Microsoft Azure Fundamentals Exam: Quiz!

98 Questions | Total Attempts: 1109

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Microsoft Azure Fundamentals Exam: Quiz!

.


Questions and Answers
  • 1. 
    When you are implementing a Software as a Service (SaaS) solution, you are responsible for configuring high availability.
    • A. 

      No change is needed.

    • B. 

      Defining scalability rules

    • C. 

      Installing the SaaS solution

    • D. 

      Configuring the SaaS solution

  • 2. 
    An organization that hosts its infrastructure in a private cloud can close its data center.
    • A. 

      No change is needed.

    • B. 

        in a hybrid cloud

    • C. 

        in the public cloud

    • D. 

      On a Hyper-V host

  • 3. 
    What are the two characteristics of the public cloud? Each correct answer presents a complete solution.
    • A. 

       dedicated hardware

    • B. 

        unsecured connections

    • C. 

        limited storage

    • D. 

       metered pricing

    • E. 

        self-service management

  • 4. 
    Your company plans to migrate all its data and resources to Azure. The company’s migration plan states that only Platform as a Service (PaaS) solutions must be used in Azure. You need to deploy an Azure environment that meets the company migration plan. Solution: You create an Azure App Service and Azure SQL databases Does this meet the goal?
    • A. 

      Yes

    • B. 

      No

  • 5. 
    Your company plans to migrate all its data and resources to Azure. The company’s migration plan states that only Platform as a Service (PaaS) solutions must be used in Azure. You need to deploy an Azure environment that meets the company migration plan. Solution: You create an Azure App Service and Azure Storage accounts. Does this meet the goal?
    • A. 

      Yes

    • B. 

      No

  • 6. 
    Your company hosts an accounting application named App1 that is used by all the customers of the company. App1 has low usage during the first three weeks of each month and very high usage during the last week of each month. Which benefit of Azure Cloud Services supports cost management for this type of usage pattern?
    • A. 

       high availability

    • B. 

        high latency

    • C. 

       elasticity

    • D. 

       load balancing

  • 7. 
    You plan to migrate a web application to Azure. The web application is accessed by external users. You need to recommend a cloud deployment solution to minimize the amount of administrative effort used to manage the web application. What should you include in the recommendation?
    • A. 

      Software as a Service (SaaS)

    • B. 

        Platform as a Service (PaaS)

    • C. 

      Infrastructure as a Service (IaaS)

    • D. 

        Database as a Service (DaaS

  • 8. 
    You have an on-premises network that contains 100 servers. You need to recommend a solution that provides additional resources to your users. The solution must minimize capital and operational expenditure costs. What should you include in the recommendation?
    • A. 

       a complete migration to the public cloud

    • B. 

        an additional data center

    • C. 

      A private cloud

    • D. 

      A hybrid cloud

  • 9. 
    You plan to deploy several Azure virtual machines. You need to ensure that the services running on the virtual machines are available if a single data center fails. Solution: You deploy the virtual machines to two or more scale sets. Does this meet the goal?
    • A. 

      Yes

    • B. 

      No

  • 10. 
    You plan to deploy several Azure virtual machines. You need to ensure that the services running on the virtual machines are available if a single data center fails. Solution: You deploy the virtual machines to two or more availability zones. Does this meet the goal?
    • A. 

      Yes

    • B. 

      No

  • 11. 
    You plan to deploy several Azure virtual machines. You need to ensure that the services running on the virtual machines are available if a single data center fails. Solution: You deploy the virtual machines to two or more regions. Does this meet the goal?
    • A. 

      Yes

    • B. 

      No

  • 12. 
    You have 1,000 virtual machines hosted on the Hyper-V hosts in a data center. You plan to migrate all the virtual machines to an Azure pay-as-you-go subscription. You need to identify which expenditure model to use for the planned Azure solution. Which expenditure model should you identify?
    • A. 

      Operational

    • B. 

      Elastic

    • C. 

      Capital

    • D. 

        scalable

  • 13. 
    You plan to provision Infrastructure as a Service (IaaS) resources in Azure. Which resource is an example of IaaS?
    • A. 

      An Azure web app

    • B. 

      An Azure virtual machine

    • C. 

      An Azure logic app

    • D. 

        an Azure SQL database

  • 14. 
    A team of developers at your company plans to deploy, and then remove, 50 virtual machines each week. All the virtual machines are configured by using Azure Resource Manager templates. You need to recommend which Azure service will minimize the administrative effort required to deploy and remove the virtual machines. What should you recommend?
    • A. 

        Azure Reserved Virtual Machine (VM) Instances

    • B. 

      Azure DevTest Labs

    • C. 

      Azure virtual machine scale sets

    • D. 

      Microsoft Managed Desktop

  • 15. 
    You plan to deploy several Azure virtual machines. You need to ensure that the services running on the virtual machines are available if a single data center fails. Solution: You deploy the virtual machines to two or more resource groups. Does this meet the goal?
    • A. 

      Yes

    • B. 

      No

  • 16. 
    Your company plans to migrate all its data and resources to Azure. The company’s migration plan states that only Platform as a Service (PaaS) solutions must be used in Azure. You need to deploy an Azure environment that meets the company migration plan. Solution: You create an Azure virtual machines, Azure SQL databases, and Azure Storage accounts. Does this meet the goal?
    • A. 

      Yes

    • B. 

      No

  • 17. 
    Your company plans to deploy several custom applications to Azure. The applications will provide invoicing services to the customers of the company. Each application will have several prerequisite applications and services installed. You need to recommend a cloud deployment solution for all the applications. What should you recommend?
    • A. 

      Software as a Service (SaaS)

    • B. 

      Platform as a Service (PaaS)

    • C. 

        Infrastructure as a Service (laaS)

    • D. 

      ?

  • 18. 
    An Azure region contains one or more data centers that are connected by using a low-latency network. Instructions: Review the underlined text. If it makes the statement correct, select “No change is needed”. If the statement is incorrect, select the answer choice that makes the statement correct.
    • A. 

      No change is needed

    • B. 

        Is found in each country where Microsoft has a subsidiary office

    • C. 

      Can be found in every country in Europe and the Americas only

    • D. 

      Contains one or more data centers that are connected by using a high-latency network

  • 19. 
    You plan to deploy 20 virtual machines to an Azure environment. To ensure that a virtual machine named VM1 cannot connect to the other virtual machines, VM1 must be deployed to a separate virtual network. Instructions: Review the underlined text. If it makes the statement correct, select “No change is needed”. If the statement is incorrect, select the answer choice that makes the statement correct
    • A. 

      No change is needed

    • B. 

      Run a different operating system than the other virtual machines

    • C. 

      Be deployed to a separate resource group

    • D. 

      Have two network interfaces

  • 20. 
    When you need to delegate permissions to several Azure virtual machines simultaneously, you must deploy the Azure virtual machines to the same Azure region. Instructions: Review the underlined text. If it makes the statement correct, select “No change is needed”. If the statement is incorrect, select the answer choice that makes the statement correct.
    • A. 

      No change is needed

    • B. 

      By using the same Azure Resource Manager template

    • C. 

      To the same resource group

    • D. 

        to the same availability zone

  • 21. 
    A team of developers at your company plans to deploy, and then remove, 50 customized virtual machines each week. Thirty of the virtual machines run Windows Server 2016 and 20 of the virtual machines run Ubuntu Linux. You need to recommend which Azure service will minimize the administrative effort required to deploy and remove the virtual machines. What should you recommend?
    • A. 

      Azure Reserved Virtual Machines (VM) Instances

    • B. 

      Azure virtual machine scale sets

    • C. 

      Azure DevTest Labs

    • D. 

      Microsoft Managed Desktop

  • 22. 
    One of the benefits of Azure SQL Data Warehouse is that high availability is built into the platform. Instructions: Review the underlined text. If it makes the statement correct, select “No change is needed”. If the statement is incorrect, select the answer choice that makes the statement correct.
    • A. 

      No change is needed

    • B. 

      Automatic scaling

    • C. 

      Data compression

    • D. 

      Versioning

  • 23. 
    You plan to store 20 TB of data in Azure. The data will be accessed infrequently and visualized by using Microsoft Power BI. You need to recommend a storage solution for the data. Which two solutions should you recommend? Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.
    • A. 

      Azure Data Lake

    • B. 

      Azure Cosmos DB

    • C. 

      Azure SQL Data Warehouse

    • D. 

      Azure SQL Database

    • E. 

      Azure Database for PostgreSQL

  • 24. 
    You need to identify the type of failure for which an Azure availability zone can be used to protect access to Azure services. What should you identify?
    • A. 

      A physical server failure

    • B. 

      An Azure region failure

    • C. 

      A storage failure

    • D. 

      An Azure data center failure

  • 25. 
    You have a virtual machine named VM1 that runs Windows Server 2016. VM1 is in the East US Azure region. Which Azure service should you use from the Azure portal to view service failure notifications that can affect the availability of VM1?
    • A. 

      Azure Service Fabric

    • B. 

      Azure Monitor

    • C. 

      Azure virtual machines

    • D. 

      Azure Advisor