Kuiz Për Klasën E 7, Histori

32 Questions | Total Attempts: 2203

SettingsSettingsSettings
Kuiz Pr Klasn E 7, Histori - Quiz

Punuan: Genta Bajrami dhe Erisa Xheladini


Questions and Answers
 • 1. 
  Kur lindi Gjergj Kastrioti?
 • 2. 
  Si njihet periudha e borgjezisë në Histori?
 • 3. 
  Në cilin vend u paraqitën këto pikëpamje të reja?
 • 4. 
  Cili është dokumenti më i vjetër i shkruar shqip?
 • 5. 
  Ku u gjend ai?
 • 6. 
  Cilat qenë veprat e Marin Barletit?
 • 7. 
  Në cilën datë vdiq Skënderbeu?
 • 8. 
  Tregoni tri ndryshimet që ndodhën në Evropë pas Zbulimeve të Mëdha Gjeografike
 • 9. 
  Cilat ishin arsyet e kundërshtimit të Papës për reformimin e Kishës Katolike?
 • 10. 
  Cili ishte qëllimi i Urdhërit të Jezuitëve?
 • 11. 
  Gjon Katrioti u detyrua ta dorëzojë Skënderbeun peng në oborrin e Sulltan Muratit I. 
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 12. 
  Sulltani për një kohë e emëroi Skënderbeun [Blank] të Krujës
 • 13. 
  Cilat Kalaja i mori Skënderbeu pasi u kthye në Arbëri?
  • A. 

   Kalaja  e Petrelës

  • B. 

   Kalanë e Beratit

  • C. 

   Kalaja e Stelushit

  • D. 

   Kalaja e Stefigradit

 • 14. 
  Cilët personalitete morrën pjesë në Kuvendin e Lezhës?
  • A. 

   Gjergj Arianiti

  • B. 

   Marin Barleti

  • C. 

   Andrea Topia

  • D. 

   Dhimitër Frëngu

  • E. 

   Hamza Kastrioti

 • 15. 
  Lidhja e Lezhës ishte aleancë politiko-ushtarake e princërve arbërorë
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 16. 
  Gjergj Kastrioti në vitin [Blank] u kthye në atëdhe.
 • 17. 
  Kush shkroi rreth jetës së Skënderbeut?
  • A. 

   Gjon Buzuku

  • B. 

   Marin Barleti

  • C. 

   Marin Buçikemi

  • D. 

   Dhimitër Frangu

  • E. 

   Gjin Gazulli

 • 18. 
  Përveç shkencave shoqërore po rritej interesimi për shkencat e natyrës.
  • A. 

   E vërtetë

  • B. 

   Gabim

 • 19. 
  Cilët qenë humanistët që vepruan në Shqipëri?
  • A. 

   Marin Barleti

  • B. 

   Gjin Gazulli

  • C. 

   Pjetër Bogdani

  • D. 

   Gjon Buzuku

  • E. 

   Marin Buçikemi

  • F. 

   Pjetër Budi

  • G. 

   Frang Bardhi

  • H. 

   Onufri

  • I. 

   Nikolla

 • 20. 
  Në vitin 1447 Venediku mori kështjellen e Stefigradit
  • A. 

   E saktë

  • B. 

   Gabim

 • 21. 
  Nga pakujdesia e cilit komandant arbërorë Skënderbeu nuk mundi ta merrte kalanë e Beratit?
  • A. 

   Mojsi Golemi

  • B. 

   Muzakë Topisë

  • C. 

   Konti Uran

  • D. 

   Hamza Kastrioti

 • 22. 
  Skënderbeu u vorros në Katedralen e [Blank].
 • 23. 
  Udhëtimet e para për zbulime të reja i filluan portugezët, spanjollët dhe anglezët
  • A. 

   E saktë

  • B. 

   Gabim

 • 24. 
  Cilat ishin arsyet që kushtëzuan Zbulimet e Mëdha Gjeofrafike?
  • A. 

   Pushtimi i Lindjes së Afërt dhe Gadishullit Ballkanik nga osmanët

  • B. 

   Interesimi për të siguruar fitime të mëdha

 • 25. 
  Cili prej bashkëpunëtorëve të Skënderbeut veproi në Raguzë?
  • A. 

   Vëllezërit Gjin e Pal Gazulli

  • B. 

   Stefani

  • C. 

   Andrea

  • D. 

   Pal Engjëlli

Back to Top Back to top
×

Wait!
Here's an interesting quiz for you.

We have other quizzes matching your interest.