Mid Semester Bahasa Sunda Mi-alishlahiyah Kelas IV 2012

20 Questions | Total Attempts: 108

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Mid Semester Bahasa Sunda Mi-alishlahiyah Kelas IV 2012

PILIHLAH JAWABAN YANG KAMU ANGGAP BENAR


Questions and Answers
  • 1. 
    Barang tarompet disada, kuda lumping teh beuki maceuh. Tarompet disadanya kucara di...
    • A. 

      Pukul

    • B. 

      Tiup

    • C. 

      Tepak

    • D. 

      Pencet

  • 2. 
    Kuda lumping teh kukudaan anu dijieun tina...bilik
    • A. 

      Hiasan

    • B. 

      Anyaman

    • C. 

      Gundukan

    • D. 

      Pepegan

  • 3. 
    Kuda lumping ter, mangrupakeun kasenian anu kudu....
    • A. 

      Anteupkeun

    • B. 

      Lastarikeun

    • C. 

      Hiburankeun

    • D. 

      Dagangkeun

  • 4. 
    Buntut kuda lumping rarawissan tina...
    • A. 

      Injuk

    • B. 

      Rapia

    • C. 

      Benang

    • D. 

      Daun cau

  • 5. 
    Kemping teh tempatna di...
    • A. 

      Sawah

    • B. 

      Imah

    • C. 

      Jalan

    • D. 

      Lapang

  • 6. 
    Tempat sare waktu kemping yaeta di...
    • A. 

      Imah

    • B. 

      Saung

    • C. 

      Tenda

    • D. 

      Warung

  • 7. 
    Sifat pucang dina carita diluhur nyaeta...
    • A. 

      Bodo

    • B. 

      Pinter

    • C. 

      Luguh

    • D. 

      Ogoan

  • 8. 
    Buaya hirupnya teh di...
    • A. 

      Leweung

    • B. 

      Gunung

    • C. 

      Sawah

    • D. 

      Walungan

  • 9. 
    ....barudak sakolateh kemping na ?
    • A. 

      Dimana

    • B. 

      Kamana

    • C. 

      Iraha

    • D. 

      Kunaon

  • 10. 
    Cai anu kaluar ti gunung tur herang pisan, ngaranna cai...
    • A. 

      Solokan

    • B. 

      Nyusu

    • C. 

      Palid

    • D. 

      Gunung

  • 11. 
    Barudak hartina...
    • A. 

      Awewe

    • B. 

      Adik

    • C. 

      Teman

    • D. 

      Anak-anak

  • 12. 
    Barudak awewe lamun digeroan kudu ngajawab...
    • A. 

      Kulan

    • B. 

      Kaah

    • C. 

      Uhuy

    • D. 

      Oyye

  • 13. 
    Ngirimkeun surat teh ngaliwatan kantor...
    • A. 

      Telkom

    • B. 

      Pos

    • C. 

      Pulisi

    • D. 

      Satpam

  • 14. 
    Tanggal jeung tempat dijieunna surat disebutna...surat
    • A. 

      Bubuka

    • B. 

      Eusi

    • C. 

      Panutup

    • D. 

      Titimanga

  • 15. 
    Papatah kolot ku urang kudu di....
    • A. 

      Anteup

    • B. 

      Laksanakeun

    • C. 

      Apilainkeun

    • D. 

      Hare-harekeun

  • 16. 
    Di handap ieu ngaran nagara anu pernah ngajajah Indonesia, iwal...
    • A. 

      Belanda

    • B. 

      Jepang

    • C. 

      Singapura

    • D. 

      Portugis

  • 17. 
    Walungan anu pangpanjangna di Provinsi Jawa Barat Nyaeta ...
    • A. 

      Citarum

    • B. 

      Cikapundung

    • C. 

      Cikamba

    • D. 

      Cisangkui

  • 18. 
    Dina waktu jaman di jajah Belanda kahirupan rakyat Indonesia teh ...
    • A. 

      Senang

    • B. 

      Sangsara

    • C. 

      Bahagia

    • D. 

      Makmur

  • 19. 
    Isuk-isuk artina...
    • A. 

      Siang

    • B. 

      Sore

    • C. 

      Pagi-pagi

    • D. 

      Malam

  • 20. 
    Barudak anu mangkat kemping ngariungna di sakola Kecap ngariung artina...
    • A. 

      Loba

    • B. 

      Indit

    • C. 

      Ngumpul

    • D. 

      Caricing

Back to Top Back to top