Kuiz Nga Lenda E Kimise - I

10 Questions | Total Attempts: 5467

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Kuiz Nga Lenda E Kimise - I

Questions and Answers
 • 1. 
  Cka quajme materie ?
 • 2. 
  Cka quajme substance ?
 • 3. 
  Perzierjet ndahen ne :
  • A. 

   Homogjene

  • B. 

   Me ngjyre

  • C. 

   Heterogjene

  • D. 

   Te padukshme

 • 4. 
  Cka quajme valence ?
 • 5. 
  Cilat nga opsionet e meposhtme jane grimca subelementare :
  • A. 

   Protonet

  • B. 

   Neutronet

  • C. 

   Rrezet ultraviolet

  • D. 

   Elektronet

 • 6. 
  Cka jane izotopet ?
 • 7. 
  Absorbimi dhe emitimi i energjise ndodh vetem gjate kalimit te elektroneve prej nje niveli energjetik ne tjetrin.
  • A. 

   E sakte

  • B. 

   E pasakte

 • 8. 
  Cka quajme orbitale atomike ?
 • 9. 
  Cka eshte radiusi atomik ?
 • 10. 
  Cka quajme lidhje kimike ?
Back to Top Back to top