Soal Remedial Kelas Quiz

15 Questions | Total Attempts: 301

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Soal Remedial Kelas Quiz

KODE SOAL 15/PG


Questions and Answers
  • 1. 
    Dina sastra Sunda aya nu disebut  wawacan. Kakara dina ahir abad ka……………………….aya wawacan anu dicitak sarta diwuwuhan ku pangarangna.   
    • A. 

      14

    • B. 

      15

    • C. 

      16

    • D. 

      19

  • 2. 
    Wawacan sumebarna silihsalin jeung awalna teu ditulis ngaran pangarangna. Dina sastra Sunda aya Wawacan Purnama Alam. Saha nu ngarang Wawacan Purnama Alam?       
    • A. 

      Ahmad Muhamad

    • B. 

      R. Suradireja

    • C. 

      R.H Muhammad Musa

    • D. 

      H. Abdussalam

  • 3. 
    Wawacan mimiti sumebarna silihsalin sareng teu kanyahoaan saha nu ngarangna. Wawacan nyaéta lalakon nu ditulis dina wangun…………………..       
    • A. 

      Drama

    • B. 

      Pupuh

    • C. 

      Sajak

    • D. 

      Kawih

  • 4. 
    Wawacan dina sastra Sunda ditulis dina wangun pupuh. Mimiti sumebar wawacan ku cara……………………………tur teu kanyahoan saha nu ngarangna.     
    • A. 

      Silihasih

    • B. 

      Silihtiron

    • C. 

      Silihbacakeun

    • D. 

      Silihsalin

  • 5. 
    Wawacan dina sastra Sunda ditulis dina wangun pupuh. Wawacan Rengganis karangan……………………..      
    • A. 

      Hmad Muhamad

    • B. 

      R. Suradireja

    • C. 

      R.H Muhammad Musa

    • D. 

      H. Abdussalam

  • 6. 
    “Ulah bosenan ari diajar téh, sok sing leukeun da éngké ogé moal burung bisa, asal urangna leukeun ngeureuyeuh bari keyeng kana diajar, geuning ceuk paribasa ogé………………………    
    • A. 

      Banda tatalang raga

    • B. 

      Heunteu gedag bulu salambar

    • C. 

      Cikaracak ninggang batu, laun-laun jadi legok

    • D. 

      Cikaracak ninggang hulu, laun-laun jadi legok

  • 7. 
    Nyai Jupe téh katabrak mobil, nya dirawat di Rumah Sakit “ Thamrin Purwakarta”. Pikeun kaperluan operasi, indungna ngajual perhiasan. Ninggang kana paribasa………….., boga barang ngan sakitu-kituna gé dijual wé, tinimbangan anak maot mah.     
    • A. 

      Heunteu gedag bulu salambar

    • B. 

      Banda tatalang raga

    • C. 

      Cikaracak ninggang batu, laun-laun jadi legok

    • D. 

      Hambur bacot murah congcot

  • 8. 
    Dina Sastra Sunda aya wawacan nu mimiti sumebarna ku cara silihsalin. Wawacan dina macana sok ……………………………….lantaran ditulis dina wangun pupuh.     
    • A. 

      dibacakeun

    • B. 

      Dikukus

    • C. 

      Ditembangkeun

    • D. 

      Ditulis

  • 9. 
    Dina Gontrasawala aya sababaraha istilah dina lumangsungna .…………………pancén pikeun muka acara, ngawanohkeun pangjéjér jeung mungkas acara        
    • A. 

      Pangjejer

    • B. 

      Panumbu catur

    • C. 

      Panyatur

    • D. 

      Girang serat

  • 10. 
    Dina gotrasawala nu nyatetkeun bahasan nyaeta girang serat. ……………………..pancénna nepikeun jejer nu rék dibahas.    
    • A. 

      Pangjejer

    • B. 

      Panumbu catur

    • C. 

      Panyatur

    • D. 

      Panuyun

  • 11. 
    Lumangsungna gotrasawala kudu aya nu ngatur pikeun ngadugikeun pamadegan.  ……………………….pancénna nyatetkeun pamadegan parapamilon.      
    • A. 

      Pangjejer

    • B. 

      Panumbu catur

    • C. 

      Panyatur

    • D. 

      Girang serat

  • 12. 
    Pupuh dina sastra Sunda aya 17 pupuh, dibagi dua Sekar Ageung jeung Sekar Alit. Nu kaasup Sekar Alit nyaéta pupuh………………..    
    • A. 

      Kinanti, sinom, asmarandana

    • B. 

      Sinom, kinanti, dangdanggula

    • C. 

      Wirangrong, lambang, gurisa

    • D. 

      Sinom, kinanti, juru demung

  • 13. 
    Dina basa Sunda aya istilah organisasi, nu ngawengku ais pangampihna Sinonim kecap ketua nyaéta………………………..       
    • A. 

      Girang serat

    • B. 

      Pupuhu

    • C. 

      Option 3

    • D. 

      Option 4

  • 14. 
    Sinonim kecap narpati nyaéta………………………..
    • A. 

      Wadana

    • B. 

      Bupati

    • C. 

      Raja

    • D. 

      Putri

  • 15. 
    Wawacan ditulis dina wangun pupuh. Wawacan Mahabarata karangan……………………..        
    • A. 

      Ahmad Muhamad jeung R. Satjadibrata

    • B. 

      R. Suradireja jeung R. Satjadibrata

    • C. 

      R. Méméd Sastrahadiprawira jeung R. Satjadibrata

    • D. 

      R.H Muhammad Musa jeung R. Satjadibrata

Back to Top Back to top