Kuiz Nga Mentor Hajrizi

10 Questions | Total Attempts: 672

SettingsSettingsSettings
Kuiz Nga Mentor Hajrizi - Quiz

Në këtë kuiz përfshihen pyetje nga gjuha shqipe dhe letërsia. Kuizi përmban gjithsej 10 pyetje (me alternativa). Suksese! 


Questions and Answers
 • 1. 
  Drejtimet kryesore të letërsisë botërore të shek. XIX janë:  
  • A. 

   Realizmi dhe simbolizmi

  • B. 

   Simbolizmi dhe iluminizmi

  • C. 

   Klasicizmi dhe impresionizmi

  • D. 

   Sentimentalizmi dhe natyralizmi

 • 2. 
  Etapa moderne e shekullit XX shquhet me këta autorë, si: 
  • A. 

   Honore de Balzak, Çarls Dikens, Edgar Alen Poe

  • B. 

   Zhan Rasini, Molieri

  • C. 

   Franc Kafka, Marsel Prust, Ezra Paund

  • D. 

   Ulliam Shekspir, Servantesi, Françesko Petrarka

 • 3. 
  Kur lexojmë vargjet:O Flamur gjak, o flamur shkabë, O vënd e vatr’ o nën’ e babë..., e kujtojmë: 
  • A. 

   Ndre Mjedjen - “Vaji i bylbylit”

  • B. 

   Fan S. Nolin - “Himni i Flamurit”

  • C. 

   Gjergj Fishtën - “Gjuha shqype”

  • D. 

   Migjenin - “Recital i Malësorit”

 • 4. 
  Dy librat më të njohur poetikë të Llazar Gushos janë:
  • A. 

   "Dr. Gjilpëra” dhe “Shqipëria si m’u duk”

  • B. 

   "Autobiografia” dhe “Israilitë e Filistinë"

  • C. 

   "Sikur të isha djalë” dhe “Kalorësi i Skënderbeut”

  • D. 

   "Vallja e Yjeve” dhe “Ylli i Zemrës”

 • 5. 
  Me pseudonimin Mitrush Kuteli është i njohur:
  • A. 

   Dhimitër Pasko

  • B. 

   Ernest Koliqi

  • C. 

   Haki Stërmilli

  • D. 

   Gjergj Fishta

 • 6. 
  Në moshën 27-vjeçare, vdiq:
  • A. 

   Mitrush Kuteli

  • B. 

   Gjergj Fishta

  • C. 

   Millosh Gjergj Nikolla - Migjeni

  • D. 

   Haki Stërmilli

 • 7. 
  Soneti është një lloj vjershe me 14 vargje. Shqip quhet edhe tingëllimë. Soneti përbëhet nga: 
  • A. 

   Një katrenë e një tercinë

  • B. 

   Dy katrena e dy tercina

  • C. 

   Tri katrena e tri tercina

  • D. 

   Katër katrena e katër tercina

 • 8. 
  Nëse në vend të fjalës “atdhe”, përdorim fjalën “mëmëdhe”, kemi: 
  • A. 

   Hiponim

  • B. 

   Homonim

  • C. 

   Antonim

  • D. 

   Sinonim

 • 9. 
  Fjalën “reflektoj” zëvendësojeni me fjalën përgjegjëse në shqipe: 
  • A. 

   Kundërshtoj

  • B. 

   Pasqyroj

  • C. 

   Kushtoj

  • D. 

   Përcaktoj

 • 10. 
  Cila nga këto fjali është shkruar drejt? 
  • A. 

   Njeriu punojë që të jetoj.

  • B. 

   Njeriu punoi që të jetoi.

  • C. 

   Njeriu punon që të jetojë.

  • D. 

   Njeriu punoji që të jetoja.

Back to Top Back to top
×

Wait!
Here's an interesting quiz for you.

We have other quizzes matching your interest.