P12 Likely 13

10 Questions | Attempts: 167
Please wait...
Question 1 / 10
0 %
0/100
Score 0/100
1. 9. A serious consequence of a major disaster, first recognized in war veterans is:

Explanation

ANS: C

Submit
Please wait...
About This Quiz
Atom Quizzes & Trivia

2.
We’ll put your name on your report, certificate, and leaderboard.
2. 6. Selye defined 3 stages in the stress response. The third stage is designated as the:

Explanation

ANS: C

Submit
3. 2. Improved function of the heart and brain during a stress response results from: 1. glycogenesis 2. bronchodilation 3. vasoconstriction in the skin and viscera 4. decreased metabolic rate

Explanation

ANS: B

Submit
4. 3. In which of the following situations would the stress response be used to prevent blood pressure from dropping too low?

Explanation

ANS: D

Submit
5. 4. During the stress response, glucocorticoids assist in:

Explanation

ANS: A

Submit
6. 11. Which of the following may alter a person's perception of a stressor?

Explanation

ANS: E

Submit
7. 5. Severe, prolonged stress may cause acute renal failure or stress ulcers to develop due to:

Explanation

ANS: C

Submit
8. 10. The basic physiologic response to stress is the same in all individuals.

Explanation

ANS: A

Submit
9. 8. Possible complications caused by prolonged, severe stress include all EXCEPT:

Explanation

ANS: E

Submit
10. 7. The stress response involves the integrated action of the: 1. hypothalamus 2. hypophysis 3. sympathetic nervous system 4. adrenal glands

Explanation

ANS: D

Submit
View My Results
Cancel
  • All
    All (10)
  • Unanswered
    Unanswered ()
  • Answered
    Answered ()
9. A serious consequence of a major disaster, first recognized in war...
6. Selye defined 3 stages in the stress response. The third stage is...
2. Improved function of the heart and brain during a stress response...
3. In which of the following situations would the stress response be...
4. During the stress response, glucocorticoids assist in:
11. Which of the following may alter a person's perception of a...
5. Severe, prolonged stress may cause acute renal failure or stress...
10. The basic physiologic response to stress is the same in all...
8. Possible complications caused by prolonged, severe stress include...
7. The stress response involves the integrated action of the:...
Alert!

Back to Top Back to top
Advertisement