Soal Basa Sunda Kelas 8

10 Questions | Total Attempts: 1100

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Soal Basa Sunda Kelas 8

Semester Ganjil


Questions and Answers
  • 1. 
        “Matak jadi budak tong kurung batok!” Kecap kurung batok kaasup kana salah sahiji babasan anu hartina….
    • A. 

      loba kanyaho sabab resep maca

    • B. 

      Euweuh kanyaho sabab tara kamana-mana

    • C. 

      Sagala nyaho sabab babarengan waé jeung nu pinter

    • D. 

      . teu nyaho sabab teu aya nu ngabéjaan

  • 2. 
    Kalimah di handap nu diwangun ku kecap rajékan dwipurwa nya éta...
    • A. 

      Ulah sok curat-corét kana bangku di kelas!

    • B. 

      Barudak SMPN 7 nuju beberesih di buruan sakola.

    • C. 

      Sapeupeuting kuring teu bisa saré lantaran loba reungit.

    • D. 

      Barudak kelas dalapan isuk-isuk geus daratang ka sakola.

  • 3. 
    Kalimah di handap nu diwangun ku kecap rajékan dwimurni nya éta...
    • A. 

      Basa malem takbiran sora petasan di Situ Buleud pating dar-dér-dor

    • B. 

      Ku naon luak-lieuk waé manéh téh?

    • C. 

      Subuh-subuh nu dagang di Pasar Dian Anyar geus paciweuh ngaladangan

    • D. 

      Siswa nu kagiliran pikét, keur sasapu di jero kelas

  • 4. 
            Kakulah nyiar kapiting        Kanu bala ngala suluh        Ulah sok liar ti peuting        Disakola matak tunduh          Wangun sisindiran di luhur kaasup kana...    
    • A. 

      rarakitan

    • B. 

      Paparikan

    • C. 

      Wawangsalan

    • D. 

      Kakawihan

  • 5. 
           lamun hayang ulin beurang       Ulah maké kaos kutang       Lamun hayang hirup senang       Ulah daek loba hutang         Wangun sisindiran di luhur kaasup kana...    
    • A. 

      Wawangsalan

    • B. 

      Kakawihan

    • C. 

      Rarakitan

    • D. 

      paparikan

  • 6. 
           Komputer leutik dijingjing       Ulah hilap topi abdi         Wangun sisindiran di luhur kaasup kana...   
    • A. 

      Rarakitan

    • B. 

      Kakawihan

    • C. 

      Paparikan

    • D. 

      Wawangsalan

  • 7. 
    Dina sawér aya  barang-barang nu sok diawurkeun ku juru sawér, di antarana...    
    • A. 

      Béas, konéng, peremen, duit

    • B. 

      Béas, konéng, payung, duit

    • C. 

      Menyan, konéng, kembang, duit

    • D. 

      Béas, seureuh, peremén, kembang

  • 8. 
    Debat téh dina seuhseuhanana silihasongkeun pamadegan pikeun neangan bebeneran. Tah porum debat dina basa Sunda sok di sebut..
    • A. 

      Gempungan

    • B. 

      Ngobro

    • C. 

      gotrasawala

    • D. 

      Adu renyom

  • 9. 
    Sim kuring kirang panuju kana pendapat saderek!”  Kecap serepan dina kalimah di luhur aya dina kecap...    
    • A. 

      Pendapat

    • B. 

      Sim kuring

    • C. 

      Kirang

    • D. 

      Saderek

  • 10. 
    Kecap anu ngandung rarangkén tukang -an, katitén dina kalimah ieu:
    • A. 

      Iraha Reza badé amengan ka Purwakarta?

    • B. 

      Duh, Eza, sonona mah kalangkung.

    • C. 

      Ramé geura, engké di dieu urang jalan-jalan.

    • D. 

      . Lumayan wé kanggo pibekeleun hirup.

Back to Top Back to top