Biologjia E Klases Se 6

9 Questions | Attempts: 13959

SettingsSettingsSettings
Biologjia E Klases Se 6 - Quiz

Questions and Answers
 • 1. 
  Cka eshte biologjia?
  • A. 

   Eshte shkence shoqerore qe studion te kaluaren e shoqerise njerzore

  • B. 

   Eshte shkence natyrore qe studion jeten e qenieve te gjalla

  • C. 

   Eshte shkence natyrore qe studion trupat qiellore

 • 2. 
  Tek qeliza jo e gjalle bejne pjese...
  • A. 

   Plastidet

  • B. 

   Vakuola

  • C. 

   Muri qelizor

  • D. 

   Berthama

 • 3. 
  Plastidet ndahen ne tre grupe:kloroplaste,kromoplaste dhe leukoplaste
  • A. 

   True

  • B. 

   False

 • 4. 
  Kush e zbuloi qelizen?
  • A. 

   ROBERT HUKU

  • B. 

   KARL LINEU

  • C. 

   SHLLAJDEN,SHVAN

  • D. 

   CARLS DARVINI

 • 5. 
  NE SA MBRETERI NDAHET BOTA E GJALLE?
  • A. 

   10

  • B. 

   2

  • C. 

   7

  • D. 

   5

 • 6. 
  Si ndahen shtazet?
  • A. 

   Butak dhe rrudhor

  • B. 

   Rruazor dhe parruazor

  • C. 

   Te mire dhe te keqinje

  • D. 

   Shtepiak dhe te eger

 • 7. 
  Cili eshte insekti me i vogel ne bote?seshte ne biollogji po thuajeni per mendimin tuaj.
  • A. 

   Miza

  • B. 

   Mickoja

  • C. 

   Pilivesa

  • D. 

   Bubrreci

 • 8. 
  Volvoksi eshte lloj bime.
  • A. 

   True

  • B. 

   False

Back to Top Back to top
×

Wait!
Here's an interesting quiz for you.

We have other quizzes matching your interest.