Remedial Mulok Bahasa Sunda VIII

30 Questions | Total Attempts: 134

SettingsSettingsSettings
Remedial Mulok Bahasa Sunda VIII - Quiz

 Pilihan Ganda. Pe'k bere tanda Cakra ( X ) dina pilihan jawaban a,b,c atawa d anu dinaggap ku hidep paling bener !


Questions and Answers
  • 1. 
    Watek atawa gambaran Pupuh Gurisa nyaeta  .....................
    • A. 

      A. Gumbira

    • B. 

      B. Iseng ( Pengangguran )

    • C. 

      C. Lulucon

    • D. 

      D. Lulucon atawa Iseng

  • 2. 
    Guru Wilangan Pupuh Sinom nyae'ta  ..............
    • A. 

      A. 8a,8a,8a,8a,8a,8a,8a,8a

    • B. 

      B. 8a,8a,8a,7i,8u,7a,8i,12a

    • C. 

      C. 8a,8i,8a,8i,7i,8u,7a,8i,12a

    • D. 

      D. 8a,8i,8a,8i,7i,8u,7a,8i,12a

  • 3. 
    Watek atawa gambaran Pupuh Sinom nyaeta ............
    • A. 

      A. Gumbira

    • B. 

      B. Iseng

    • C. 

      C. Nasehat

    • D. 

      D. Gumbira atawa Nase'hat

  • 4. 
    Guru Wilangan jeung guru pupuh Gurisa nyae'ta  .............
    • A. 

      A. 8a,8a,8a,8i,8a,8a,8a,8a

    • B. 

      B. 8a,8a,8i,8a,8a,8a,8a,8a

    • C. 

      C. 8a,8a,8a,8a,8a,8a,8a,8a

    • D. 

      D. 8a,8a,8a,8a,8a,8a,8i,8a

  • 5. 
    Ngagambarkeun Gumbira atawa nase'hat mangrupa watek tina pupuh  ..........
    • A. 

      A. Kinanti

    • B. 

      B. Gurisa

    • C. 

      C. Sinom

    • D. 

      D. Balakbak

  • 6. 
    Bagian tangkal cau/kalapa panghandapna tempat kaluarna akar disebut   .........
    • A. 

      A. Barangbang

    • B. 

      B. Bogol

    • C. 

      C. Catang

    • D. 

      D. Kararas

  • 7. 
    Sesebutan pikeun daun cau anu geus garing disebut  .................
    • A. 

      A. Barangbang

    • B. 

      B. Bogol

    • C. 

      C. Catang

    • D. 

      D. Kararas

  • 8. 
    Tangkal kai nu geus ngagoler ( tergeletak ) lantaran runtuh atawa dituar disebut  ...........
    • A. 

      A. Barangbang

    • B. 

      B. Bogol

    • C. 

      C. Catang

    • D. 

      D. Kararas

  • 9. 
    Daun-daun anu geus garing tur geus maruragan (berjatuhan) kataneuh disebutna  .............
    • A. 

      A. Kalakay

    • B. 

      B. Sirung

    • C. 

      C. Tunggul

    • D. 

      D. Pangpung

  • 10. 
    ................. nyae'ta pitangkaleun ( bakal pohon ) anu kakara jadi
    • A. 

      A. Kalakay

    • B. 

      B. Sirung

    • C. 

      C. Tunggul

    • D. 

      D. Pangpung

  • 11. 
    Kalapa ngora nu caina karasa amis disebut   ...............
    • A. 

      A. Ruyung

    • B. 

      B. cangkaleng

    • C. 

      C. duwegan

    • D. 

      D. Pangpung

  • 12. 
    Bagian tina tangkal kawung anu teuas pisan disebutna  ...........
    • A. 

      A. Ruyung

    • B. 

      B. cangkaleng

    • C. 

      C. duwegan

    • D. 

      D. Pangpung

  • 13. 
    Siki buah kawung anu bisa didahar atawa dikolek disebutna  ......................
    • A. 

      A. Ruyung

    • B. 

      B. cangkaleng

    • C. 

      C. duwegan

    • D. 

      D. Pangpung

  • 14. 
    Bagian tina tangkal kai anu paeh,sarta garing disebutna  ..............
    • A. 

      A. Ruyung

    • B. 

      B. cangkaleng

    • C. 

      C. duwegan

    • D. 

      D. Pangpung

  • 15. 
    Bajuna dina Lomari Frase Pangantet dina Lomari ( dalam lemari ),dina kalimah di luhur nuduhkeun harti  ................
    • A. 

      A. waktu

    • B. 

      B. Tempat

    • C. 

      C. Palaku

    • D. 

      D. Alat

  • 16. 
    Halis Neng Mila mah Siga Bulan sapasi alus pisan.Frase Pangantet dina kalimah diluhur nuduhkeun  ..........
    • A. 

      A. asal bahan

    • B. 

      B. Tujuan

    • C. 

      C. Watesan

    • D. 

      D. Babandingan rupa

  • 17. 
    Daek sumpah ayeuna mah  ................ oge kuring teu boga duit
    • A. 

      A. Gulungan kasur

    • B. 

      B. Maju ka hareup

    • C. 

      C. Sapeser bengo

    • D. 

      D. turun ka handap

  • 18. 
    Laut kidul kawentar (terkenal) ombakna sagede-gede  ...........
    • A. 

      A. gunung

    • B. 

      B. tampanan ku leungeun

    • C. 

      C. satengah paeh

    • D. 

      D. turun ka handap

  • 19. 
    Gedong-gedong nu aya di amerika loba anu luhur nepi ka  ...................
    • A. 

      A. jujul ka langit

    • B. 

      B. kembar sapasang

    • C. 

      C. hujan duit

    • D. 

      D. rieut sirah

  • 20. 
    Aduh ieu  .................... bumi alam karasa asa muter
    • A. 

      A. jujul ka langit

    • B. 

      B. kembar sapasang

    • C. 

      C. hujan duit

    • D. 

      D. rieut sirah

  • 21. 
    Seni Tari khas di Bekasi nyae'ta  ?
    • A. 

      A. Tari Jipong

    • B. 

      B. Tari Ketoprak

    • C. 

      C. Tari Kecak

    • D. 

      D. Tari Topeng Bekasi

  • 22. 
    ............... Jadi siswa, urang kudu taat kana aturan sakola.
    • A. 

      A. salila

    • B. 

      B. palila

    • C. 

      C. panglila

    • D. 

      D. Silihlila

  • 23. 
    Rupina seurat ti abdi dicekapkeun heula dugi ka dieu.Insya Allah,sane's waktos disambung deui. kalimah di luhur magrupa salahsahiji conto tina  ...................
    • A. 

      A. Panutup Surat

    • B. 

      B. Eusi Surat

    • C. 

      C. Bubuka Surat

    • D. 

      D. Alam bubuka

  • 24. 
    Gambaran tokoh bodo tapi pinter pikeun masyarakat sunda ngagambarkeun tangtungan ( sosok ) jalma dina dongeng  ........
    • A. 

      A. Sakadang kuya jeung sakadang peucang

    • B. 

      B. Si Kabayan

    • C. 

      C. Si Iteung

    • D. 

      D. Ki guto

  • 25. 
    Kecap Moral jeung Akhlak kaasup kana kecap naon ?
    • A. 

      A. Antonim

    • B. 

      B. Sinonim

    • C. 

      C. Homonim

    • D. 

      D. Prilaku

Back to Top Back to top