TOEFL Reading Mock Test

Approved & Edited by ProProfs Editorial Team
The editorial team at ProProfs Quizzes consists of a select group of subject experts, trivia writers, and quiz masters who have authored over 10,000 quizzes taken by more than 100 million users. This team includes our in-house seasoned quiz moderators and subject matter experts. Our editorial experts, spread across the world, are rigorously trained using our comprehensive guidelines to ensure that you receive the highest quality quizzes.
Learn about Our Editorial Process
| By Dafny Neves
D
Dafny Neves
Community Contributor
Quizzes Created: 1 | Total Attempts: 636
Questions: 9 | Attempts: 636

SettingsSettingsSettings
TOEFL Reading Mock Test - Quiz

.


Questions and Answers
  • 1. 

    Questions 1-9        Carbon tetrachloride is a colorless and inflammable liquid that can be produced by combining carbon disulfide and chlorine. This compound is widely used in industry today because of its effectiveness as a solvent as well as its use in the production of propellants.          Despite its widespread use in industry, carbon tetrachloride has been banned for home use. ln  (line 5)        the past, carbon tetrachloride was a common ingredient in cleaning compounds that were used throughout the home, but it was found to be dangerous: when heated, it changes into a poisonous gas that can cause severe illness and even death if it is inhaled. Because of this dangerous characteristic, the United States revoked permission for the home use of carbon tetrachloride in 1970. The United States has taken similar action with various other chemical compounds.   The main point of this passage is that

    • A.

      Carbon tetrachloride can be very dangerous when it is heated 

    • B.

      The government banned carbon tetrachloride in 1970 

    • C.

      Although carbon tetrachloride can legally be used in industry, it is not allowed in home products 

    • D.

      Carbon tetrachloride used to be a regular part of cleaning compounds 

    Correct Answer
    C. Although carbon tetrachloride can legally be used in industry, it is not allowed in home products 
    Explanation
    The passage explains that carbon tetrachloride is widely used in industry due to its effectiveness as a solvent and in the production of propellants. However, it has been banned for home use because it can change into a poisonous gas when heated, causing severe illness and even death if inhaled. Therefore, although carbon tetrachloride is legally allowed in industry, it is not allowed in home products.

    Rate this question:

  • 2. 

    Questions 1-9        Carbon tetrachloride is a colorless and inflammable liquid that can be produced by combining carbon disulfide and chlorine. This compound is widely used in industry today because of its effectiveness as a solvent as well as its use in the production of propellants.   Despite its widespread use in industry, carbon tetrachloride has been banned for home use. ln  (line 5)        the past, carbon tetrachloride was a common ingredient in cleaning compounds that were used throughout the home, but it was found to be dangerous: when heated, it changes into a poisonous gas that can cause severe illness and even death if it is inhaled. Because of this dangerous characteristic, the United States revoked permission for the home use of carbon tetrachloride in 1970. The United States has taken similar action with various other chemical compounds. The word "widely" in line 2 could most easily be replaced by 

    • A.

      Grandly

    • B.

      Extensively

    • C.

      Largely

    • D.

      Hugely

    Correct Answer
    B. Extensively
    Explanation
    The word "widely" in line 2 means that carbon tetrachloride is used to a great extent or in a widespread manner in industry. It indicates that the compound is commonly used and has a broad range of applications. The word "extensively" has a similar meaning and can be used interchangeably with "widely" in this context.

    Rate this question:

  • 3. 

    Questions 1-9        Carbon tetrachloride is a colorless and inflammable liquid that can be produced by combining carbon disulfide and chlorine. This compound is widely used in industry today because of its effectiveness as a solvent as well as its use in the production of propellants.          Despite its widespread use in industry, carbon tetrachloride has been banned for home use. ln  (line 5)        the past, carbon tetrachloride was a common ingredient in cleaning compounds that were used throughout the home, but it was found to be dangerous: when heated, it changes into a poisonous gas that can cause severe illness and even death if it is inhaled. Because of this dangerous characteristic, the United States revoked permission for the home use of carbon tetrachloride in 1970. The United States has taken similar action with various other chemical compounds. The word "banned" in line 4 is closest in meaning to 

    • A.

      Forbidden

    • B.

      Allowed

    • C.

      Suggested

    • D.

      Instituted

    Correct Answer
    A. Forbidden
    Explanation
    The word "banned" in line 4 means that carbon tetrachloride is not allowed or prohibited for home use.

    Rate this question:

  • 4. 

    Questions 1-9        Carbon tetrachloride is a colorless and inflammable liquid that can be produced by combining carbon disulfide and chlorine. This compound is widely used in industry today because of its effectiveness as a solvent as well as its use in the production of propellants.          Despite its widespread use in industry, carbon tetrachloride has been banned for home use. ln  (line 5)        the past, carbon tetrachloride was a common ingredient in cleaning compounds that were used throughout the home, but it was found to be dangerous: when heated, it changes into a poisonous gas that can cause severe illness and even death if it is inhaled. Because of this dangerous characteristic, the United States revoked permission for the home use of carbon tetrachloride in 1970. The United States has taken similar action with various other chemical compounds. According to the passage, before 1970 carbon tetrachloride was

    • A.

      Used by itself as a cleaner

    • B.

      Banned in industrial use

    • C.

      Often used as a component of cleaning products

    • D.

      Not allowed in home cleaning products

    Correct Answer
    C. Often used as a component of cleaning products
    Explanation
    The passage states that carbon tetrachloride was a common ingredient in cleaning compounds that were used throughout the home before 1970. This means that it was often used as a component of cleaning products.

    Rate this question:

  • 5. 

    Questions 1-9        Carbon tetrachloride is a colorless and inflammable liquid that can be produced by combining carbon disulfide and chlorine. This compound is widely used in industry today because of its effectiveness as a solvent as well as its use in the production of propellants.          Despite its widespread use in industry, carbon tetrachloride has been banned for home use. ln  (line 5)        the past, carbon tetrachloride was a common ingredient in cleaning compounds that were used throughout the home, but it was found to be dangerous: when heated, it changes into a poisonous gas that can cause severe illness and even death if it is inhaled. Because of this dangerous characteristic, the United States revoked permission for the home use of carbon tetrachloride in 1970. The United States has taken similar action with various other chemical compounds. It is stated in the passage that when carbon tetrachloride is heated, it becomes

    • A.

      Harmful

    • B.

      Colorless

    • C.

      A cleaning compound

    • D.

      Inflammable

    Correct Answer
    A. Harmful
    Explanation
    The passage states that when carbon tetrachloride is heated, it changes into a poisonous gas that can cause severe illness and even death if it is inhaled. This indicates that it becomes harmful when heated.

    Rate this question:

  • 6. 

    Questions 1-9        Carbon tetrachloride is a colorless and inflammable liquid that can be produced by combining carbon disulfide and chlorine. This compound is widely used in industry today because of its effectiveness as a solvent as well as its use in the production of propellants.          Despite its widespread use in industry, carbon tetrachloride has been banned for home use. ln  (line 5)        the past, carbon tetrachloride was a common ingredient in cleaning compounds that were used throughout the home, but it was found to be dangerous: when heated, it changes into a poisonous gas that can cause severe illness and even death if it is inhaled. Because of this dangerous characteristic, the United States revoked permission for the home use of carbon tetrachloride in 1970. The United States has taken similar action with various other chemical compounds. The word "inhaled" in line 7 is closest in meaning to

    • A.

      Warmed

    • B.

      Breathed in 

    • C.

      Carelessly used

    • D.

      Blown

    Correct Answer
    B. Breathed in 
    Explanation
    The word "inhaled" in line 7 means to breathe in. It refers to the action of taking air or a substance into the lungs through breathing. In the context of the passage, it is explaining how carbon tetrachloride, when heated, changes into a poisonous gas that can cause severe illness and even death if it is breathed in. Therefore, "breathed in" is the closest meaning to "inhaled".

    Rate this question:

  • 7. 

    Questions 1-9        Carbon tetrachloride is a colorless and inflammable liquid that can be produced by combining carbon disulfide and chlorine. This compound is widely used in industry today because of its effectiveness as a solvent as well as its use in the production of propellants.          Despite its widespread use in industry, carbon tetrachloride has been banned for home use. ln  (line 5)        the past, carbon tetrachloride was a common ingredient in cleaning compounds that were used throughout the home, but it was found to be dangerous: when heated, it changes into a poisonous gas that can cause severe illness and even death if it is inhaled. Because of this dangerous characteristic, the United States revoked permission for the home use of carbon tetrachloride in 1970. The United States has taken similar action with various other chemical compounds. The word "revoked" in line 8 could most easily be replaced by

    • A.

      Gave

    • B.

      Granted

    • C.

      Instituted

    • D.

      Took away

    Correct Answer
    D. Took away
    Explanation
    The word "revoked" in line 8 means to take away or cancel. In this context, it refers to the United States taking away or canceling the permission for the home use of carbon tetrachloride. Therefore, the correct answer is "took away."

    Rate this question:

  • 8. 

    Questions 1-9        Carbon tetrachloride is a colorless and inflammable liquid that can be produced by combining carbon disulfide and chlorine. This compound is widely used in industry today because of its effectiveness as a solvent as well as its use in the production of propellants.          Despite its widespread use in industry, carbon tetrachloride has been banned for home use. ln  (line 5)        the past, carbon tetrachloride was a common ingredient in cleaning compounds that were used throughout the home, but it was found to be dangerous: when heated, it changes into a poisonous gas that can cause severe illness and even death if it is inhaled. Because of this dangerous characteristic, the United States revoked permission for the home use of carbon tetrachloride in 1970. The United States has taken similar action with various other chemical compounds. It can be inferred from the passage that one role of the U.S. government is to

    • A.

      Regulate product safety

    • B.

      Prohibit any use of carbon tetrachloride

    • C.

      Instruct industry on cleaning methodologies

    • D.

      Ban the use of any chemicals

    Correct Answer
    A. Regulate product safety
    Explanation
    The passage states that the United States revoked permission for the home use of carbon tetrachloride due to its dangerous characteristics. This suggests that one role of the U.S. government is to regulate product safety, ensuring that potentially harmful substances are not used in ways that could pose a risk to individuals. Therefore, the correct answer is "regulate product safety."

    Rate this question:

  • 9. 

    Questions 1-9        Carbon tetrachloride is a colorless and inflammable liquid that can be produced by combining carbon disulfide and chlorine. This compound is widely used in industry today because of its effectiveness as a solvent as well as its use in the production of propellants.          Despite its widespread use in industry, carbon tetrachloride has been banned for home use. ln  (line 5)        the past, carbon tetrachloride was a common ingredient in cleaning compounds that were used throughout the home, but it was found to be dangerous: when heated, it changes into a poisonous gas that can cause severe illness and even death if it is inhaled. Because of this dangerous characteristic, the United States revoked permission for the home use of carbon tetrachloride in 1970. The United States has taken similar action with various other chemical compounds. The paragraph following the passage most likely discusses

    • A.

      Additional uses for carbon tetrachloride

    • B.

      The banning of various chemical compounds by the U.S. government

    • C.

      Further dangerous effects of carbon tetrachloride

    • D.

      The major characteristics of carbon tetrachloride

    Correct Answer
    B. The banning of various chemical compounds by the U.S. government
    Explanation
    The paragraph states that carbon tetrachloride has been banned for home use due to its dangerous characteristics. It also mentions that the United States has taken similar action with various other chemical compounds. Therefore, it is likely that the paragraph following the passage will discuss the banning of various chemical compounds by the U.S. government.

    Rate this question:

Quiz Review Timeline +

Our quizzes are rigorously reviewed, monitored and continuously updated by our expert board to maintain accuracy, relevance, and timeliness.

  • Current Version
  • Mar 21, 2023
    Quiz Edited by
    ProProfs Editorial Team
  • May 08, 2020
    Quiz Created by
    Dafny Neves

Related Topics

Back to Top Back to top
Advertisement
×

Wait!
Here's an interesting quiz for you.

We have other quizzes matching your interest.