9000 Number Patterns Worded Questions

Approved & Edited by ProProfs Editorial Team
The editorial team at ProProfs Quizzes consists of a select group of subject experts, trivia writers, and quiz masters who have authored over 10,000 quizzes taken by more than 100 million users. This team includes our in-house seasoned quiz moderators and subject matter experts. Our editorial experts, spread across the world, are rigorously trained using our comprehensive guidelines to ensure that you receive the highest quality quizzes.
Learn about Our Editorial Process
| By Anthony Nunan
A
Anthony Nunan
Community Contributor
Quizzes Created: 132 | Total Attempts: 44,890
Questions: 120 | Attempts: 248

SettingsSettingsSettings
9000 Number Patterns Worded Questions - Quiz

See how well you solve these worded questions from Chapter 9.


Questions and Answers
  • 1. 

    A service station storage tank needs refilling as there are only 1500 litres left in the tank. Petrol is pumped into the tank at the rate of 750 litres per minute. How much petrol is in the tank at the start of the third minute?

    Explanation
    At the start of the third minute, 1500 liters of petrol have already been pumped into the tank. Since petrol is pumped into the tank at a rate of 750 liters per minute, an additional 750 liters of petrol would have been pumped into the tank by the end of the second minute. Therefore, the total amount of petrol in the tank at the start of the third minute would be 1500 liters + 750 liters = 2250 liters. However, the given answer is 3000 liters, which contradicts the information provided in the question.

    Rate this question:

  • 2. 

    A service station storage tank needs refilling as there are only 2500 litres left in the tank. Petrol is pumped into the tank at the rate of 700 litres per minute. How much petrol is in the tank at the start of the fifth minute?

    Explanation
    At the start of the fifth minute, 4 minutes would have passed since the petrol started being pumped into the tank. Since petrol is pumped into the tank at a rate of 700 liters per minute, in 4 minutes, a total of 2800 liters (700 liters/minute x 4 minutes) would have been pumped into the tank. Therefore, at the start of the fifth minute, the tank would have 5300 liters (2500 liters + 2800 liters) of petrol.

    Rate this question:

  • 3. 

    A service station storage tank needs refilling as there are only 850 litres left in the tank. Petrol is pumped into the tank at the rate of 400 litres per minute. How much petrol is in the tank at the start of the eighth minute?

    Explanation
    At the start of the eighth minute, 7 minutes have already passed and 400 litres of petrol have been pumped into the tank each minute. Therefore, the total amount of petrol pumped into the tank in the first 7 minutes is 7 * 400 = 2800 litres. Since there were initially 850 litres in the tank, the total amount of petrol in the tank at the start of the eighth minute is 850 + 2800 = 3650 litres.

    Rate this question:

  • 4. 

    A service station storage tank needs refilling as there are only 1850 litres left in the tank. Petrol is pumped into the tank at the rate of 500 litres per minute. How much petrol is in the tank at the start the ninth minute?

    Explanation
    The petrol is pumped into the tank at a rate of 500 litres per minute. Therefore, in the first 9 minutes, 500 x 9 = 4500 litres of petrol would have been pumped into the tank. Since there are only 1850 litres left in the tank, this means that there was initially 4500 + 1850 = 6350 litres of petrol in the tank at the start of the ninth minute.

    Rate this question:

  • 5. 

    A service station storage tank needs refilling as there are only 2000 litres left in the tank. Petrol is pumped into the tank at the rate of 600 litres per minute. How much petrol is in the tank at the start the tenth minute?

    Explanation
    The petrol is being pumped into the tank at a rate of 600 litres per minute. Therefore, after 10 minutes, 6000 litres of petrol would have been pumped into the tank. At the start of the tenth minute, there were already 2000 litres in the tank. Adding the 6000 litres pumped in during the tenth minute to the initial 2000 litres gives a total of 8000 litres in the tank. However, since the question asks for the amount at the start of the tenth minute, we subtract the 600 litres pumped in during that minute, resulting in a total of 7400 litres in the tank at the start of the tenth minute.

    Rate this question:

  • 6. 

    A service station storage tank needs refilling as there are only 1500 litres left in the tank. Petrol is pumped into the tank at the rate of 600 litres per minute. How much petrol is in the tank at the end the fourth minute?

    Explanation
    In the first minute, 600 litres of petrol is pumped into the tank. In the second minute, another 600 litres is pumped in, totaling 1200 litres. In the third minute, another 600 litres is added, totaling 1800 litres. Finally, in the fourth minute, another 600 litres is added, bringing the total to 2400 litres. Therefore, at the end of the fourth minute, there are 2400 litres of petrol in the tank.

    Rate this question:

  • 7. 

    A service station storage tank needs refilling as there are only 1800 litres left in the tank. Petrol is pumped into the tank at the rate of 700 litres per minute. How much petrol is in the tank at the end the sixth minute?

    Explanation
    The petrol is being pumped into the tank at a rate of 700 litres per minute. So, at the end of the sixth minute, 700 x 6 = 4200 litres of petrol would have been pumped into the tank. Since there were already 1800 litres in the tank, the total amount of petrol in the tank at the end of the sixth minute would be 4200 + 1800 = 6000 litres.

    Rate this question:

  • 8. 

    A service station storage tank needs refilling as there are only 1900 litres left in the tank. Petrol is pumped into the tank at the rate of 750 litres per minute. How much petrol is in the tank at the end the ninth minute?

    Explanation
    In the first minute, 750 litres of petrol is pumped into the tank. In the second minute, another 750 litres is pumped in, bringing the total to 1500 litres. This process continues for the next 7 minutes, resulting in a total of 750 * 9 = 6750 litres being pumped into the tank. Adding this to the initial 1900 litres, we get a final total of 8650 litres in the tank at the end of the ninth minute.

    Rate this question:

  • 9. 

    A service station storage tank needs refilling as there are only 1900 litres left in the tank. Petrol is pumped into the tank at the rate of 750 litres per minute. How much petrol is in the tank at the end the tenth minute?

    Explanation
    In 10 minutes, petrol is pumped into the tank at a rate of 750 litres per minute. Therefore, in 10 minutes, 7500 litres of petrol will be pumped into the tank. Since there are already 1900 litres of petrol in the tank, the total amount of petrol in the tank at the end of the tenth minute will be 9400 litres.

    Rate this question:

  • 10. 

    A service station storage tank needs refilling as there are only 2000 litres left in the tank. Petrol is pumped into the tank at the rate of 600 litres per minute. How much petrol is in the tank at the end the sixth minute?

    Explanation
    At the end of the sixth minute, 3600 liters of petrol would have been pumped into the tank (600 liters per minute for 6 minutes). Since there were already 2000 liters in the tank, the total amount of petrol in the tank at the end of the sixth minute would be 5600 liters (2000 liters + 3600 liters).

    Rate this question:

  • 11. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 16000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 700 litres per minute. The pump is turned on. How much water is in the tank at the start of the 6th minute?

    Explanation
    At the start of the 6th minute, 5 minutes would have passed since the pump was turned on. The pump drains out 700 litres per minute, so in 5 minutes, it would have drained out 5 * 700 = 3500 litres. Therefore, the amount of water remaining in the tank would be 16000 - 3500 = 12500 litres.

    Rate this question:

  • 12. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 17000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 800litres per minute. The pump is turned on. How much water is in the tank at the start of the 10th minute?

    Explanation
    At the start of the 10th minute, the pump would have drained out a total of 8000 litres (800 litres per minute x 10 minutes). Therefore, the amount of water remaining in the tank would be 17000 litres (initial amount) minus 8000 litres (drained out) which equals 9000 litres. Hence, the correct answer is 9000 litres, not 800 litres.

    Rate this question:

  • 13. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 15000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 700 litres per minute. The pump is turned on. How much water is in the tank at the start of the 9th minute?

    Explanation
    The pump drains out 700 litres per minute. So, in 9 minutes, it would have drained out 700 * 9 = 6300 litres. Therefore, the remaining water in the tank would be 15000 - 6300 = 8700 litres. However, the question asks for the amount of water at the start of the 9th minute, so the answer would be the amount of water at the end of the 8th minute, which is 8700 litres.

    Rate this question:

  • 14. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 18000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 900 litres per minute. The pump is turned on. How much water is in the tank at the start of the 15th minute?

    Explanation
    At the start of the 15th minute, the pump has been draining water for 14 minutes. Since the pump drains out 900 litres per minute, it has drained a total of 14 * 900 = 12600 litres of water. Therefore, the amount of water remaining in the tank is 18000 - 12600 = 5400 litres.

    Rate this question:

  • 15. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 20000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 1100 litres per minute. The pump is turned on. How much water is in the tank at the start of the 12th minute?

    Explanation
    At the start of the 12th minute, the pump has been draining water for 11 minutes. Since the pump drains out 1100 litres per minute, it has drained a total of 1100 x 11 = 12100 litres in 11 minutes. Therefore, the remaining water in the tank at the start of the 12th minute is 20000 - 12100 = 7900 litres.

    Rate this question:

  • 16. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 19000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 1100 litres per minute. The pump is turned on. How much water is in the tank after 12 minutes?

    Explanation
    After 12 minutes, the pump has drained out a total of 1100 litres per minute for 12 minutes, which is equal to 1100 x 12 = 13200 litres. Therefore, the amount of water left in the tank is the initial amount of water (19000 litres) minus the drained out water (13200 litres), which equals 5800 litres.

    Rate this question:

  • 17. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 18000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 900 litres per minute. The pump is turned on. How much water is in the tank after 10 minutes?

    Explanation
    After 10 minutes, the pump will drain out 900 litres per minute for a total of 9000 litres. Therefore, the amount of water left in the tank will be 18000 litres - 9000 litres = 9000 litres.

    Rate this question:

  • 18. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 16000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 500 litres per minute. The pump is turned on. How much water is in the tank after 7 minutes?

    Explanation
    After 7 minutes, the pump will drain out 500 litres per minute, which means it will drain out a total of 7 * 500 = 3500 litres. Therefore, the amount of water left in the tank after 7 minutes will be 16000 - 3500 = 12500 litres.

    Rate this question:

  • 19. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 15000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 800 litres per minute. The pump is turned on. How much water is in the tank after 15 minutes?

    Explanation
    After 15 minutes, the pump would have drained out 800 litres per minute for a total of 15 minutes, which is 800 x 15 = 12000 litres. Therefore, the amount of water remaining in the tank would be the initial amount of water (15000 litres) minus the drained out water (12000 litres), which is 15000 - 12000 = 3000 litres.

    Rate this question:

  • 20. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 14000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 500 litres per minute. The pump is turned on. How much water is in the tank after 10 minutes?

    Explanation
    After 10 minutes, the pump will have drained out 500 litres per minute for a total of 5000 litres. Therefore, the remaining water in the tank would be 14000 - 5000 = 9000 litres.

    Rate this question:

  • 21. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 15000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 500 litres per minute. The pump is turned on. After how many minutes will the tank be empty?

    Explanation
    Since the pump drains out 500 litres per minute and the tank currently contains 15000 litres, it will take 30 minutes for the tank to be completely empty.

    Rate this question:

  • 22. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 16000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 600 litres per minute. The pump is turned on. After how many minutes will the tank be empty?

    Explanation
    The tank is currently at 16000 litres and the pump drains out 600 litres per minute. To find out how many minutes it will take for the tank to be empty, we divide the current amount of water in the tank (16000 litres) by the rate at which the pump drains the water (600 litres per minute).

    16000 litres ÷ 600 litres/minute = 26.67 minutes

    Since we cannot have a fraction of a minute, we round up to the nearest whole number. Therefore, it will take approximately 27 minutes for the tank to be empty.

    Rate this question:

  • 23. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 17000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 700 litres per minute. The pump is turned on. After how many minutes will the tank be empty?

    Explanation
    The tank is currently filled with 17000 litres of water. The pump drains out 700 litres per minute. Therefore, in 25 minutes, the pump will drain out a total of 700 * 25 = 17500 litres of water. Since this is greater than the initial amount of water in the tank, the tank will be empty after 25 minutes.

    Rate this question:

  • 24. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 18000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 900 litres per minute. The pump is turned on. After how many minutes will the tank be empty?

    Explanation
    The tank is currently filled with 18000 litres of water and the pump drains out 900 litres per minute. Since the pump drains out water at a constant rate, it will take 20 minutes for the pump to drain out all the water from the tank.

    Rate this question:

  • 25. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 19000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 600 litres per minute. The pump is turned on. After how many minutes will the tank be empty?

    Explanation
    The tank is currently filled with 19000 litres of water and the pump is draining out 600 litres per minute. To find out how long it will take for the tank to be empty, we need to divide the initial amount of water in the tank by the rate at which it is being drained. In this case, 19000 divided by 600 equals 31.67. Since we cannot have a fraction of a minute, we round up to the nearest whole number, which is 32. Therefore, it will take 32 minutes for the tank to be empty.

    Rate this question:

  • 26. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 17000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 600 litres per minute. The pump is turned on. After how many minutes will the tank be empty?

    Explanation
    The tank has a capacity of 17000 litres and the pump drains out 600 litres per minute. To find out how many minutes it will take for the tank to be empty, we divide the total capacity of the tank (17000 litres) by the rate at which the pump drains the water (600 litres per minute). This gives us 28.33 minutes. However, since we cannot have a fraction of a minute, we round up to the nearest whole number, which is 29. Therefore, it will take 29 minutes for the tank to be empty.

    Rate this question:

  • 27. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 18000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 750 litres per minute. The pump is turned on. After how many minutes will the tank be empty?

    Explanation
    The tank is currently filled with 18000 liters of water and the pump drains out 750 liters per minute. To find out how long it will take for the tank to be empty, we can divide the initial amount of water in the tank (18000 liters) by the rate at which the pump is draining the water (750 liters per minute). This calculation gives us 24, which means it will take 24 minutes for the tank to be empty.

    Rate this question:

  • 28. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 19000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 650 litres per minute. The pump is turned on. After how many minutes will the tank be empty?

    Explanation
    Since the pump drains out 650 litres per minute, it will take 30 minutes to drain the entire tank of 19000 litres.

    Rate this question:

  • 29. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 18000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 850 litres per minute. The pump is turned on. After how many minutes will the tank be empty?

    Explanation
    Since the pump drains out 850 litres per minute, and the tank currently contains 18000 litres of water, we can calculate the time it takes to empty the tank by dividing the initial amount of water in the tank by the rate at which it is being drained. Therefore, 18000 divided by 850 equals approximately 21.18. Since we cannot have a fraction of a minute, it will take 22 minutes for the tank to be empty.

    Rate this question:

  • 30. 

    A water tank has a leak and needs repairs. It currently contains 17000 litres of water. A pump is hooked up to the outlet that drains out 650 litres per minute. The pump is turned on. After how many minutes will the tank be empty?

    Explanation
    Since the pump drains out 650 litres per minute, it will take 27 minutes to drain out the entire tank of 17,000 litres of water.

    Rate this question:

  • 31. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $25,500 and an annual increment of $800. What is your wage at the start of the 5th year with the company?

    Explanation
    The starting wage of $25,500 increases annually by $800. Therefore, after the first year, the wage would be $25,500 + $800 = $26,300. After the second year, it would be $26,300 + $800 = $27,100. After the third year, it would be $27,100 + $800 = $27,900. After the fourth year, it would be $27,900 + $800 = $28,700. Therefore, at the start of the fifth year, the wage would be $28,700.

    Rate this question:

  • 32. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $25,500 and an annual increment of $900. What is your wage at the start of the 6th year with the company?

    Explanation
    The starting wage is $25,500 and there is an annual increment of $900. Therefore, after 5 years, the wage would be $25,500 + ($900 * 5) = $30,000. Hence, at the start of the 6th year, the wage would still be $30,000.

    Rate this question:

  • 33. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $27,500 and an annual increment of $900. What is your wage at the start of the 7th year with the company?

    Explanation
    The starting wage is $27,500 and there is an annual increment of $900. To find the wage at the start of the 7th year, we need to add 6 increments of $900 to the starting wage. 6 increments of $900 is equal to $5,400. Adding this to the starting wage of $27,500 gives us a total wage of $32,900 at the start of the 7th year.

    Rate this question:

  • 34. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $29,500 and an annual increment of $700. What is your wage at the start of the 8th year with the company?

    Explanation
    The starting wage of $29,500 increases by $700 annually. To find the wage at the start of the 8th year, we need to add the annual increment for 7 years. 7 years x $700 = $4,900. Adding this to the starting wage gives us a total of $29,500 + $4,900 = $34,400. Therefore, the wage at the start of the 8th year with the company is $34,400.

    Rate this question:

  • 35. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $39,500 and an annual increment of $1200. What is your wage at the start of the 4th year with the company?

    Explanation
    The starting wage is $39,500 and there is an annual increment of $1,200. Therefore, after the first year, the wage would be $39,500 + $1,200 = $40,700. After the second year, it would be $40,700 + $1,200 = $41,900. After the third year, it would be $41,900 + $1,200 = $43,100. Thus, the wage at the start of the fourth year would be $43,100.

    Rate this question:

  • 36. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $38,500 and an annual increment of $1300. What is your wage at the start of the 6th year with the company?

    Explanation
    The starting wage of $38,500 increases by $1300 annually. After 5 years, the wage would have increased by $1300 x 5 = $6500. Therefore, the wage at the start of the 6th year would be $38,500 + $6500 = $45,000.

    Rate this question:

  • 37. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $37,500 and an annual increment of $1100. What is your wage at the start of the 5th year with the company?

    Explanation
    The starting wage is $37,500 and there is an annual increment of $1,100. To find the wage at the start of the 5th year, we need to calculate the cumulative increment over the 5 years. This can be done by multiplying the annual increment by the number of years (4) and adding it to the starting wage. Therefore, the wage at the start of the 5th year is $37,500 + ($1,100 * 4) = $41,900 or $41,900.

    Rate this question:

  • 38. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $36,500 and an annual increment of $1100. What is your wage at the start of the 4th year with the company?

    Explanation
    The starting wage is $36,500 and there is an annual increment of $1,100. To find the wage at the start of the 4th year, we need to add the annual increment for 3 years to the starting wage. Since the annual increment is $1,100, the total increment for 3 years would be $1,100 x 3 = $3,300. Adding this to the starting wage of $36,500 gives us $36,500 + $3,300 = $39,800. Therefore, the wage at the start of the 4th year with the company is $39,800.

    Rate this question:

  • 39. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $35,500 and an annual increment of $1500. What is your wage at the start of the 3rd year with the company?

    Explanation
    The starting wage for the job is $35,500. According to the given information, there is an annual increment of $1500. Therefore, after the first year, the wage would be $35,500 + $1500 = $37,000. After the second year, it would be $37,000 + $1500 = $38,500. So, at the start of the third year, the wage would still be $38,500.

    Rate this question:

  • 40. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $34,500 and an annual increment of $1400. What is your wage at the start of the 5th year with the company?

    Explanation
    The starting wage of $34,500 increases by $1,400 every year. To find the wage at the start of the 5th year, we need to add the increment for 4 years to the starting wage. The increment for 4 years can be calculated by multiplying $1,400 by 4, which equals $5,600. Adding this to the starting wage of $34,500 gives us a total of $40,100. Therefore, the wage at the start of the 5th year with the company is $40,100.

    Rate this question:

  • 41. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $33,500 and an annual increment of $1100. How much money have you earned in total after 4 years?

    Explanation
    After 4 years, you will have earned a total of $140,600. This can be calculated by adding the starting wage of $33,500 with the annual increment of $1100 for each year. So, after the first year, you would have earned $34,600, after the second year $35,700, after the third year $36,800, and after the fourth year $37,900. Adding these amounts together, the total comes out to be $140,600.

    Rate this question:

  • 42. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $34,500 and an annual increment of $1500. How much money have you earned in total after 5 years?

    Explanation
    The starting wage is $34,500 and there is an annual increment of $1500. After 5 years, the total increment would be $1500 x 5 = $7500. Adding this to the starting wage, the total amount earned in 5 years would be $34,500 + $7500 = $42,000.

    Rate this question:

  • 43. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $32,500 and an annual increment of $1400. How much money have you earned in total after 6 years?

    Explanation
    After 6 years, you would have earned a total of $256,900. This can be calculated by adding the starting wage of $32,500 to the annual increment of $1400 for each year. So, for the first year, you earn $32,500 + $1400 = $33,900. For the second year, you earn $33,900 + $1400 = $35,300. Continuing this pattern for 6 years, you would have earned $256,900 in total.

    Rate this question:

  • 44. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $42,500 and an annual increment of $1400. How much money have you earned in total after 4 years?

    Explanation
    The starting wage of $42,500 is the initial amount earned in the first year. With an annual increment of $1400, the total amount earned in the second year would be $42,500 + $1400 = $43,900. In the third year, the total amount earned would be $43,900 + $1400 = $45,300. Finally, in the fourth year, the total amount earned would be $45,300 + $1400 = $46,700. Adding up the earnings from each year, the total amount earned after 4 years would be $42,500 + $43,900 + $45,300 + $46,700 = $178,400.

    Rate this question:

  • 45. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $41,500 and an annual increment of $1300. How much money have you earned in total after 6 years?

    Explanation
    To calculate the total amount of money earned after 6 years, we need to add the starting wage to the annual increment for each year. The starting wage is $41,500, and the annual increment is $1,300. So, for each year, the total amount earned is $41,500 + $1,300 = $42,800. After 6 years, the total amount earned is $42,800 * 6 = $268,500.

    Rate this question:

  • 46. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $40,500 and an annual increment of $1100. How much money have you earned in total after 4 years?

    Explanation
    To find the total amount of money earned after 4 years, we need to calculate the annual increment for each year and add it to the starting wage. The annual increment is $1100, so after 4 years, the total increment would be $1100 * 4 = $4400. Adding this to the starting wage of $40,500 gives us $40,500 + $4400 = $45,900 for the first year. For the subsequent years, we need to add the annual increment to the previous year's total. So, the total amount earned after 4 years would be $45,900 + $4400 + $4400 + $4400 = $168,600.

    Rate this question:

  • 47. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $42,500 and an annual increment of $1700. How much money have you earned in total after 5 years?

    Explanation
    After 5 years, you would have earned a total of $229,500. This can be calculated by adding the starting wage of $42,500 to the annual increment of $1,700, and then multiplying this sum by 5 (the number of years). So, ($42,500 + $1,700) * 5 = $229,500.

    Rate this question:

  • 48. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $22,500 and an annual increment of $2200. How much money have you earned in total after 3 years?

    Explanation
    After 3 years, you would have earned a total of $74,100. This can be calculated by adding the starting wage of $22,500 to the annual increment of $2,200 for each year. So, the total earnings after 3 years would be $22,500 + $2,200 + $2,200 + $2,200 = $74,100.

    Rate this question:

  • 49. 

    You are offered a job with a company on a starting wage of $32,500 and an annual increment of $2100. How much money have you earned in total after 4 years?

    Explanation
    The starting wage of $32,500 is earned in the first year. Each subsequent year, the employee receives an annual increment of $2100. Therefore, after 4 years, the total earnings can be calculated by adding the starting wage to the increment for each year. This can be expressed as $32,500 + $2100 + $2100 + $2100 = $142,600.

    Rate this question:

  • 50. 

    I have 50 building blocks. I want to build a tower with 1 block on the top, 3 on the next layer and 5 on the next layer. How many complete layers can I build before I run out of blocks?

    Explanation
    You can build a tower with 1 block on the top, 3 on the next layer, and 5 on the next layer. Each layer requires an odd number of blocks. Starting with 1 block, you can add 2 blocks to each subsequent layer. So, the number of blocks required for each layer would be 1, 3, 5, 7, 9, 11, and 13. Since you have a total of 50 blocks, you can build 7 complete layers before running out of blocks.

    Rate this question:

Quiz Review Timeline +

Our quizzes are rigorously reviewed, monitored and continuously updated by our expert board to maintain accuracy, relevance, and timeliness.

  • Current Version
  • Mar 20, 2023
    Quiz Edited by
    ProProfs Editorial Team
  • May 15, 2014
    Quiz Created by
    Anthony Nunan
Back to Top Back to top
Advertisement
×

Wait!
Here's an interesting quiz for you.

We have other quizzes matching your interest.