The editorial team at ProProfs Quizzes consists of a select group of subject experts, trivia writers, and quiz masters who have authored over 10,000 quizzes taken by more than 100 million users. This team includes our in-house seasoned quiz moderators and subject matter experts. Our editorial experts, spread across the world, are rigorously trained using our comprehensive guidelines to ensure that you receive the highest quality quizzes.
Please answer the following questions. You should have been provided pen, paper, and a calculator for calculations. You will have 20 minutes to answer these questions.
Questions and Answers
1.
An adult admissions ticket costs $49.21 and a childs ticket costs $43.86. A guest wants to purchase two adult tickets and one child ticket. How much does the guest owe you?.
Correct Answer 142.28 $142.28
Explanation The guest wants to purchase two adult tickets and one child ticket. The cost of one adult ticket is $49.21, so the cost of two adult tickets would be 2 * $49.21 = $98.42. The cost of one child ticket is $43.86. Therefore, the total cost for two adult tickets and one child ticket would be $98.42 + $43.86 = $142.28.
Rate this question:
2.
A guest comes up to play your race game. It cost $3 per person and requires 3 people to play. If the guest pays for all three people and gives you a $20 bill, how much change does the guest receive?
Correct Answer 11.00 $11.00
Explanation The guest pays $3 per person and there are 3 people playing, so the total cost is $3 x 3 = $9. The guest gives a $20 bill, so the change is $20 - $9 = $11. Therefore, the guest receives $11 in change.
Rate this question:
3.
A pizza was sliced into eight equal pieces. Warren saw that just two slices had been eaten. He was hungry, so he ate exactly two more slices of that pizza. Which of the fractions below is the amount of the pizza that was left?
A.
3/4
B.
5/8
C.
1/4
D.
1/2
Correct Answer
D. 1/2
Explanation Warren saw that two slices out of eight had been eaten, which means 2/8 of the pizza was eaten. Then, he ate two more slices, which is an additional 2/8. Therefore, a total of 4/8 or 1/2 of the pizza was eaten. The amount of pizza that was left can be calculated by subtracting the amount eaten from the whole pizza, which is 8/8. So, 8/8 - 4/8 = 4/8 or 1/2 of the pizza was left.
Rate this question:
4.
How much does this add up to: 1 ten dollar bill, 3 five dollar bills, 7 one dollar bills, 1 quarter, 2 dimes, 7 nickels, 9 pennies?
Correct Answer $32.89 32.89
Explanation The given question asks for the total amount when adding up the values of different bills and coins. To find the total, we need to calculate the sum of each denomination. The ten dollar bill is worth $10, the three five dollar bills add up to $15, the seven one dollar bills equal $7, the quarter is worth $0.25, the two dimes equal $0.20, the seven nickels add up to $0.35, and the nine pennies equal $0.09. Adding all these values, we get a total of $32.89.
Rate this question:
5.
A guest purchases three general admission tickets totaling $147.63. The guest hands you $150.00. How much change will you give back to the guest?
Correct Answer 2.37 $2.37
Explanation The guest purchased three general admission tickets totaling $147.63 and gave $150.00. To find the change, we subtract the total amount paid from the total cost of the tickets. Therefore, the change given back to the guest is $2.37 or 2.37.
Rate this question:
6.
A general admission ticket costs $49.21. A season pass holder receives a $5 discount if they show you their pass. A season pass holder gives you their pass and a $50 bill. How much change will you give the guest?
A.
5.79
B.
.79
C.
3.45
D.
4.44
Correct Answer
A. 5.79
Explanation The season pass holder gives a $50 bill, and the general admission ticket costs $49.21. Since the season pass holder receives a $5 discount, the total cost for them would be $49.21 - $5 = $44.21. Therefore, the change that needs to be given to the guest is $50 - $44.21 = $5.79.
Rate this question:
7.
A guest purchases one regular season pass and one gold season pass totaling $171.18. The guest hands you $200. How much change and in what denomination will the guest get back?
Correct Answer 28.82 $28.82
Explanation The guest purchased a regular season pass and a gold season pass, which together cost $171.18. The guest gave $200, so the change would be the difference between the amount given and the total cost, which is $200 - $171.18 = $28.82. Therefore, the guest will receive $28.82 in change.
Rate this question:
8.
A guest wants to purchase a regular season pass and a gold season pass. The total for both passes is $171.18. The guest requests to have a portion of the total applied to her credit card. She wants to apply $100 to her credit card and hands you a $100 dollar bill. How much change will you give the guest?
A.
$32.03
B.
$28.63
C.
$29.02
D.
$28.82
Correct Answer
D. $28.82
Explanation The guest wants to apply $100 to her credit card, so the remaining amount to be paid in cash is $171.18 - $100 = $71.18. Since the guest hands a $100 bill, the change will be $100 - $71.18 = $28.82.
Rate this question:
9.
A guest comes up to your window and asks for a pretzel. You immediately up sell them a cup of cheese to go with their pretzel. The cost of the pretzel is $3.39 and a cheese cup is $1.19. The guests hands you a $10.00 bill. The register indicates the change due to the guest is $5.42. What is the most appropriate and efficient quantity and denomination you give back to the guest. Please choose the best answer below.
A.
Five dollar bill, one quarter, and seventeen pennies.
B.
Five one dollar bills, one quarter, one dime, one nickel, and two pennies.
C.
Five dollar bill, one quarter, one dime, one nickel, and two pennies.
D.
Five dollar bill, one quarter, three nickels, and two pennies.
Correct Answer
C. Five dollar bill, one quarter, one dime, one nickel, and two pennies.
Explanation The most appropriate and efficient quantity and denomination to give back to the guest is a five dollar bill, one quarter, one dime, one nickel, and two pennies. This combination of bills and coins adds up to $5.42, which is the exact amount of change due to the guest. It minimizes the number of coins and bills given back, making it efficient for both the guest and the cashier.
Rate this question:
10.
A guest orders a cheeseburger basket which costs $7.59 and would also like a souvenir cup to go with it. The souvenir cup cost $8.99. The guest gives you a twenty dollar bill and three pennies. How much change do you give back to the guest.
A.
$3.45
B.
$4.22
C.
$3.51
D.
$3.32
Correct Answer
A. $3.45
Explanation The total cost of the cheeseburger basket and the souvenir cup is $7.59 + $8.99 = $16.58. The guest gives a twenty dollar bill and three pennies, which is $20.03. To calculate the change, we subtract the total cost from the amount given: $20.03 - $16.58 = $3.45. Therefore, the correct answer is $3.45.
Rate this question:
11.
A guest enters the parking toll area and hands you a hotel voucher, enabling them to park for $7.50 as opposed to the $10.00 normal fee. They give you a $20 bill as payment. What is their change?
Correct Answer 12.50 $12.50
Explanation The guest hands over a $20 bill to pay for the parking fee, which is $10.00 for normal customers. However, they have a hotel voucher that allows them to pay only $7.50. Therefore, their change would be the difference between the amount they paid and the actual fee, which is $20.00 - $7.50 = $12.50.
Rate this question:
12.
A guest comes to Lonestar and orders a smoked rib plate and a 44 oz drink. The order total is $11.32 and the guest gives you $20.00. After entering the $20.00 into the register, the guest then gives you $0.07. How much change should you give them?
Correct Answer 8.75 $8.75
Explanation The total order amount is $11.32 and the guest pays with $20.00. Therefore, the change should be $20.00 - $11.32 = $8.68. However, the guest then gives an additional $0.07, so the total change to be given is $8.68 + $0.07 = $8.75.
Rate this question:
13.
While counting the inventory for your location, you noticed there were several stacks of plates spread around. The first stack had 53 plates. The second stack had 295 plates and the third stack had 471 plates. How many plates did you have all together?
Correct Answer 819
Explanation The correct answer is 819 because we need to add up the number of plates in each stack. The first stack had 53 plates, the second stack had 295 plates, and the third stack had 471 plates. Adding these numbers together gives us a total of 819 plates.
Rate this question:
14.
A guest orders a shrimp alfredo bowl, a garden side salad, a jumbo fry and a 32 oz drink. What is the order total?
Correct Answer 20.66 $20.66
Explanation The order total is $20.66. This is the sum of the prices for the shrimp alfredo bowl, garden side salad, jumbo fry, and 32 oz drink.
Rate this question:
15.
A guest orders a shrimp alfredo bowl, a garden side salad, a jumbo fry and a 32 oz drink. They decided to get a 24 oz drink instead of the 32 oz drink and upgraded the jumbo fry to a jumbo chili cheese fry. What is the new total?
Correct Answer 21.36 $21.36
Explanation The new total is $21.36. This is because the guest made two changes to their order: they switched from a 32 oz drink to a 24 oz drink, and they upgraded the jumbo fry to a jumbo chili cheese fry. The price of the shrimp alfredo bowl, garden side salad, and jumbo chili cheese fry remains the same, so the only change is the price of the drink.
Rate this question:
Quiz Review Timeline +
Our quizzes are rigorously reviewed, monitored and continuously updated by our expert board to maintain accuracy, relevance, and timeliness.