Gateway B1+ Unit 1 Test Standard Use Of English+reading

Reviewed by Editorial Team
The ProProfs editorial team is comprised of experienced subject matter experts. They've collectively created over 10,000 quizzes and lessons, serving over 100 million users. Our team includes in-house content moderators and subject matter experts, as well as a global network of rigorously trained contributors. All adhere to our comprehensive editorial guidelines, ensuring the delivery of high-quality content.
Learn about Our Editorial Process
| By Natalia_gulyaeva
N
Natalia_gulyaeva
Community Contributor
Quizzes Created: 67 | Total Attempts: 153,161
| Attempts: 1,932 | Questions: 20
Please wait...
Question 1 / 20
0 %
0/100
Score 0/100
1. Then on my other side, the short boy with curly, dark hair is Frank. He lives here. Lucky thing! His dad owns the hotel. He's very ……………………… and tells lots of jokes.

Explanation

The correct answer is "funny". This can be inferred from the sentence "He's very...and tells lots of jokes." This indicates that Frank has a sense of humor and likes to make people laugh, suggesting that he is funny.

Submit
Please wait...
About This Quiz
Gateway B1+ Unit 1 Test Standard Use Of English+reading - Quiz

This quiz from Gateway B1+ Unit 1 tests standard use of English and reading comprehension skills. It involves completing an email by selecting appropriate words, assessing understanding of... see morecontext and vocabulary in a casual setting. It's designed to enhance language proficiency and reading comprehension. see less

2. Actors might be shorter than we think. 

Explanation

The statement suggests that actors might be shorter than what we perceive them to be. This could be due to various factors such as camera angles, footwear choices, or the presence of taller co-stars. Additionally, actors may also appear taller on screen due to the use of visual effects or editing techniques. Therefore, it is possible that our perception of an actor's height may not accurately reflect their actual height.

Submit
3. All the ……………………… ,Tina  

Explanation

The given correct answer is "best". This suggests that Tina is sending her best wishes to someone.

Submit
4. He's also got a sister called Emily, who is the manager of the hotel. She's very ……………………… and also very intelligent. 

Explanation

The passage states that Emily is the manager of the hotel and is also very intelligent. Since the word "attractive" is listed as one of the options, it can be inferred that the missing word is describing Emily's physical appearance. Therefore, "attractive" is the correct answer.

Submit
5. Read the email.  Hi Jim, I'm on holiday in Spain with Mum and Dad (and my laptop!) and I'm having an amazing time! There are some really nice people here and I'm  ……………………… you a photo I took yesterday. That's me in the middle (of course!). My hair's quite ……………………… , isn't it? That's because of being in the sun all day. The tall boy with the beach ball is Brandon. He's really crazy about beach volleyball and we play it all the time! Next to him is Mia. She's rather shy and serious, but she's very kind. The young girl in front of me is Mia's sister, Kerry. She looks a bit shy too in the picture, but she isn't  ……………………… . She's very talkative – not like her sister! I think she looks a lot like Mia. Then on my other side, the short boy with curly, dark hair is Frank. He lives here. Lucky thing! His dad owns the hotel. He's very ……………………… and tells lots of jokes. He's also got a sister called Emily, who is the manager of the hotel. She's very ……………………… and also very intelligent. She isn't in this picture, but she often ……………………… out  with us.So, these are my lovely holiday friends! ……………………… soon and tell me what you're doing. I'll see you when I get back next week!All the ……………………… ,Tina  Choose the best answer to complete the email.  Hi Jim, I'm on holiday in Spain with Mum and Dad (and my laptop!) and I'm having an amazing time! There are some really nice people here and I'm ……………………… you a photo I took yesterday.

Explanation

The correct answer is "sending". This is because the email is in the present tense and the speaker is talking about something they will do in the future, which is sending a photo.

Submit
6. The writer thinks that an actor's life can be  stressful for the actor's family at times. 

Explanation

The writer believes that an actor's life can be stressful for the actor's family at times. This implies that the demands and pressures of an actor's career can have a negative impact on their family life, causing stress and strain. This could be due to long working hours, frequent travel, and the unpredictable nature of the entertainment industry. Additionally, the writer may also be considering the emotional toll that comes with the actor's need to constantly perform and meet expectations. Overall, the writer acknowledges the potential challenges and stresses that an actor's family may face.

Submit
7. She isn't in this picture, but she often ……………………… out  with us. 

Explanation

The correct answer is "comes". In the sentence, it is mentioned that the person is not in the picture, but she often "comes" out with us. This implies that the person regularly joins the group or accompanies them.

Submit
8. The writer of the article would like to be  an actor.

Explanation

not-available-via-ai

Submit
9. That's me in the middle (of course!). My hair's quite ……………………… , isn't it? That's because of being in the sun all day. 

Explanation

The person in the middle is described as having blonde hair. This is evident from the statement "My hair's quite...isn't it? That's because of being in the sun all day." Being in the sun all day can often lighten hair color, resulting in a blonde appearance.

Submit
10.  So, these are my lovely holiday friends! ……………………… soon and tell me what you're doing. I'll see you when I get back next week!

Explanation

The correct answer is "Write." The context of the sentence suggests that the speaker is asking their friends to write to them while they are on holiday. The phrase "I'll see you when I get back next week" implies that the speaker will not physically see their friends, but they still want to keep in touch through writing.

Submit
11. Chris Hemsworth had to lose weight to play Thor.

Explanation

Chris Hemsworth actually had to gain weight and build muscle to play Thor, not lose weight. He underwent a rigorous workout and diet regimen to transform his body into the muscular physique required for the role. This involved intense weightlifting and consuming a high-protein diet to bulk up and achieve the desired look of the character. Therefore, the statement is false.

Submit
12. The best actors are those that maintain  their own identities and personalities on stage.

Explanation

Maintaining their own identities and personalities on stage may not necessarily make actors the best. The ability to fully embody and portray different characters, adapt to different roles, and effectively convey emotions and messages to the audience are often considered more important qualities in actors. While maintaining their own identities and personalities can add authenticity and depth to their performances, it is not the sole determining factor for being the best actor.

Submit
13. Actors have a difficult job and I admire them a lot. Personally, I think it's quite enough to have just one identity! 

Explanation

The given correct answer, "Not a job for me!", aligns with the statement in the passage that the speaker admires actors but does not consider it a job for themselves. The passage expresses admiration for actors and their ability to take on different identities, but the speaker personally feels that having just one identity is sufficient for them. Therefore, the answer "Not a job for me!" reflects the speaker's perspective on being an actor.

Submit
14. Actors think about acting their new characters in different ways. Some, like Daniel Day-Lewis or Kate Winslet, use a technique called method acting to 'live' the role. They learn everything they can about the new person they are going to become. Then they do everything their character would do. They dress the same, they eat the same things, they talk in the same way and even try to walk like them. The idea is to start 'thinking' like the new character. And they don't behave like this only in the studio or on stage, but they take the character home as well! That must be difficult for the rest of the family! Who's going to be at breakfast with us today – Mad Max, Macbeth or the President of the USA?

Explanation

The correct answer is "Living the role". This answer accurately summarizes the concept of method acting, where actors fully immerse themselves in their characters by adopting their behaviors, mannerisms, and even lifestyle choices. It highlights the dedication and commitment required to truly embody a character and bring them to life on stage or screen.

Submit
15. Imagine having a job where you have to take on a new identity every week or month! That's what actors do. For every play or film, they have to become a different person, often with a different personality and different appearance. One week they're kind, generous and blonde, and the next week, they're tall, thin and arrogant! This chameleon existence must create a stressful life for actors. Or does it? 

Explanation

The given answer, "Identity changes," is the most suitable explanation for the question. It captures the essence of what actors do in their profession, which is taking on new identities for each role they play. Actors have to transform themselves into different characters, often with distinct personalities and appearances. This constant change in identity can be challenging and may create a stressful life for actors.

Submit
16. Read the article about actors and their work. The headings have been removed from the article. Choose from the headings the one which fits each gap.Actors have lives which sometimes seem completely mad to the rest of us. Sometimes glamorous, metimes chaotic but usually a little bit mad!    

Explanation

The given answer, "The crazy world of actors," fits well with the description provided in the article about actors and their lives. The article mentions that actors have lives that sometimes seem completely mad to the rest of us, and that they live in a world that is sometimes glamorous, sometimes chaotic, but usually a little bit mad. This heading accurately captures the essence of the article and the description of the actors' world.

Submit
17. The tall boy with the beach ball is Brandon. He's really crazy about beach volleyball and we play it all the time! Next to him is Mia. She's rather shy and serious, but she's very kind. The young girl in front of me is Mia's sister, Kerry. She looks a bit shy too in the picture, but she isn't  ……………………… . She's very talkative – not like her sister! I think she looks a lot like Mia.

Explanation

The word "really" is the correct answer because it is used to describe Brandon's enthusiasm for beach volleyball. The sentence states that he is "crazy about beach volleyball," emphasizing his strong passion for the sport. The word "really" intensifies this description, highlighting the extent of his love for beach volleyball.

Submit
18. Read the article again. Are these statements True or False? Kate Winslet and Daniel Day-Lewis go and  live with the people they want to become  on screen.  

Explanation

The statement is false. The article does not mention anything about Kate Winslet and Daniel Day-Lewis living with the people they want to become on screen. Therefore, it can be concluded that the statement is not true.

Submit
19. Other actors create their characters in different ways. Some say that changing their appearance helps them to become the new person. Costume and make-up are very important, but some actors do even more to change their appearance. Some actors eat more and work out at the gym to put on weight for some parts – like Chris Hemsworth in the Thor films – and then diet to get thin again for the next film! Some grow their hair long or even go bald! Some really good actors can make us believe that they're taller or stronger than they really are just by the way they act. Others need a bit of help – like Tom Cruise in his high shoes, or Robert Redford, who sometimes had to stand on a box because he's quite short!  

Explanation

The given answer "Physical changes" is the most appropriate explanation for the passage. The passage discusses how some actors change their appearance through various physical means such as changing their weight, growing their hair, or using props like high shoes or standing on a box. This supports the idea that physical changes play a significant role in creating a character for actors.

Submit
20. The best actors are the ones who don't take their own personality with them into the role. They take on the new identity completely and we don't think of the actor when we see them, but of the character. Heath Ledger, who died in 2008, was like this. He could change so completely that people don't immediately think 'Oh, that's Heath Ledger'! He could be handsome, ugly, blonde or dark. He could be clever, stupid, funny or serious. He was a master at changing identity.

Explanation

The given correct answer for this question is "What makes the best actors". This is because the passage discusses the qualities of the best actors, highlighting the importance of not bringing their own personality into the role and being able to completely take on a new identity. It also specifically mentions Heath Ledger as an example of an actor who was able to change so completely that people did not immediately recognize him. Therefore, the passage is primarily focused on discussing what qualities make the best actors.

Submit
View My Results

Quiz Review Timeline (Updated): Mar 22, 2023 +

Our quizzes are rigorously reviewed, monitored and continuously updated by our expert board to maintain accuracy, relevance, and timeliness.

  • Current Version
  • Mar 22, 2023
    Quiz Edited by
    ProProfs Editorial Team
  • Sep 29, 2017
    Quiz Created by
    Natalia_gulyaeva
Cancel
  • All
    All (20)
  • Unanswered
    Unanswered ()
  • Answered
    Answered ()
Then on my other side, the short boy with curly, dark hair is Frank....
Actors might be shorter than we think. 
All the...
He's also got a sister called Emily, who is the manager of the hotel....
Read the email.  Hi Jim, I'm on holiday in Spain with Mum...
The writer thinks that an actor's life can be  stressful for the...
She isn't in this picture, but she often...
The writer of the article would like to be  an actor.
That's me in the middle (of course!). My hair's quite...
 So, these are my lovely holiday friends!...
Chris Hemsworth had to lose weight to play Thor.
The best actors are those that maintain  their own identities and...
Actors have a difficult job and I admire them a lot. Personally, I...
Actors think about acting their new characters in different ways....
Imagine having a job where you have to take on a new identity every...
Read the article about actors and their work. The headings have been...
The tall boy with the beach ball is Brandon. He's really crazy about...
Read the article again. Are these statements True or False? Kate...
Other actors create their characters in different ways. Some say that...
The best actors are the ones who don't take their own personality with...
Alert!

Advertisement