Test 3-mujori I Dyte Tik 6

15 Questions | Total Attempts: 194

SettingsSettingsSettings
Test 3-mujori I Dyte Tik 6 - Quiz

Emer Mbiemer.


Questions and Answers
 • 1. 
  Mozilla,Opera,Safari,Google Chrome,Internet Explorer jane:
  • A. 

    Motore kerkimi.

  • B. 

    Shfletues .

  • C. 

   Parametra .

  • D. 

   Asnjera me siper .

 • 2. 
  Dosja qe ruan dokumentet e shkarkuara nga interneti,e ka emrin:
  • A. 

   Remuve .

  • B. 

   Clear List .

  • C. 

   Download

  • D. 

   Brouse .

 • 3. 
  Per nje kerkim te mire ne internet ,mund te shfrytezosh me shume se nje motor kerkimi.
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 4. 
  Nje numer i madh faqesh ne internet jane ne formen e sherbimeve ,prandaj per shfrytezimin e tyre kerkohet:
  • A. 

   Pagese .

  • B. 

   Pa pagese ,

  • C. 

   Te dyja me siper .

  • D. 

   Asnjera me siper .

 • 5. 
                             program falas (free web browser) i cili mund te instalohet menjehere pas shkrkimit ne kompjuter
 • 6. 
                      jane ato programe qe mund ti shkarkosh nga interneti pa qene nevoja te blesh licencen .
 • 7. 
  Kompjuteri ka vlere kur nuk eshte i pajisur me programe .
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 8. 
  Disa elemente qe  e dallojne nje email spiun jane :
  • A. 

   Adresa .

  • B. 

   Termi "urgjent" .

  • C. 

   Te dyja me siper .

  • D. 

   Asnjera nga alternativat .

 • 9. 
  Madhesia e nje dokumenti ne Yahoo eshte 25 MB.
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 10. 
  Madhesia e nje dokumenti ne Hotmail  eshte 25MB .
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 11. 
  Si mund te bejme nje qelize aktive :
  • A. 

   Me ane te klikimit te mausit .

  • B. 

   Me tastat e bllokut te shigjetave .

  • C. 

   Me nje klik te paneli i kontrollit .

  • D. 

   Me nje klik te shiriti i formulave.

 • 12. 
  Gjuha binare e kompjuterit formohet nga kombinimi i numrave :
  • A. 

   0 dhe 1

  • B. 

   1 dhe 1

  • C. 

   0 dhe 2

  • D. 

   0 dhe 3

 • 13. 
  Nese ti perdor nje material qe ka autor dhe e paraqet si punen tende,kjo quhet kopje dhe denohet me ligjin e te drejtes se autorit ose Copyright-it.
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 14. 
  Open Office eshte nje program me pagese
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 15. 
                            jane  programe qe mund ti shkarkosh nga interneti te cilat shperndahen falas per nje periudhe te caktuar kohore.
Back to Top Back to top
×

Wait!
Here's an interesting quiz for you.

We have other quizzes matching your interest.