1.
How much will your bill be if your pasta cost $6.75 and your two drinks were $3.85 each?
Correct Answer
D. 14.45
Explanation
To calculate the bill, we need to add the cost of the pasta and the cost of the two drinks. The pasta costs $6.75, and each drink costs $3.85. Adding these together, we get $6.75 + $3.85 + $3.85 = $14.45. Therefore, the bill will be $14.45.
2.
How much carpet is needed to carpet half of a 10'X10' room?
Correct Answer
B. 50'
Explanation
To carpet half of a 10'X10' room, we need to calculate the area of the room and then find half of it. The area of the room is calculated by multiplying the length (10') by the width (10'), which equals 100 square feet. To carpet half of the room, we need half of this area, which is 50 square feet. Therefore, the correct answer is 50'.
3.
If 7/8 of a grade one class are six or older, what percentage of them are five or younger?
Correct Answer
B. 12.50%
Explanation
If 7/8 of the grade one class are six or older, it means that 1/8 of the class is five or younger. To find the percentage, we divide the fraction 1/8 by the total fraction of the class, which is 1 (since the class is the whole). Dividing 1/8 by 1 gives us 1/8, which is equal to 0.125. Multiplying 0.125 by 100 gives us 12.50%, which is the percentage of the grade one class that is five or younger.
4.
How long will it take a tree to reach 14' tall if it grows at a rate of 8" per year?
Correct Answer
B. 21 Years
Explanation
If the tree grows at a rate of 8" per year, to reach a height of 14', it will need to grow 14 feet, which is equivalent to 168 inches. Dividing 168 inches by 8 inches per year gives us 21 years, which is the amount of time it will take for the tree to reach a height of 14'. Therefore, the correct answer is 21 Years.
5.
One movie ticket costs $1.20, how much you have to pay for 10 tickets?
Correct Answer
A. 12
Explanation
To find the total cost of 10 movie tickets, we can multiply the cost of one ticket by the number of tickets. So, $1.20 multiplied by 10 equals $12. Therefore, you have to pay $12 for 10 tickets.
6.
What time will you arrive if your train departs at 9:45am and travels for 6 hours and 35 minutes?
Correct Answer
A. 4:20 PM
Explanation
If the train departs at 9:45am and travels for 6 hours and 35 minutes, we need to add 6 hours and 35 minutes to the departure time. Adding 6 hours to 9:45am gives us 3:45pm. Then adding 35 minutes gives us 4:20pm. Therefore, the train will arrive at 4:20pm.
7.
If cell phone minutes are $0.25 for 15 min., how much are 6 hours?
Correct Answer
A. 6
Explanation
If cell phone minutes are $0.25 for 15 minutes, it means that for every 15 minutes, the cost is $0.25. To find out how much 6 hours would cost, we need to convert hours to minutes. Since there are 60 minutes in an hour, 6 hours would be equal to 6 x 60 = 360 minutes. Now we can calculate the cost by dividing 360 minutes by 15 minutes and then multiplying it by $0.25. 360/15 = 24, so 24 x $0.25 = $6. Therefore, the correct answer is 6.
8.
Assuming that one human year equals seven dog years, and you are 28, how old are you in dog years?
Correct Answer
B. 196
Explanation
If one human year equals seven dog years, and you are 28, then you would be 4 in dog years. To calculate this, you divide your age in human years (28) by the conversion rate (7). So, 28 divided by 7 equals 4. Therefore, you would be 4 years old in dog years.
9.
If you can seat 14 people to a table, how many tables are needed for a conference of 560 attendees?
Correct Answer
C. 40
Explanation
To determine the number of tables needed for a conference of 560 attendees, divide the total number of attendees by the number of people that can be seated at each table. In this case, 560 divided by 14 equals 40. Therefore, 40 tables are needed for the conference.
10.
How many 1/4-pound slices of cheese weigh as much as 25 pounds of cheese?
Correct Answer
C. 100
Explanation
To find the number of 1/4-pound slices of cheese that weigh as much as 25 pounds of cheese, we need to divide the total weight of the cheese (25 pounds) by the weight of each slice (1/4 pound). Dividing 25 by 1/4 is equivalent to multiplying 25 by the reciprocal of 1/4, which is 4. Therefore, 25 divided by 1/4 is equal to 100. Thus, 100 1/4-pound slices of cheese weigh as much as 25 pounds of cheese.
11.
If I weighted 180 lbs in March, 150 in April and 180 in May, what was my average weight?
Correct Answer
B. 170
Explanation
To find the average weight, we need to add up the weights for each month and then divide by the number of months. In this case, the total weight is 180 + 150 + 180 = 510 lbs. Since there are three months, we divide 510 by 3 to get the average weight, which is 170 lbs.
12.
If a car travels 15km on one liter, how much it will travel on 15 liters ?
Correct Answer
D. 225 Km
Explanation
If a car travels 15km on one liter of fuel, then it can be inferred that the car will travel 15 times the distance on 15 liters of fuel. Therefore, the car will travel 15km x 15 liters = 225 Km on 15 liters of fuel.
13.
If Jill is 40 and her daughter is half her age, how old will her daughter be in 10 years?
Correct Answer
C. 30
Explanation
Jill's daughter is currently 20 years old since she is half her mother's age. In 10 years, her daughter will be 30 years old.
14.
If an investor invests 75% in stocks and 25% in bonds, how much of $1500 is invested in bonds?
Correct Answer
C. 300
Explanation
The investor has allocated 25% of their investment in bonds. To calculate the amount invested in bonds, we multiply the total investment amount ($1500) by the percentage allocated to bonds (25%). Therefore, 25% of $1500 is $375. However, none of the given options match this amount. Therefore, the correct answer is not available.
15.
If you want to complete 20 laps in one hour, how quickly must you finish each lap?
Correct Answer
A. 180 Seconds
Explanation
To complete 20 laps in one hour, you need to divide the total time available (3600 seconds) by the number of laps (20). This will give you the time required to finish each lap. Therefore, the correct answer is 180 seconds per lap.