STAAR Review 8

10 Questions | Total Attempts: 103

SettingsSettingsSettings
STAAR Quizzes & Trivia

Related Topics
Questions and Answers
  • 1. 
    1. What is the value of the 5 in the number 134.58?
    • A. 

      A five

    • B. 

      B five tenths

    • C. 

      C five hundredths

    • D. 

      D fifty

  • 2. 
    2. Use the table below to answer the following question. Number of People Number of Stamps Given 8 800 12 1,200 23 45 4,500   Using the information in the table, how many stamps will 23 be given?
    • A. 

      23

    • B. 

      230

    • C. 

      2300

    • D. 

      23000

  • 3. 
    3. In which of the following equations, does 9 make the number sentence true?
    • A. 

      A ____ x 7 = 63

    • B. 

      B 7 x ___ = 56

    • C. 

      C 32 ____ = 4

    • D. 

      D 56 ___ = 8

  • 4. 
    4. The table below shows the amount of money different jobs pay per year. Job Money paid per year Pilot 76,789 Accountant 124,900 Lawyer 345,712 Engineer 109,321   How do you read the Lawyer’s salary in words?
    • A. 

      A three hundred forty five thousand, seven twelve

    • B. 

      B three hundred forty-five million, seven hundred twelve

    • C. 

      C three hundred forty-five thousand, seven hundred twelve

    • D. 

      D three hundred forty-five, seven twelve

  • 5. 
    5. Jimmy ran 5 miles each day for 12 days. Which number sentence shows how to find out how many miles Jimmy ran?
    • A. 

      A 12 divided 5

    • B. 

      B 12 + 5

    • C. 

      C 12 x 5

    • D. 

      D 12 - 5

  • 6. 
    6. Joseph has 65 bags to fill with candy for the carnival. He wants to put 5 pieces of candy in each bag. How many pieces of candy will Joseph need to fill the bags?
    • A. 

      A 310

    • B. 

      B 325

    • C. 

      C 305

    • D. 

      D 355

  • 7. 
    7. There are 40 birds on the roof of the school building. Every bird has 9 feathers on its tail. How many feathers do the birds have altogether?
    • A. 

      A 360 feathers

    • B. 

      B 36 feathers

    • C. 

      C 320 feathers

    • D. 

      D 49 feathers

  • 8. 
    8. Quinn has $45,329 in his bank account in Houston, and $32,987 in his bank account in Los Angeles. Which shows the best estimate for the amount of money Quinn has in both bank accounts?
    • A. 

      A. $40,000 - $30,000 = $10,000

    • B. 

      B. $40,000 + $30,000 = $70,000

    • C. 

      C. $50,000 - $30,000 = $20,000

    • D. 

      D. $50,000 + $30,000 = $80,000

  • 9. 
    9. The Smith family collected sea shells every day they were on vacation at the beach. They collected 323 shells on Monday, 234 on Tuesday, 176 on Wednesday, and 307 on Thursday. How many more shells did they collect on Monday and Tuesday than on Wednesday and Thursday?
  • 10. 
    10. The cafeteria served 85 lunch trays to 4th grade on Monday. Every student had 6 items on their try. How many total lunch items did the cafeteria serve on Monday?