1.
If you have 5 notes of 20 rupees then how many rupees do you have in all?
Correct Answer
B. 100
Explanation
If you have 5 notes of 20 rupees, then you have a total of 100 rupees. Each note is worth 20 rupees, and since you have 5 of them, you can add them together to get the total amount of 100 rupees.
2.
The number 199 in words is
Correct Answer
C. One hundred ninety nine
Explanation
The correct answer is "One hundred ninety nine" because it accurately represents the numerical value of 199 in words. The number "one hundred" represents the hundreds place, "ninety" represents the tens place, and "nine" represents the ones place. Therefore, when combined, it forms the word representation of 199.
3.
What day comes before Thursday?
Correct Answer
A. Wednesday
Explanation
Wednesday comes before Thursday in the sequence of days of the week.
4.
If there are 50 boys and 34 girls are in a class. Find the total number of students in the class.
Correct Answer
B. 84
Explanation
The total number of students in the class can be found by adding the number of boys and the number of girls. In this case, there are 50 boys and 34 girls, so the total number of students is 50 + 34 = 84.
5.
There were 40 birds on a tree. 15 birds flew away . How many birds left on the tree?
Correct Answer
C. 25
Explanation
After 15 birds flew away from the tree, the remaining birds on the tree would be 40 - 15 = 25.
6.
______ is the last month of the year.
Correct Answer
C. December
Explanation
December is the last month of the year. It follows November and comes before January. This is a commonly known fact as December is the final month in the Gregorian calendar, which is widely used around the world. It is associated with the holiday season, including Christmas and New Year's Eve celebrations.
7.
How many tens make a hundred?
Correct Answer
B. 10
Explanation
There are 10 tens in a hundred. This is because a hundred is equal to 10 groups of 10. Each group of 10 is represented by a single ten. So, when you have 10 tens, you have a hundred.
8.
There are ________ months in a year.
Correct Answer
D. 12
Explanation
The correct answer is 12 because there are 12 months in a year. Each month consists of approximately 30 or 31 days, except for February which has 28 days in a common year and 29 days in a leap year. The twelve months are January, February, March, April, May, June, July, August, September, October, November, and December.
9.
87-54= _____
Correct Answer
B. 33
Explanation
The correct answer is 33 because when you subtract 54 from 87, you are subtracting 50 from 80 and 4 from 7. This leaves you with 30 and 3, which equals 33.
10.
5×9=____
Correct Answer
B. 45
Explanation
The equation 5 multiplied by 9 equals 45.