Quis Bahasa Sunda X Kawih Lina Trisna

10 Questions | Total Attempts: 402

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Quis Bahasa Sunda X Kawih Lina Trisna

.


Questions and Answers
  • 1. 
    Pek titenan kawih  ieu dihandap ku hidep . naon kira kira tema anu aya dina ieu kawih? Eceng gondok Balingbing jadi di pipir Karempeukan ku badori Abdi moal tiis piker Mun tacan laksana diri
    • A. 

      Aya kahayang

    • B. 

      Mikacinta

    • C. 

      Keur bobogohan

    • D. 

      Embung ditinggalkeun

  • 2. 
    Kawih eceng gondok  kaasup kana kawih naon?
    • A. 

      Kawih pop

    • B. 

      Kawih jass

    • C. 

      Kawih klasik

    • D. 

      Kawih keroncong

  • 3. 
    Dihandap ieu aya sababaraha jendre musik kecuali
    • A. 

      Pop

    • B. 

      Sisindiran

    • C. 

      Klasik

    • D. 

      Keroncong

  • 4. 
    Naon anu dimaksud kawih the?
    • A. 

      Sakur lalagu nu aya di tatar sunda

    • B. 

      Hahariringan

    • C. 

      Sisindiran

    • D. 

      Pupujian

    • E. 

      Option 5

  • 5. 
    Saha anu mopulerkeun kawih ka lingkungan urang sunda anu “nyakola”?
    • A. 

      Ubun kubarsah

    • B. 

      Gun gunawan

    • C. 

      Doel sumbang

    • D. 

      R. Machjar anggakoesomadinata

  • 6. 
    Lamun hiji lagu dipirig ku kacapi berarti nandakeun eta lagu teh kaasup kana lagu naon?
    • A. 

      Dangding kacapi

    • B. 

      Lalaguan sunda

    • C. 

      Hariring kacapian

    • D. 

      Bajidoran

  • 7. 
    Naon cirri na lamun hiji kawih disebut klasik?
    • A. 

      Laguna jadul

    • B. 

      Make sisindiran

    • C. 

      Ngagunakeun gamelan sunda

    • D. 

      Ngagunakeun seksopun

  • 8. 
    Dihandap ieu anu sok nyanggi lagu –lagu pop sunda kecuali
    • A. 

      Deddy odoy

    • B. 

      Yaya suharya

    • C. 

      Uko hendarto

    • D. 

      Bahtiar salendro

  • 9. 
    Dihandap ieu mangrupa struktur teks dina kawih kecuali
    • A. 

      Aya padalisan dina lagu

    • B. 

      Pilihan kecap

    • C. 

      Purwakanti

    • D. 

      Harti denotative jeung konotatif

  • 10. 
    Naon hartina beubeureuh?
    • A. 

      Kabogoh

    • B. 

      Bareuh

    • C. 

      Batur

    • D. 

      Alat musik

Back to Top Back to top