Latihan Soal Basa Sunda Smp/Mts Kelas 8 Semester Ganjil

10 Questions | Total Attempts: 2365

SettingsSettingsSettings
Latihan Soal Basa Sunda Smp/Mts Kelas 8 Semester Ganjil - Quiz

Materi Poko: 1. Gotrasawala 2. Paribasa 3. Gaya Basa Simile


Questions and Answers
  • 1. 
    …………………pancén pikeun muka acara, ngawanohkeun pangjéjér jeung mungkas acara        
    • A. 

      Pangjejer

    • B. 

      Panumbu catur

    • C. 

      Panyatur

    • D. 

      Girang serat

  • 2. 
    ……………………..pancénna nepikeun jejer nu rék dibahas.       
    • A. 

      Pangjejer

    • B. 

      Panumbu catur

    • C. 

      Panyatur

    • D. 

      Girang serat

  • 3. 
    ……………………….pancénna nyatetkeun pamadegan parapamilon.     
    • A. 

      Pangjejer

    • B. 

      Panumbu catur

    • C. 

      Panyatur

    • D. 

      Girang serat

  • 4. 
    Ma icih mani néngtréwelang nyarékan anakna basa anakna balap motor di Situ Buleud kawas ......................       
    • A. 

      Kapuk kaibunan

    • B. 

      Kacang ninggang kajang

    • C. 

      Beusi atah beuleum

    • D. 

      Gaang katincak

  • 5. 
    Jabung tumalapung sabda kumapalang hartina……………………………         
    • A. 

      Teu nyarita bari ngarumasakeun taya kabisa

    • B. 

      Milu nyarita bari ngarumasakeun boga taya kabisa

    • C. 

      Milu nyarita bari ngarumasakeun taya kabisa, tapi lantaran kapaksa

    • D. 

      Milu nyarita bari ngarumasakeun boga kabisa, tapi lantaran kapaksa

  • 6. 
    Sanggeus ngadéngé beja yén indungna maot, manéhna ngarumpuyuk leuleus lir .............      
    • A. 

      Kapuk kaibunan

    • B. 

      Beusi atah beuleum

    • C. 

      Kacang ninggang kajang

    • D. 

      Gaang katincak

  • 7. 
    Raray budak kembar téh mani sarupa pisan lir .............      
    • A. 

      Gula jeung peueutna

    • B. 

      Careuh bulan

    • C. 

      Beubeulahan terong

    • D. 

      Cacing kapanasan

  • 8. 
    Sing alus atuh tulisan téh, ulah kawas ………………..… kitu!       
    • A. 

      Gaang katincak

    • B. 

      Tihang listrik

    • C. 

      Cékér hayam

    • D. 

      jogjog mondok

  • 9. 
    Aturan dina ngahormat atawa aturan sopan santun anu disaluyuan ku warga masarakat, pikeun silih ajénan jeung nu lian     disebut.........   
    • A. 

      Undak usuk basa

    • B. 

      Sopan santun

    • C. 

      Palanggeran

    • D. 

      Tatakrama

  • 10. 
    Rafi Ahmad téh katabrak mobil, nya dirawat di Rumah Sakit “ Bayu Asih”. Pikeun kaperluan operasi, indungna ngajual perhiasan. Ninggang kana paribasa………...….., boga barang ngan sakitu-kituna gé dijual wé, tinimbangan anak maot mah.    
    • A. 

      Heunteu gedag bulu salambar

    • B. 

      Banda tatalang raga

    • C. 

      Cikaracak ninggang batu, laun-laun jadi legok

    • D. 

      Hambur bacot murah congcot

Back to Top Back to top