1.
The product of greatest 2-digit number and smallest 4-digit number is-
Correct Answer
B. 99,000
Explanation
The greatest 2-digit number is 99 and the smallest 4-digit number is 1,000. When we multiply these two numbers, we get 99,000.
2.
12 + 12 + 12 + 12 + 12 can be written as-
Correct Answer
D. 5 X 12
Explanation
The given expression 12 + 12 + 12 + 12 + 12 can be simplified by grouping the numbers together. By combining the 12s, we get 5 groups of 12, which can be written as 5 * 12
3.
A box contains 100 toffees. How many toffees are there in 10 such boxes?
Correct Answer
C. 1000
Explanation
If there are 100 toffees in one box, then there would be 1000 toffees in 10 such boxes. This is because 100 toffees multiplied by 10 boxes equals 1000 toffees.
4.
Number of days in 8 weeks are-
Correct Answer
B. 56
Explanation
There are 7 days in a week. Therefore, to find the number of days in 8 weeks, we can multiply 7 by 8. This gives us a total of 56 days.
5.
Which digit should be placed in the empty box to make the multiplication correct?
Correct Answer
A. 3
Explanation
To make the multiplication correct, we need to find the missing digit that, when multiplied by 6, gives us a product that ends with 3. The only digit that satisfies this condition is 3. Therefore, the missing digit should be 3.
6.
What is four, "nine times"?
Correct Answer
C. 36
Explanation
The correct answer is 36 because when you multiply 9 by 4, you get 36.
7.
What is the value of a bee, a tortoise and a group of shells?
Correct Answer
B. 8, 6, 7
8.
564 X ________ X 35 = 35 X 47 X _______ ( Find the missing numbers in the blank).
Correct Answer
D. 47 and 564
9.
The product of the place values of beads at ones and thousands place is-
Correct Answer
A. 6000
Explanation
The product of the place values of beads at ones and thousands place is 6000. This can be determined by multiplying the place value of the ones place, which is 1, with the place value of the thousands place, which is 6000. Therefore, the product is 6000.
10.
How many arms do 1000 star fish have?
Correct Answer
B. 5,000
Explanation
Starfish typically have five arms, so if there are 1000 starfish, the total number of arms would be 5 times 1000, which equals 5,000.
11.
1.25*8 is equal to
Correct Answer
A. 10
Explanation
When we multiply 1.25 by 8, we get the product 10. This can be calculated by multiplying the whole number part of 1.25, which is 1, by 8, which equals 8. Then we multiply the decimal part of 1.25, which is 0.25, by 8, which equals 2. Adding these two results, we get 8 + 2 = 10. Therefore, 1.25 multiplied by 8 equals 10.
12.
175*2.3 is equal to
Correct Answer
C. 402.5
Explanation
The correct answer is 402.5 because when you multiply 175 by 2.3, you get the product of 402.5.
13.
Twenty-four folders each have 56 sheets of paper inside them. How many sheets of paper are there altogether?
Correct Answer
A. 1344
Explanation
There are 24 folders, and each folder has 56 sheets of paper. To find the total number of sheets of paper, we can multiply the number of folders (24) by the number of sheets in each folder (56). Therefore, the total number of sheets of paper altogether is 24 x 56 = 1344.
14.
A book costs $ 67. How much will be paid for 102 more such books?
Correct Answer
A. $ 6834
Explanation
If one book costs $67, then 102 more books will cost 102 x $67 = $6834.
15.
The monthly salary of a woman is $ 2,625. What is her annual income pay?
Correct Answer
B. $ 31,500
Explanation
To calculate the woman's annual income, we need to multiply her monthly salary by the number of months in a year. Since there are 12 months in a year, we multiply $2,625 by 12, which equals $31,500.