1.
If the sitter charges $5 an hour plus $1 for each child, how much is it for six kids for 11 hours?
Correct Answer
A. 121
Explanation
The sitter charges $5 per hour plus an additional $1 for each child. Since there are six kids, the sitter would charge an extra $1 for each child, totaling $6. Therefore, the total cost for one hour would be $5 + $6 = $11. Multiply this by the number of hours (11) to get the total cost for 11 hours, which is $11 x 11 = $121. Thus, the correct answer is 121.
2.
If 200 chocolate chips are used to make 25 cookies, about how many should each cookie have?
Correct Answer
B. 8 Chocolate Chips
Explanation
If 200 chocolate chips are used to make 25 cookies, we can divide the total number of chocolate chips by the number of cookies to find out how many chips each cookie should have. In this case, 200 divided by 25 equals 8. Therefore, each cookie should have approximately 8 chocolate chips.
3.
If Sam and Joe have 3 cookies each and Sara has 2 cookies, how many cookies do they have altogether?
Correct Answer
C. 8 Cookies
Explanation
Sam and Joe have 3 cookies each, which means they have a total of 6 cookies. Sara has 2 cookies. To find the total number of cookies altogether, we add the number of cookies each person has: 6 + 2 = 8. Therefore, they have 8 cookies altogether.
4.
What is 877 divided by 7, rounded to two decimal places?
Correct Answer
B. 125.29
Explanation
To find the answer, we divide 877 by 7. The quotient is 125.2857142857. Since we need to round to two decimal places, we round the number to the nearest hundredth, which gives us 125.29. Therefore, the correct answer is 125.29.
5.
How many cubic inches of water can be put in a box measuring 3" x 2" x 4"?
Correct Answer
B. 24
Explanation
The given question asks for the number of cubic inches of water that can be put in a box measuring 3" x 2" x 4". To find the volume of the box, we multiply the length, width, and height. So, the volume of the box is 3 x 2 x 4 = 24 cubic inches. Therefore, 24 is the correct answer.
6.
If Kate grosses $723.82 per week and taxes are 31%, what's her net pay?
Correct Answer
C. 499.44
Explanation
Kate's gross pay is $723.82 per week. To find her net pay, we need to subtract the taxes from her gross pay. If taxes are 31%, we can calculate the amount of taxes by multiplying her gross pay by 0.31. So, the taxes amount to $223.98. Subtracting this from her gross pay gives us her net pay, which is $723.82 - $223.98 = $499.44.
7.
How much will your 15% tip be if a customer rounds his $186.75 bill to the nearest hundred?
Correct Answer
D. 30
Explanation
The customer's bill is rounded to the nearest hundred, which means it will be rounded up to $200. To calculate the 15% tip on this rounded bill, we multiply $200 by 0.15. This gives us $30, which is the correct answer.
8.
How many miles can we drive in a vehicle that holds 20 gals and gets 21 mpg?
Correct Answer
B. 420 Miles
Explanation
The question asks how many miles can be driven in a vehicle that holds 20 gallons of fuel and gets 21 miles per gallon. To find the answer, we multiply the number of gallons (20) by the number of miles per gallon (21), which equals 420 miles. Therefore, the correct answer is 420 miles.
9.
If each guest uses 1.5 gallons of water a day, how much does a cruise ship of 2000 need for a week?
Correct Answer
D. 21,000 Gallons
Explanation
A cruise ship with 2000 guests needs 1.5 gallons of water per guest per day. To calculate the total amount of water needed for a week, we multiply the daily water usage per guest (1.5 gallons) by the number of guests (2000) and then multiply that by the number of days in a week (7). Therefore, the cruise ship would need 1.5 * 2000 * 7 = 21,000 gallons of water for a week.
10.
If Jake earns $12.92 per hour, how much will he gross for a 40-hour week?
Correct Answer
A. 516.8
Explanation
Jake earns $12.92 per hour, and he works for 40 hours in a week. To calculate his gross earnings, we multiply his hourly rate by the number of hours worked: $12.92 x 40 = $516.8. Therefore, Jake will gross $516.8 for a 40-hour week.
11.
If it takes the clown 4 seconds to blow up a balloon, how much time does she need to inflate 600?
Correct Answer
B. 40 Minutes
Explanation
If it takes the clown 4 seconds to blow up a balloon, we can calculate the total time needed to inflate 600 balloons by multiplying the time for one balloon by the total number of balloons. Therefore, the clown would need 4 seconds x 600 balloons = 2400 seconds. To convert this to minutes, we divide 2400 seconds by 60 (since there are 60 seconds in a minute), resulting in 40 minutes. Therefore, the correct answer is 40 minutes.
12.
What will the total cost be for a $1400 computer if the sales tax is 5%?
Correct Answer
C. 1470
Explanation
The total cost of the $1400 computer with a 5% sales tax can be calculated by adding the sales tax amount to the original price. The sales tax amount is 5% of $1400, which is $70. Adding $70 to $1400 gives us a total cost of $1470.
13.
If $550 of your monthly $3000 paycheck is for rent, what percentage of your income is left over?
Correct Answer
B. About 80%
Explanation
If $550 is spent on rent out of a $3000 monthly paycheck, the amount left over can be calculated by subtracting the rent amount from the total paycheck: $3000 - $550 = $2450. To find the percentage, divide the amount left over by the total paycheck and multiply by 100: ($2450 / $3000) * 100 = 81.67%. Rounding to the nearest whole number, the percentage left over is about 80%.
14.
If two packets of Kool Aid can make four liters of juice, how many packets are needed for 10 liters?
Correct Answer
A. 5 Packets
Explanation
To find out how many packets are needed for 10 liters of juice, we can set up a proportion. If 2 packets make 4 liters, then we can write the proportion as 2/4 = x/10. To solve for x, we cross multiply and get 4x = 20. Dividing both sides by 4, we find that x = 5. Therefore, 5 packets are needed for 10 liters of juice.
15.
How many CDs can a computer burn in 10 hours if it can burn one CD every 15 minutes?
Correct Answer
D. 40 CDs
Explanation
In 10 hours, there are 60 minutes in an hour, so a computer can burn 60/15 = 4 CDs in one hour. Therefore, in 10 hours, it can burn 4 CDs/hour * 10 hours = 40 CDs.