Latihan Soal Basa Sunda Kelas 9 Semester Ganjil

5 Questions | Total Attempts: 676

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Latihan Soal Basa Sunda Kelas 9 Semester Ganjil

This is your description.


Questions and Answers
  • 1. 
    Basa Sunda kudu diwariskeun ka nonoman Sunda. Kaayaaan basa Sunda perlu……………….,………………jeung dipaké dina  kahirupan sapopoé.
    • A. 

      dipiara, teu dimumulé

    • B. 

      dipiara, dimekarkeun

    • C. 

      teu dipiara, dimekarkeun

    • D. 

      dianalisis, teu dipaliré

  • 2. 
    Anu kaasup kalimah réfléktif  nyaéta …………………………..
    • A. 

      Radén Ahmadi keur ngajaran baju anyar.

    • B. 

      Radén Robi keur ngosokan huntu kuda

    • C. 

      Radén Heri keur nakolan goong kajawén.

    • D. 

      Radén Ahmad keur ngumbah mobil Ferarri.

  • 3. 
    Novel Sunda anu munggaran medal taun 1914 nyaéta .…………………………..
    • A. 

      Purnama alam

    • B. 

      Nyi Roro kidul

    • C. 

      Baruang ka nu Ngarora

    • D. 

      Azab dan Sengsara

  • 4. 
    Dina sastra Sunda aya Novel nu judulna Baruang ka nu Ngarora.  Saha nu ngarang novel  Baruang ka nu Ngarora?
    • A. 

      R. Suradireja

    • B. 

      Radén Juliadi

    • C. 

      D.K Ardiwinata.

    • D. 

      WS. Rendra

  • 5. 
    ……………. téh carita rékaan (fiksi) anu méré kesan lir enya-enya kajadian sarta ukurana paranjang.
    • A. 

      Carpon

    • B. 

      Novel

    • C. 

      Deskripsi

    • D. 

      kawih

Back to Top Back to top