1.
Joe paid $2.79 for a gallon of milk. What is the cost per quart of milk?
Correct Answer
A. $0.70
Explanation
To find the cost per quart of milk, we need to divide the cost of a gallon of milk by 4 (since there are 4 quarts in a gallon). Dividing $2.79 by 4 gives us $0.6975, which can be rounded to $0.70. Therefore, the cost per quart of milk is $0.70.
2.
In a recent survey about online customer service, 54 percent of the shoppers said they used online customer service to track their packages. If 350 shoppers who own a computer responded, how many would you expect to say they used online customer service to track packages?
Correct Answer
D. 189
Explanation
Based on the survey results, 54% of shoppers said they used online customer service to track their packages. Since 350 shoppers who own a computer responded, we can expect that approximately 54% of them would say they used online customer service to track packages. Therefore, the expected number of shoppers who would say they used online customer service to track packages is 54% of 350, which is equal to 189.
3.
A model airplane is built using a 1:16 scale. On the model, the length of the wing span is 5 4/5 feet. What is the actual length of the wing?
Correct Answer
C. 92.8 ft
Explanation
The model airplane is built using a 1:16 scale, which means that every unit on the model represents 16 units in reality. The length of the wing span on the model is 5 4/5 feet, so in reality, the wing span would be 5 4/5 multiplied by 16. Calculating this gives us 92.8 feet, which is the actual length of the wing.
4.
On a recent quiz, Randy answered 47 out of 50 questions correctly, Eduardo answered 91 percent of the questions correctly and Kelli answered 18 out of 20 questions correctly. Who had the highest score?
Correct Answer
A. Randy
Explanation
Randy had the highest score because he answered 47 out of 50 questions correctly, which is a higher number of correct answers compared to Eduardo and Kelli.
5.
In a school chorale, there are 16 sopranos, 15 altos, 12 tenors and 17 basses. Which group makes up exactly 25 percent of the chorale?
Correct Answer
B. Altos
Explanation
The group that makes up exactly 25 percent of the chorale is the altos. To calculate this, we need to find the total number of members in the chorale and then determine what 25 percent of that number is. The total number of members in the chorale is 16 sopranos + 15 altos + 12 tenors + 17 basses = 60. 25 percent of 60 is 0.25 * 60 = 15. Therefore, since there are 15 altos in the chorale, they make up exactly 25 percent of the group.
6.
Ryan wants to buy a tent that costs $150 for his camping trip. The tent is on sale at a 30 percent discount. What will be the sale price of the tent?
Correct Answer
D. $105
Explanation
The original price of the tent is $150. The tent is on sale at a 30% discount, which means the price will be reduced by 30%. To calculate the discount, we multiply $150 by 30% (or 0.30), which equals $45. Subtracting the discount from the original price, we get $150 - $45 = $105. Therefore, the sale price of the tent will be $105.
7.
The attendance at a school fair increased from 780 people in 2003 to 975 people in 2004. What is the percent of increase in attendance?
Correct Answer
C. 25%
Explanation
The percent of increase in attendance can be calculated by finding the difference between the initial attendance and the final attendance, dividing it by the initial attendance, and then multiplying by 100. In this case, the initial attendance was 780 and the final attendance was 975. The difference between the two is 975 - 780 = 195. Dividing this by 780 gives us 195/780 = 0.25. Multiplying by 100 gives us 0.25 * 100 = 25%. Therefore, the percent of increase in attendance is 25%.
8.
Cassandra ordered 4 T-shirts at an online store for $6.50 each, plus 4.5% sales tax and $3.50 for shipping. What was the total cost of her order?
Correct Answer
B. $30.67
Explanation
Cassandra ordered 4 T-shirts at a price of $6.50 each, which gives a subtotal of 4 * $6.50 = $26. Then, she needs to add the sales tax of 4.5% on top of the subtotal. 4.5% of $26 is $26 * 0.045 = $1.17. Adding this to the subtotal, we get $26 + $1.17 = $27.17. Finally, she needs to add the shipping cost of $3.50 to the total. Therefore, the total cost of her order is $27.17 + $3.50 = $30.67.
9.
A teacher writes the numbers 1 through 8 on separate index cards and places them in an envelope. One card is drawn and if the card has a prime number on it then the class will get ice cream. What is the probability the class will get ice cream?
Correct Answer
B. 50%
Explanation
The probability of getting a prime number is 4 out of 8 since there are 4 prime numbers (2, 3, 5, and 7) out of the total 8 numbers. Therefore, the probability of the class getting ice cream is 4/8 or 50%.