Quis Wawacan Xi Lina

10 Questions | Total Attempts: 113

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Quis Wawacan Xi Lina

.


Questions and Answers
  • 1. 
    Naon nu disebut wawacan?
    • A. 

      Hikayat nu ditulis dina wangun puisi

    • B. 

      Carita rakyat anu ngalegenda

    • C. 

      Panjang caritana anu dihaleuangkeun

    • D. 

      Option 4

  • 2. 
    Saha anu netelakeun yen kecap wawacan teh asal tina kecap wawacaan ?
    • A. 

      R.H Moehamad Moesa

    • B. 

      R. Soeriadireja

    • C. 

      Ajip Rosidi

    • D. 

      Suryaningrat

  • 3. 
    Naon judul wawacan anu rea medarkeun kaum priyayi?
    • A. 

      Wawacan Anggling darma

    • B. 

      Wawacan Batara Rama

    • C. 

      Wawacan amir hamzah

    • D. 

      Wawacan anjing Ulung

  • 4. 
    Salah sahiji struktur wawacan nyaeta?
    • A. 

      Awal carita

    • B. 

      Eusi

    • C. 

      Lalakon

    • D. 

      Judul

  • 5. 
    "Dangding Sunda sakajudi, titisan ti pupuhunan, bebenangan soson-soson, kekel kana tatarosan, ti banagsa nu budiman, prabujangga juru lagu, nu paham kadongkarian". kalimah wawacan diluhur kaasup kana struktur wawacan nu di sebut
    • A. 

      Bagian awal carita

    • B. 

      Poko carita tina wawacan

    • C. 

      Panutup carita

    • D. 

      Point of view

  • 6. 
    Kecap "diwowoy' saruajeung kecap...
    • A. 

      Diogo

    • B. 

      Digawe

    • C. 

      Diambek

    • D. 

      Dikawitan

  • 7. 
    Kecap "nelah" nu hartina...
    • A. 

      Dipikawanoh

    • B. 

      Dipikangewa

    • C. 

      Pantas

    • D. 

      Dimanja

  • 8. 
    Kecap "payus" hartina...
    • A. 

      Lantaran

    • B. 

      Awal

    • C. 

      Pantes

    • D. 

      Goreng

  • 9. 
    Kecap "Tepiswiring" nyaeta...
    • A. 

      Pilemburan nu deket ka leuweung

    • B. 

      Wewengkon anu loba tatangkalan

    • C. 

      Kebon sisi leuweung

    • D. 

      Tanah anu pinuh ku jukut

  • 10. 
    Kecap "Mumunggang" nyaeta....
    • A. 

      Tanah anu mucunghul kacida luhurna

    • B. 

      Pasir antara jeung tutuganna

    • C. 

      Bagian gunung anu pangluhurna

    • D. 

      Suku gunung

Back to Top Back to top