      Gaman

    • B. 

      Garwa

    • C. 

      Jeneng

    • D. 

      Putra

  • 18. 
    Wong, beber, golek, klitihik lan purwa iku jenis-jenise ....  
    • A. 

      Punakawan

    • B. 

      Wayang

    • C. 

      Layang

    • D. 

      Dhalang

  • 19. 
    Kanggo njaga supaya desa lan lingkungan tetep aman lan ayem tentrem, para warga perlu ngadakake .... ing wayah wengi.  
    • A. 

      Kerja bakti

    • B. 

      Gugur gunung

    • C. 

      Kentongan

    • D. 

      Siskamling

  • 20. 
    Tata tentreming bebrayan iku dadi tanggung jawabe ...
    • A. 

      Pak RT

    • B. 

      Kepala desa

    • C. 

      Ketua RW

    • D. 

      Kabeh warga

  • 21. 
    Bapak teka ana ngomah jam wolu bengi. Pitakon kang bener kanggo wangsulan ing dhuwur yaiku ....
    • A. 

      Sapa sing teka jam wolu bengi?

    • B. 

      Ana ngendi bapak teka wingi bengi?

    • C. 

      Kapan bapak teka ana ngomah?

    • D. 

      Kepriye bapak bisa teka jam wolu bengi?

  • 22. 
    Sinta kui bocah sing gemi lan setiti. Gemi tegese ....
    • A. 

      Ora gampang lali pelajaran

    • B. 

      Ora gelem ngomong goroh

    • C. 

      Pinter ngirit duwet sing diduweni

    • D. 

      Seneng tetulung marang kancane

  • 23. 
    Kembange lagi (siram) Putri supaya subur. Tembung ing njero kurung iku sing bener yaiku ....
    • A. 

      Nyirami

    • B. 

      Siraman

    • C. 

      Siramen

    • D. 

      Disiram

  • 24. 
    Ukara ing ngisor iki sing ora nganggo katrangan panggonan yaiku ....  
    • A. 

      Bayu mangan roti bolu ing wektu esuk

    • B. 

      Jaya lagi dolanan ana ing lapangan

    • C. 

      Santi lagu nyapu ana ing latare

    • D. 

      Ahmad tumbas beras ana ing pasar

  • 25. 
    Aksara Jawa ing dhuwur iku unine ....
    • A. 

      Ibu menyang sawah

    • B. 

      Bapak menyang kantor

    • C. 

      Ibu menyang pasar

    • D. 

      Hadi menyang sekolah

Back to Top Back to top