Soal Uas / Ukk Bahasa Jawa Kelas 4 Sd Semester 2

25 Questions | Total Attempts: 3658

SettingsSettingsSettings
Soal Uas / Ukk Bahasa Jawa Kelas 4 Sd Semester 2 - Quiz

.


Questions and Answers
  • 1. 
    Wacanen kanthi premathi! Koperasi Sekolah Koperasi sekolah iku salah sawijine organisasi ing sekolahan. Murid-murid iso dadi anggotane kabeh. Koperasi sekolah ngelatih murid-murid pada guyup rukun kerja bareng-bareng mbi kanca-kancane. Koperasi sekolah iku uga iso dadi papan panggonan supaya murid-murid pada latihan dodolan. Koperasi sekolah iku dodol kabutuhan-kabutuhane para murid. Saka buku, pensil, garisan lan lia-liane. Koperasi sekolah gampangake murid-murid supaya iso tuku kabutuhan sekolah ing njero sekolahane dewe. Rega-rega ing koperasi sekolah uga murah-murah. Merga ngana para murid pada seneng tuku-tuku kabutuhan sekolah ing koperasi sekolah. Irah-irahan wacan ing dhuwur yaiku ....
    • A. 

      Kagunaan koperasi sekola

    • B. 

      Organisasi koperasi

    • C. 

      Koperasi Sekolah

    • D. 

      Dodolan nang sekolahan

  • 2. 
    Opo bae contohe barang sing disediakake ing koperasi sekolah?
    • A. 

      Tas, sepeda lan topi

    • B. 

      Buku, pensil lan garisan

    • C. 

      Pupuk, klambi lan obat

    • D. 

      Obat lan sembako

  • 3. 
    Koperasi sekolah iso ngelatih murid-murid pada ....
    • A. 

      Sesarengan nggarap PR bareng kanca-kancane

    • B. 

      Sesarengan gurub rukun kerja bareng kanca-kancane

    • C. 

      Dodolan kanthi untung kang akeh

    • D. 

      Adol tinuku obat-obatan sing bermanfaat

  • 4. 
    Anggota koperasi sekolah yaiku ....
    • A. 

      Bakul ing pasar

    • B. 

      Pedagang kaki lima

    • C. 

      Murid sekolah

    • D. 

      Guru lan wali murid

  • 5. 
    Karpriye rega-rega ana ing koperasi sekolah?
    • A. 

      Rodo larang

    • B. 

      Paling murah

    • C. 

      Murah-murah

    • D. 

      Rodo murah

  • 6. 
    Tembang macapat iku cacahe ana ....
    • A. 

      8

    • B. 

      9

    • C. 

      10

    • D. 

      11

  • 7. 
     Tembang Pocung iku ana .... gatra
    • A. 

      4

    • B. 

      5

    • C. 

      6

    • D. 

      7

  • 8. 
    Cacahing larik saben sapada iku diarani ....
    • A. 

      Guru lagu

    • B. 

      Guru gatra

    • C. 

      Guru wilangan

    • D. 

      Guru swara

  • 9. 
    Kosok baline tembung gething yaiku ....
    • A. 

      Muring

    • B. 

      Seneng

    • C. 

      Kuciwa

    • D. 

      Sengit

  • 10. 
    Papan panggonan kanggo wong adol tinuku yaiku ....
    • A. 

      Puskesmas

    • B. 

      KUA

    • C. 

      Sekolahan

    • D. 

      Pasar

  • 11. 
    Wong sing penggaweane ngelakokake sepur yaiku ....
    • A. 

      Nahkoda

    • B. 

      Masinis

    • C. 

      Pilot

    • D. 

      Kondektur

  • 12. 
    Budhe untune lara. Basa kramane yaiku ....
    • A. 

      Budhe wajane gerah

    • B. 

      Budhe wajanipun lara

    • C. 

      Budhe wajaning gerah

    • D. 

      Budhe wajanipun gerah

  • 13. 
     Iku – digawe – kayu – lemari – saka. Tembung-tembung iku urutane kang bener yaiku ....
    • A. 

      Kayu iku digawe saka lemari

    • B. 

      Digawe lemari iku kayu saka

    • C. 

      Lemari iku digawe saka kayu

    • D. 

      Lemari iku saka kayu digawe

  • 14. 
     Raden Werkudara nalika enome aran ....
    • A. 

      Punthadwa

    • B. 

      Janaka

    • C. 

      Bratasena

    • D. 

      Kresna

  • 15. 
    Musuhe pandhawa yaiku bala ....
    • A. 

      Punakawan

    • B. 

      Barata

    • C. 

      Kurawa

    • D. 

      Ratu

  • 16. 
    Gamane raden werkudara yaiku ....
    • A. 

      Kuku Pancanaka

    • B. 

      Kotang Antakusuma

    • C. 

      Panah Pasopati

    • D. 

      Cunda manik

  • 17. 
    Tembung ing nduwur iku unine ....
    • A. 

      Maca buku

    • B. 

      Tuku buku

    • C. 

      Mata biru

    • D. 

      Mara tuku

  • 18. 
    Ana kucing lima Yen ditulis jawa dadi ....
    • A. 

    • B. 

    • C. 

    • D. 

  • 19. 
    Ukara ing ngisor iki sing kalebu ukara tanggap yaiku ....
    • A. 

      Budi lagi nata buku

    • B. 

      Rina lagi mangan sega

    • C. 

      Sepedane lagi digawa Tuti

    • D. 

      Pak guru lagi ngulang muride

  • 20. 
    Santi yen ketemu Galang iku kaya banyu karo lenga. Tegese kaya banyu karo lenga yaiku ....
    • A. 

      Akur banget pasedulurane

    • B. 

      Pasedulurane ora bisa rukun

    • C. 

      Pesedulurane akrab banget

    • D. 

      Ora gelem pisah yen wes ketemu

  • 21. 
    Paribasan bathok bolu isi madu tegese ....
    • A. 

      Wong pinter nanging sombong

    • B. 

      Wong bodo nanging asor

    • C. 

      Wong asor nanging sugih kapinteran

    • D. 

      Wong sing pinter nanging ora gelem kekancan

  • 22. 
    Kembang jagung arane sinuwun, yen kembang kanthil arane ...
    • A. 

      Karuk

    • B. 

      Dangu

    • C. 

      Gading

    • D. 

      Maya

  • 23. 
    Sebutan pancuran kapit sendang iku kanggo ....
    • A. 

      Anak telu lanang kabeh

    • B. 

      Anak telu, wadon lanang wadon

    • C. 

      Anak telu, lanang wadon lanang

    • D. 

      Anak telu wadon kabeh

  • 24. 
    Anak loro lanang kabeh diarani ....
    • A. 

      Ontang-anting

    • B. 

      Uger-uger lawang

    • C. 

      Sendang kapit pancuran

    • D. 

      Pancuran kapit sendang

  • 25. 
    Anak macan kuwi arane ....
    • A. 

      Bledug

    • B. 

      Gogor

    • C. 

      Piyek

    • D. 

      Cempe