Ulangan Tengah Semester Basa Sunda Kelas Paeh

15 Questions | Total Attempts: 438

SettingsSettingsSettings
Ulangan Tengah Semester Basa Sunda Kelas Paeh - Quiz

.


Questions and Answers
  • 1. 
    Sabab urang bakal matiNyawa dipundut ku GustiNajan raja nyakrawatiTeu bisa nyingkiran patiNurutkeun eusina pupujian di luhur miboga maksud......................                                     
    • A. 

      Bisa nyingkiran pati

    • B. 

      Maot moal bisa dihalangan

    • C. 

      inget kana sakarat

    • D. 

      Ngelingan manusa ibadah ka Gusti

  • 2. 
    Eling-eling dulur kabehIbadah  ulah campolehBeurang peuting ulah welehBisina kaburu paehEling-eling dulur kabeh, ibadah ulah campoleh.Naon nu dimaksud campoleh teh… 
    • A. 

      Kaliwat

    • B. 

      Ngedul

    • C. 

      Lalawora

    • D. 

      Sosoranganan

  • 3. 
    Pupujian “Eling-eling  Umat” eusina nuduhkeun… ...................
    • A. 

      Umat muslim supaya ngalakonan solat

    • B. 

      Ngajak umat neangan elmu

    • C. 

      Salawat ka Nabi Muhammad Sa

    • D. 

      Kudu solat beurang peuting

  • 4. 
    Ya Alloh nu sipat rohmanNi’mat na ngawalatraanSadayana kabageanKa nu kapir ka nu iman Di sawang tina eusina pupujian di luhur, nya eta................
    • A. 

      Solawat ka Kangjeng Nabi

    • B. 

      Doa- doa

    • C. 

      Muji ka Gusti Alloh

    • D. 

      pepeling

  • 5. 
    Pupujian anu dihaleuangkeun di masjid biasana dilakukeun...................
    • A. 

      Samemeh manjing waktu solat

    • B. 

      Sabada rengse solat

    • C. 

      Sabot nungguan pangajian

    • D. 

      Bari ngadagoan nu caramah

  • 6. 
    Si Kabayan rek maling lahang di luhur tangkal kawung, tuluy ditaekan. Tapi barang nepi ka tengah-tengahna kaperego ku nu bogana. “ Naha Kabayan, lahang uing rék dipaling ku maneh “ ceuk nu bogana. “ Har, ka mana atuh jalan ka langit, nya?” ceuk Si Kabayan.Dongeng di luhur eusina  nyaritakeun jalma biasa, disebut..
    • A. 

      Babad

    • B. 

      Parabel

    • C. 

      Fabel

    • D. 

      Sasakala

  • 7. 
    Di handap ieu aya ngaran tempat anu aya patalina jeung pagawean atawa  patukangan........................
    • A. 

      Pajagalan

    • B. 

      Parapatan

    • C. 

      Pasawahan

    • D. 

      Pasirmuncang

  • 8. 
    Harta banda nu ngaleuyaUrang moal bisa mawaNgan  amal nu dibawaBatur urang anu bela  Amanat nu kapanggih dina pupujian di luhur, nya eta..
    • A. 

      Kudu loba harta banda

    • B. 

      Kudu loba amal

    • C. 

      Kudu rea batur

    • D. 

      kudu belaka batur

  • 9. 
    Gambaran waktu, tempat jeung suasana nu aya dina hiji carita dongeng disebut...................
    • A. 

      Jejer

    • B. 

      latar

    • C. 

      Tokoh

    • D. 

      amanat

  • 10. 
    Jalma nu nepikeun hutbah dina solat jumaahan atawa solat Idul Fitri jeung Idul Adha disebut.....................................
    • A. 

      Ajengan

    • B. 

      kyai

    • C. 

      Santri

    • D. 

      hotib

  • 11. 
    Dina Sajak  inti tangtungan karangan rékaan anu jadi pameungkeut sagemblengna eusi karangan disebut………….................
    • A. 

      Jejer

    • B. 

      Suasana

    • C. 

      Nada

    • D. 

      Rasa

  • 12. 
    Dina maca sajak mah……………....……. kudu bedas jeung béntés tapi teu ngandung harti kudu gogorowokan nepi ka ranteng urat beuheung.
    • A. 

      Pasang peta

    • B. 

      Sora

    • C. 

      Wirahma

    • D. 

      Nada

  • 13. 
    Asal-usul ngaran patempatan téh dina élmu basa mah disebutna …………
    • A. 

      Taksonomi

    • B. 

      Toromini

    • C. 

      Etimologi

    • D. 

      Toponimi

  • 14. 
    Carita rékaan (fiksi) anu ngandung hal-hal pamohalan disebut…………..
    • A. 

      Carpon

    • B. 

      Dongéng

    • C. 

      Novel

    • D. 

      Biantara

  • 15. 
    Dongéng “NYI BUNGSU RARANG” mangrupa dongéng anu asal ti wewengkon kacamatan…………..
    • A. 

      Jatiluhur

    • B. 

      Paléred

    • C. 

      Campaka

    • D. 

      Wanayasa

Back to Top Back to top