Uji Kompetensi Basa Sunda (Remedial) Kelas 8

21 Pertanyaan | Total Attempts: 351

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Uji Kompetensi Basa Sunda  (Remedial)  Kelas 8

SOAL REMEDIAL BASA SUNDA KELAS 8 (Dalapan) Semester Ganjil KANGGO KELAS 8D,8E & 8 G


Questions and Answers
  • 1. 
    “Ulah bosenan ari diajar téh, sok sing leukeun da éngké ogé moal burung bisa,asal urangna leukeun ngeureuyeuh bari keyeng kana diajar, geuning ceuk paribasa ogé………………………      
    • A. 

      Cikaracak ninggang batu, laun-laun jadi legok

    • B. 

      Cikaracak ninggang batu, laun-laun jadi bolong

    • C. 

      Cikaracak ninggang hulu, laun-laun jadi legok

    • D. 

      Cikaracak ninggang kenteng, laun-laun jadi legok

  • 2. 
    Titi Tjuman téh katabrak mobil, nya dirawat di Rumah Sakit “ Bayu Karta”. Pikeun kaperluan operasi, indungna ngajual perhiasan. Ninggang kana paribasa………….., boga barang ngan sakitu-kituna gé dijual wé, tinimbangan anak maot mah.    
    • A. 

      Banda tatalang baga

    • B. 

      Banda tatalang rasa

    • C. 

      Heunteu gedag bulu salambar

    • D. 

      Banda tatalang raga

  • 3. 
    Pa Haji Agung mawa munding…………………………….di lapangan Cijalu.
    • A. 

      Samanggar

    • B. 

      Sajodo

    • C. 

      Sarakit

    • D. 

      Sagandu

  • 4. 
    Pupuh dina sastra Sunda aya 17 pupuh, dibagi dua Sekar Ageung jeung Sekar Alit. Nu kaasup Sekar Alit nyaéta pupuh………………..      
    • A. 

      Sinom, kinanti, dangdanggula

    • B. 

      Kinanti, sinom, asmarandana

    • C. 

      Sinom, kinanti, juru demung

    • D. 

      Wirangrong, lambang, gurisa

  • 5. 
    Ris, sakitu heula serat ti Rina. Omat kedah dibales!................bagian tina surat nyaéta……..    
    • A. 

      Panutup surat

    • B. 

      Salam bubuka

    • C. 

      Bubuka surat

    • D. 

      Eusi surat

  • 6. 
    Raray budak kembar téh mani sarupa pisan lir .............    
    • A. 

      Careuh bulan

    • B. 

      Beubeulahan terong

    • C. 

      Gula jeung peueutna

    • D. 

      Beubeulahan pinang

  • 7. 
    Sanggeus ngadéngé beja yén indungna maot, manéhna ngarumpuyuk leuleus lir .............   
    • A. 

      Beusi atah beuleum

    • B. 

      Kapuk kaibunan

    • C. 

      Kapuk ka bawa angin

    • D. 

      Kapuk kapanasan

  • 8. 
    Néng Hani mah hesé dititah keuna ku babasan sok disebut…………………..   
    • A. 

      Beurat birit

    • B. 

      hampang birit

    • C. 

      Amis budi

    • D. 

      Bengkok birit

  • 9. 
    Heker nu ngaruksak program komputer téh jalma pinter tapi kapinteranana dipaké jahat,  keuna ku babasan sok disebut…………………..
    • A. 

      Bodo alewoh

    • B. 

      Pinter kabalinger

    • C. 

      Pinter kodek

    • D. 

      Pinter bageur

  • 10. 
    Ma Ibro mani néngtréwelang basa nyarékan anakna balap motor di Situ Buleud kawas .................     
    • A. 

      Kapuk kaibunan

    • B. 

      Beusi atah beuleum

    • C. 

      Kacang ninggang kajang

    • D. 

      Gaang katincak

  • 11. 
    Wawacan mimiti sumebarna silihsalin sareng teu kanyahoaan saha nu ngarangna. Wawacan nyaéta lalakon nu ditulis dina wangun…………………..    
    • A. 

      Sajak

    • B. 

      Pupuh

    • C. 

      Kawih

    • D. 

      Drama

  • 12. 
    Waktu widadari réngsé mandi, Dévi mawa japati………………… kanggo widadari.
    • A. 

      Sajodo

    • B. 

      Sagandu

    • C. 

      Samanggar

    • D. 

      Sarakit

  • 13. 
    Wawacan dibacana biasana ditembangkeun sabab ditulis dina wangun pupuh. Wawacan Mahabarata karangan……………………..   
    • A. 

      R.H Muhammad Musa jeung R. Satjadibrata

    • B. 

      R. Suradireja jeung R. Satjadibrata

    • C. 

      R. Satjadibrata jeung R. Méméd Sastrahadiprawira

    • D. 

      Ahmad Muhamad jeung R. Méméd Sastrahadiprawira

  • 14. 
    Dina Gotrasawala aya sababaraha tahapan pikeun lumangsungna. Nu kapancén pikeun muka acara, ngawanohkeun pangjéjér jeung mungkas acara nyaeta.........................         
    • A. 

      Panyatur

    • B. 

      Pangjejer

    • C. 

      Girang serat

    • D. 

      Panumbu catur

  • 15. 
    Wawacan dina macana sok ……………………………….lantaran ditulis dina wangun pupuh.    
    • A. 

      dibacakeun

    • B. 

      dikukus

    • C. 

      Ditembangkeun

    • D. 

      Ditulis

  • 16. 
    Kamari abdi nanngung cau ………............. dianteurkeun Toko “Buku AA Disastra.”
    • A. 

      samanggar

    • B. 

      Sagandu

    • C. 

      Sajodo

    • D. 

      Saturuy

  • 17. 
    Ceu Eem Komalawati mah gampang dititah keuna ku babasan sok disebut…………………..    
    • A. 

      Beurat birit

    • B. 

      Hampang birit

    • C. 

      amis budi

    • D. 

      Laer gado

  • 18. 
    Pupuh dina sastra Sunda aya 17 pupuh, dibagi dua Sekar Ageung jeung Sekar Alit. Pupuh Balakbak mibanda watek………………..     
    • A. 

      Ngadago

    • B. 

      Prihatin

    • C. 

      Heureuy

    • D. 

      Kabungah

  • 19. 
    Abdi mah henteu gaduh……………ti Bandung Barat.  
    • A. 

      Saderek

    • B. 

      Saudara

    • C. 

      Saudara

    • D. 

      Sadérék

  • 20. 
    Saha nu ngokojoan Gerakan Gandrung Tatangkalan (RAKGANTANG) di Provinsi Jawa Barat!
    • A. 

      Gupernur Solihin GP

    • B. 

      Gupernur Solihin GP

    • C. 

      Bupati Dédi Mulyadi

    • D. 

      Gupernur Ahmad Herawan

  • 21. 
    Saha nu ngokojoan Gerakan Gandrung Tatangkalan (RAKGANTANG) di Provinsi Jawa Barat!
    • A. 

      Gupernur Solihin GP

    • B. 

      Gupernur Solihin GP

    • C. 

      Bupati Dédi Mulyadi

    • D. 

      Gupernur Ahmad Herawan

Back to Top Back to top