Kuiz Nga Lenda E Gjuhe Shqipe

10 Pyetjet | Total Attempts: 17191

SettingsSettingsSettings
Kuiz Nga Lenda E Gjuhe Shqipe - Quiz

Questions and Answers
 • 1. 
  Kush e perben kulturen tradicionale te nje populli ?
 • 2. 
  Cilat jane format me te cmuara te krijimtarise gojore ?
 • 3. 
  Kush e shkroi vepren "Kanuni i Leke Dukagjinit" ?
  • A. 

   Naim Frasheri

  • B. 

   Jeronim De Rada

  • C. 

   Leke Dukagjini

  • D. 

   Shtjefan Gjecovi

 • 4. 
  Si quhen ndryshe kenget kreshnike ?
  • A. 

   Kenge popullore

  • B. 

   Eposi per Mujin e Halilin

  • C. 

   Kenge moderne

  • D. 

   Kenge lahute

 • 5. 
  Nga rrjedh emri "Balade" ?
 • 6. 
  Cilat jane cilesite qe mbizoterojne tek perrallat ?
  • A. 

   E mrekullueshmja

  • B. 

   Fantastikja

  • C. 

   Realiteti

  • D. 

   Genjeshtra

 • 7. 
  Cilat jane dokumentet e para te gjuhes shqipe ?
 • 8. 
  Sipas albanologut Eqrem Qabej ne sa periudha ndahet letersia shqipe ?
  • A. 

   2 periudha , nga shek X-XVI

  • B. 

   3 periudha , nga shek XV-XX

  • C. 

   3 periudha , nga shek XVI-XVIII

  • D. 

   1 periudhe , nga shek XVI-XVIII

 • 9. 
  Cili nga keta shkrimtare njihet si humanisti me i madh shqiptar ?
  • A. 

   Pjeter Bogdani

  • B. 

   Nezim Berati

  • C. 

   Naim Frasheri

  • D. 

   Marin Barleti

 • 10. 
  Cili shkrimtar e shkroi vepren e pare ne gjuhen shqipe "Meshari" dhe ne cilin vit e shkroi ?
  • A. 

   Naim Frasheri - 1564

  • B. 

   Jeronim De Rada-1556

  • C. 

   Gjon Buzuku-1555

  • D. 

   Pjeter Budi-1555

Back to Top Back to top