Azia

55 Pyetjet | Total Attempts: 139

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Azia

.


Questions and Answers
 • 1. 
  Sa eshte siperfaqja e Azise ?
  • A. 

   55.4 milione km2

  • B. 

   44.5 milione km2

  • C. 

   40.5 milion km2

  • D. 

   40 milione km2

 • 2. 
  Azia ka 4 miliarde e 460 milione banore
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 3. 
  Fjala Azi rrjedh nga fjala ...
 • 4. 
  Dimensionet e Azis jane:
  • A. 

   Lindje-perendim 8200 km

  • B. 

   Veri-jug 8600 km

  • C. 

   Veri-jug 8500 km

  • D. 

   Lindje- perendim 8800 km

 • 5. 
  Cili gadishull eshte i rrethuar ne figur ?
  • A. 

   Arabik

  • B. 

   Indokina

  • C. 

   Indian

  • D. 

   Malajes

 • 6. 
  Sa eshte lartesia mesatare mbidetare e kontinentit te Azise ?
  • A. 

   350 m

  • B. 

   650 m

  • C. 

   950 m

  • D. 

   1200 m

 • 7. 
  Ne cilat Oqeane ka dalje Azia ?
  • A. 

   O.Paqesor

  • B. 

   O.Atlantik

  • C. 

   O.te Ngrir te Veriut

  • D. 

   O.Indian

 • 8. 
  Cili detë është paraqitur në hartë ?
  • A. 

   Deti Mesdhe

  • B. 

   Deti i Zi

  • C. 

   Deti i Kuq

  • D. 

   Deti Arabik

 • 9. 
  Cilet prej ketyre jane Gjire ?
  • A. 

   Persik

  • B. 

   Indian

  • C. 

   Gobit

  • D. 

   Himalajet

  • E. 

   Bengales

  • F. 

   Adenit

  • G. 

   Mesopotamia

 • 10. 
  Ngushtica e Beringut
  • A. 

   E ndane Azin me Evropen

  • B. 

   E ndane Azin me Ameriken

  • C. 

   E ndan Azin me Afriken

  • D. 

   E ndan Azin me Australin

 • 11. 
  Arkipelagu i Malajes ka klime ?
  • A. 

   Monsunike

  • B. 

   Kontinentale

  • C. 

   Shkretinore

  • D. 

   Ekuatoriale

  • E. 

   Mesdhetare

 • 12. 
  Takla Makan , Rub el Hali  dhe Nefud jane?
  • A. 

   Ultesira

  • B. 

   Male

  • C. 

   Shkretetira

  • D. 

   Rrafshnalta

 • 13. 
  Shtreter te lumenjve pa uje i quajm .
 • 14. 
  Lumenjte qe para se te derdhen ne pellgjet e tyre bashkohen jane ?
  • A. 

   Indi-Brahmaputra

  • B. 

   Tigri-Gangu

  • C. 

   Eufrati-Tigri

  • D. 

   Brahmaputra-Godavari

  • E. 

   Gangu-Brahmaputra

  • F. 

   Eufrati-Indi

 • 15. 
  Ndermjet Azise dhe Afrikes gjendet deti ?
  • A. 

   I Kuq

  • B. 

   I Arabise

  • C. 

   I Zi

  • D. 

   Egje

 • 16. 
  Aral, Balhash,Bajkal jane ?
  • A. 

   Lumenj

  • B. 

   Liqene

  • C. 

   Shkretetira

  • D. 

   Ishuj

  • E. 

   Gadishuj

 • 17. 
  Moluke, Sahalin , Hajnan jane :
  • A. 

   Gadishuj

  • B. 

   Gjire

  • C. 

   Ngushtica

  • D. 

   Ishuj

  • E. 

   Dete

 • 18. 
  Si quhet ngushtica qe e ndane ishullin Cejloni(Sri Lanka) me gadishullin Indian ?
 • 19. 
  Si quhet ngushtica qe e lidh detin e Kuq me gjirin e Adenit
 • 20. 
  Sa eshte gjatesia e kanalit te Suezit ?
  • A. 

   150 km

  • B. 

   160 km

  • C. 

   170 km

  • D. 

   180 km

 • 21. 
  Shteti me i madh me popullsi ne Azin Jugperendimore eshte :
  • A. 

   Irani

  • B. 

   Arabia Saudite

  • C. 

   Emiratet e Bashkuara Arabe

  • D. 

   Turqia

 • 22. 
  Ishujt shtete ne Azin Jugore jane :
  • A. 

   Maldivet

  • B. 

   Qipro

  • C. 

   Baherin

  • D. 

   Cejloni

 • 23. 
  Pasurite natyrore te Azise Jugperendimore jane :
  • A. 

   Nafta,qymyrgur,hekuri,plumbi,pyjet,kullosat,livadhet etj

  • B. 

   Nafta,gaz natyror, qymyri ,hekuri,plumbi,zinku etj

 • 24. 
  Cila eshte ultesira e njohur ne Azin Jugperendimore ?
 • 25. 
  Cilat shkretetira gjenden ne Azin Jugperendimore ?
  • A. 

   E madhe e Njelmet

  • B. 

   Nefud

  • C. 

   Tar

  • D. 

   E Sirise

  • E. 

   Gobit

  • F. 

   Takla Makan