Latihan Pas Bahasa Jawa Xi

15 Questions | Total Attempts: 434

SettingsSettingsSettings
Latihan  Pas Bahasa Jawa Xi - Quiz


Questions and Answers
  • 1. 
    Dheweke becik atine lan ora gumedhe. Tegese tembung gumedhe yaiku ….
    • A. 

      Kabeh

    • B. 

      Mangan

    • C. 

      Rosa

    • D. 

      Sombong

    • E. 

      Tuwa

  • 2. 
    Ing Kraton Majapahit Prabu Brawijaya kepengin yasa kori gapura kraton kang kukuh. yasa kori tegese ….
    • A. 

      Gawe dalan

    • B. 

      Gawe lawang

    • C. 

      Gawe paturon

    • D. 

      Tuku dalan

    • E. 

      Tuku lawang

  • 3. 
    Yen katulis latin ….
    • A. 

      Adipati Pasuruhan

    • B. 

      Panembahan Senapati

    • C. 

      Para prajurit Mataram

    • D. 

      Para prajurit Pasuruhan

    • E. 

      Prajurit Mataram

  • 4. 
    Yen katulis latin ….
    • A. 

      Ananing upaya sandi

    • B. 

      Dening supaya andadi

    • C. 

      Dening supaya dadi

    • D. 

      Dening supaya sesandi

    • E. 

      Dening upaya sandi

  • 5. 
    Perangan saka babak kang batese ditemtokake dening owah-owahaning prastawa gegayutan karo teka lan lungane sak paraga utawa luwih ing pentas diarani …
    • A. 

      Drama

    • B. 

      Babak

    • C. 

      Casting

    • D. 

      Adegan

    • E. 

      Prastawa

  • 6. 
    Wujud ringkesan skenario diarani …
    • A. 

      Naskah

    • B. 

      Teks

    • C. 

      Skenario

    • D. 

      Sinopsis

    • E. 

      Kabeh bener

  • 7. 
    Ing ngisor iki kang ora kalebu jinise tembang macapat yaiku . . . .
    • A. 

      Pocung

    • B. 

      Megatruh

    • C. 

      Kinanthi

    • D. 

      Sinom

    • E. 

      Wirangrong

  • 8. 
    Tembang macapat sing cacahe gatra ana 9 yaiku . . . .
    • A. 

      Mijil

    • B. 

      Gambuh

    • C. 

      Sinom

    • D. 

      Asmaradana

    • E. 

      Durma

  • 9. 
    Guru gatra yaiku . . . .
    • A. 

      Dhong-dhinge swara ing pungkasane gatra.

    • B. 

      Cacahe larik saben sapada.

    • C. 

      Cacahe wanda saben sagatra

    • D. 

      Panganggone tembung garba ing sajrone tembang macapat

    • E. 

      Cacahe baris saben salarik

  • 10. 
    Guru wilangan lan guru lagune tembang kasebut yaiku . . . .
    • A. 

      8a, 11i, 8u, 7a, 12u, 8a, 8i

    • B. 

      8a, 10i, 8u, 7a, 11u, 8a, 8i

    • C. 

      7a, 11i, 8u, 7a, 12u, 7a, 8i

    • D. 

      7a, 11i, 8u, 7a, 12u, 8a, 7i

    • E. 

      7a, 11i, 8u, 7a, 12o, 8a, 7i

  • 11. 
    Tembung garba kang tinemu ing sajrone tembang macapat kasebut yaiku . . . .
    • A. 

      Nadyan

    • B. 

      Para

    • C. 

      Lamun

    • D. 

      Busanarta

    • E. 

      Darbe

  • 12. 
    Tegese tembung “yogyanira” ing tembang kasebut yaiku . . . .
    • A. 

      Sadurunge

    • B. 

      Kondhang

    • C. 

      Becike

    • D. 

      Bener

    • E. 

      Yogyakarta

  • 13. 
    Watake tembang Dhandhanggula ing ngisor yaiku . . . .
    • A. 

      Luwes, resep, manis

    • B. 

      Kendho, lucu, sembrana

    • C. 

      Sereng, gregeten, serius

    • D. 

      Lara, keranta-ranta

    • E. 

      Tresna, welas asih

  • 14. 
    Sengkalan kang tinemu ing tembang yai-ku....
    • A. 

      Panca keblat aruming wewangi

    • B. 

      Mijilira ing ndon

    • C. 

      Rinebut hayu kamardikane

    • D. 

      Sagung sengkala sampun kabesmi

    • E. 

      Kasantosan neki

  • 15. 
    Sengkalan kang kotemokake ing tembang iki nuduhake angka taun ....
    • A. 

      1940

    • B. 

      1945

    • C. 

      1954

    • D. 

      2002

    • E. 

      2015

Back to Top Back to top