1.
How many CD racks does it take to hold 300 CDs if each rack holds 75 CDs?
Correct Answer
B. Four
Explanation
Each CD rack can hold 75 CDs. To find the number of CD racks needed to hold 300 CDs, we divide 300 by 75, which equals 4. Therefore, four CD racks are needed to hold 300 CDs.
2.
How many six packs of soda do you need to buy to have 54 cans of soda?
Correct Answer
C. Nine
Explanation
To have a total of 54 cans of soda, you would need to buy nine six packs of soda. Each six pack contains six cans, so by buying nine six packs, you would have a total of 54 cans.
3.
What is the total price of a $20 item if the sales tax is 7%?
Correct Answer
C. 21.4
Explanation
The total price of a $20 item with a 7% sales tax can be calculated by multiplying the item's price by the tax rate and adding the result to the original price. In this case, 7% of $20 is $1.40, so the total price would be $20 + $1.40 = $21.40.
4.
How many days are there in 40 weeks?
Correct Answer
B. 280
Explanation
There are 7 days in a week. To find the number of days in 40 weeks, we multiply 7 by 40, which gives us 280. Therefore, the correct answer is 280.
5.
How fast is a car averaging if it goes 200 miles in 4 hours?
Correct Answer
D. 50 mph
Explanation
The car is averaging 50 mph because it traveled 200 miles in 4 hours. To find the average speed, we divide the total distance traveled by the total time taken. In this case, 200 miles divided by 4 hours equals 50 mph.
6.
How many pieces of gum would you need to give 33 kids two pieces each?
Correct Answer
C. 66
Explanation
To give 33 kids two pieces of gum each, you would need a total of 66 pieces of gum. This is because you multiply the number of kids (33) by the number of pieces each kid needs (2), which equals 66.
7.
If one scoop of drink mix makes one quart of lemonade, how much mix do you need for a gallon?
Correct Answer
C. Four Scoops
Explanation
To make one quart of lemonade, one scoop of drink mix is needed. Since there are 4 quarts in a gallon, you would need 4 times the amount of mix. Therefore, to make a gallon of lemonade, you would need four scoops of the drink mix.
8.
If a gas tank holds 15 gallons, and has 2.6 gallons now, how much do you need to fill it up?
Correct Answer
B. 12.4
Explanation
To fill the gas tank, you need to add the amount of gas that is missing. Since the tank can hold 15 gallons and currently has 2.6 gallons, you need to add 12.4 gallons to fill it up completely. Therefore, the correct answer is 12.4.
9.
If you are leaving at 9 PM for a destination that is about 6 hours away, what time will you arrive?
Correct Answer
C. 3 AM
Explanation
If you leave at 9 PM and the destination is about 6 hours away, you will arrive at 3 AM. This is because if you subtract 6 hours from 9 PM, you get 3 AM.
10.
If you divide your 8-piece shrimp cocktail amongst 4 people, how many shrimp does each person get?
Correct Answer
D. 2
Explanation
If you divide the 8-piece shrimp cocktail amongst 4 people, each person will get 2 shrimp. This is because when you divide 8 by 4, the result is 2. Therefore, each person will receive 2 shrimp.
11.
A plane departs at 5:30 pm. At what time will it land if the flight takes eleven hours and a half?
Correct Answer
D. 5:00am
Explanation
The flight duration is given as eleven hours and a half. If the plane departs at 5:30 pm, adding eleven and a half hours to this time will give us the landing time. Therefore, the plane will land at 5:00 am.
12.
If a burger has 300 calories, fries have 250 and soda has 200, how many calories is your meal?
Correct Answer
A. 750
Explanation
The meal consists of a burger with 300 calories, fries with 250 calories, and soda with 200 calories. To find the total number of calories in the meal, we add these three values together: 300 + 250 + 200 = 750. Therefore, the correct answer is 750.
13.
If there are 48 cookies in a box and 3 cookies make one serving, how many servings are in a box?
Correct Answer
B. 16
Explanation
There are 48 cookies in a box, and 3 cookies make one serving. To find the number of servings in a box, we need to divide the total number of cookies by the number of cookies in one serving. Therefore, 48 divided by 3 equals 16 servings.
14.
If hot dogs come in 10-packs and buns in 8-packs, how many buns should you buy to use up both?
Correct Answer
B. 40
Explanation
To use up both the hot dogs and buns, we need to find the least common multiple (LCM) of 10 and 8. The LCM of 10 and 8 is 40. This means that if we buy 40 buns, we will have enough to use up both the 10-pack of hot dogs and the 8-pack of buns.
15.
You have won $50,000 in the lottery. Taxes on income are 20%. How much is owed in taxes?
Correct Answer
A. 10000
Explanation
The taxes owed on the $50,000 lottery win can be calculated by multiplying the amount won by the tax rate. In this case, the tax rate is 20%, so the taxes owed would be $50,000 * 0.20 = $10,000.