# Sharing In A Given Ratio Quiz! Test

Approved & Edited by ProProfs Editorial Team
At ProProfs Quizzes, our dedicated in-house team of experts takes pride in their work. With a sharp eye for detail, they meticulously review each quiz. This ensures that every quiz, taken by over 100 million users, meets our standards of accuracy, clarity, and engagement.
| Written by Ddouis14
D
Ddouis14
Community Contributor
Total Contribution - 21 | Total attempts - 10,164
Questions: 16 | Attempts: 427  Settings  .

• 1.

### Divide the amount in the given ratio£10 in the ration  1:4£________  :  £________

Explanation
The given ratio is 1:4, which means that for every 1 pound, there are 4 pounds. Therefore, if we divide £10 in this ratio, we will have £2 for the first part and £8 for the second part.

Rate this question:

• 2.

### £12 in the ratio 1:2£________:£________

Explanation
The given question states that £12 is divided in the ratio 1:2. This means that the first part is 1 and the second part is 2. To find the value of each part, we divide £12 by the sum of the parts (1+2=3). £12/3 = £4. Therefore, the first part is £4 and the second part is £8.

Rate this question:

• 3.

### £40 in the ration 1:3£________:£________

Explanation
In the given ratio 1:3, the first blank represents the value that corresponds to 1 part. Since the value is £40, it can be concluded that each part is equal to £40. Therefore, the first blank is 10, as 10 parts of £40 each would make £400. Similarly, the second blank represents the value that corresponds to 3 parts. As each part is £40, three parts would be £120. Hence, the second blank is 30, as £120 can be represented as 3 parts of £40 each.

Rate this question:

• 4.

### 25kg in the ratio 2:3________kg:________kg

Explanation
The given question states that there is a total weight of 25kg, which is divided in the ratio of 2:3. This means that one part of the weight is 2 units and the other part is 3 units. To find the weight of each part, we need to divide the total weight by the sum of the ratio parts, which is 2+3=5. Therefore, each unit of the ratio represents 25kg/5 = 5kg. Multiplying this by the respective parts of the ratio, we find that the weights are 2 units * 5kg = 10kg and 3 units * 5kg = 15kg.

Rate this question:

• 5.

### £5 in the ratio 3:7£________:£________

Explanation
The given question states that £5 is in the ratio 3:7. This means that the total ratio is 3+7=10. To find the amount in each part of the ratio, we divide £5 by 10, which gives us £0.50. Therefore, the amounts in the ratio are £1.50 and £3.50.

Rate this question:

• 6.

### 1 day in the ratio 5:3________h:________h

Explanation
The ratio 5:3 represents the number of hours in a day. The first number, 5, corresponds to the number of hours in the first part of the day, while the second number, 3, represents the number of hours in the second part of the day. Therefore, in the given ratio, the first blank should be filled with 15 (5 multiplied by 3) and the second blank should be filled with 9 (3 multiplied by 3).

Rate this question:

• 7.

### The ratio of female to male members of a sports centre is 3:1.The total amount of members of the centre is 400.Complete the sentences:The number of female members is ________The number of male members is ________

Explanation
The ratio of female to male members of the sports center is 3:1, which means that for every 3 female members, there is 1 male member. Since the total number of members is 400, we can calculate the number of female members by dividing 400 by the sum of the ratio's parts (3+1=4), and then multiplying by the first part of the ratio (3/4*400=300). Similarly, we can calculate the number of male members by dividing 400 by 4 and multiplying by the second part of the ratio (1/4*400=100). Therefore, there are 300 female members and 100 male members.

Rate this question:

• 8.

• 9.

### Equivalent ratios: Complete the following 1kg : 300g is equivalent to 1 : ......

Explanation
The equivalent ratio for 1kg : 300g is 1 : 0.3. This means that for every 1 kilogram, there is 0.3 of a unit. In this case, the unit is grams. So, 300 grams is equivalent to 0.3 of a kilogram. Another way to express this ratio is 1 : 0.3, where for every 1 unit, there is 0.3 of another unit.

Rate this question:

• 10.

### Equivalent ratios: Complete the following 40 seconds : 2 minutes is equivalent to 1 : .......

Explanation
The given equivalent ratio states that 40 seconds is equivalent to 2 minutes. To find the missing equivalent ratio, we need to determine the ratio between 1 second and 1 minute. Since there are 60 seconds in 1 minute, the ratio between 1 second and 1 minute is 1:60. Simplifying this ratio gives us 1:3, which means that 40 seconds is equivalent to 2 minutes, just as 1 second is equivalent to 3 minutes.

Rate this question:

• 11.

### Equivalent ratios: Complete the following9 hours : 1 day is equivalent to  3 :  .......

Explanation
The equivalent ratio for 9 hours : 1 day is 3 : 8. This means that for every 3 hours, there is 1 day and for every 8 hours, there is 1 day as well. Therefore, the correct answer is 8,3:8.

Rate this question:

• 12.

• 13.

### Rewrite the ratio in the from 1 : n​2:5 = 1: ...........

Explanation
The given ratio is 1 : n^2 : 5. To rewrite this ratio in the form 1 : ..........., we need to determine the value of n. Given that the ratio 2.5, 1 : 2.5 is the answer, it means that n^2 is equal to 2.5 and n is equal to 1. Therefore, the ratio can be rewritten as 1 : 2.5 : 5.

Rate this question:

• 14.

### Rewrite the ratio in the from 1 : n​4:5 = 1: ..........

Explanation
The given ratio is 4:5. To rewrite this ratio in the form 1:n, we need to find the value of n that makes the ratio 1:n equivalent to 4:5. To do this, we divide both sides of the ratio 4:5 by 4. This gives us 1:1.25. Therefore, the ratio 1:n is 1:1.25.

Rate this question:

• 15.

### Rewrite the ratio in the from 1 : n5:8 = 1: .....

Explanation
The given ratio is 5:8. To rewrite this ratio in the form 1:n, we need to find a common factor that can be divided by both 5 and 8. The common factor is 40. Dividing 5 by 5 and 8 by 5, we get 1:1.6. Therefore, the ratio 5:8 can be rewritten as 1:1.6.

Rate this question:

• 16.

### Rewrite the ratio in the from 1 : n​10:21 = 1: .....

Explanation
The given ratio is 10:21. To rewrite it in the form 1:n, we need to find a common factor that can divide both 10 and 21. The common factor is 1. Dividing both numbers by 1 gives us 10/1:21/1, which simplifies to 10:21. Therefore, the ratio is already in the form 1:n, and the answer is 10:21.

Rate this question:

Related Topics Back to top
×

Wait!
Here's an interesting quiz for you.