1.
Find the correctly spelled word.
Correct Answer
A. Efficient
Explanation
The word "Efficient" is spelled correctly. It means being able to accomplish a task with the least amount of time and effort. The other options, "Treatmeant," "Beterment," and "Employd," are misspelled.
2.
Which word does NOT belong with the others?
Correct Answer
D. Car
Explanation
The word "Car" does not belong with the others because "Tyre," "Steering wheel," and "Engine" are all components or parts of a car, while "Car" is the complete object itself.
3.
There are 3 types of marbles in a bowl. Red ones, yellow ones, and blue ones. There are 20 red marbles and 12 yellow marbles. There are three times as many blue marbles as there are red marbles. How many marbles are in the bowl?
Correct Answer
C. 92 marbles
Explanation
Based on the given information, there are 20 red marbles and 12 yellow marbles in the bowl. It is also stated that there are three times as many blue marbles as there are red marbles. Therefore, the number of blue marbles would be 3 times 20, which is 60. To find the total number of marbles in the bowl, we add the number of red, yellow, and blue marbles together: 20 + 12 + 60 = 92 marbles.
4.
If the first two statements are true, the third statement is? All the offices on the 9th floor have wall-to-wall carpeting. No wall-to-wall carpeting is pink. None of the offices on the 9th floor has pink wall-to-wall carpeting.
Correct Answer
A. True
Explanation
The first statement states that all the offices on the 9th floor have wall-to-wall carpeting. The second statement states that no wall-to-wall carpeting is pink. From these two statements, we can infer that none of the offices on the 9th floor has pink wall-to-wall carpeting. Therefore, the third statement is true.
5.
Find the difference in 7 4/6 – 3 5/6?
Correct Answer
A. 3 5/6
Explanation
The given question asks to find the difference between 7 4/6 and 3 5/6. To find the difference, we subtract the second number from the first number. In this case, subtracting 3 5/6 from 7 4/6 gives us 3 5/6. Therefore, the correct answer is 3 5/6.
6.
What is the next number in the following sequence? 9, 3, 16, 4, 36, 6, 81?
Correct Answer
B. 9
Explanation
The sequence alternates between a number and its square. Starting with 9, the next number is 3, which is the square root of 9. The pattern continues with 16 (the square of 4), 4 (the square root of 16), 36 (the square of 6), and so on. Therefore, the next number in the sequence is 9, the square root of 81.
7.
If canned vegetables are K0.79 a can, how many cans of vegetables can Gary buy for K10, and how much change will he have left over?
Correct Answer
B. 12 cans, .52 left over
Explanation
Gary can buy 12 cans of vegetables for K10, and he will have K0.52 left over. This can be calculated by dividing K10 by K0.79, which gives approximately 12.66 cans. Since Gary cannot buy a fraction of a can, he can only buy 12 cans. The remaining K0.52 is the change he will have left over.
8.
Louis works 3 days per week. His car gets 30 miles to the gallon and each commute to work is 10 miles each way. If gas is $2.89 per gallon, how much will Louis spend on gas in two weeks?
Correct Answer
A. $11.56
Explanation
Louis works 3 days per week, and each commute to work is 10 miles each way. So, he travels a total of 20 miles per day for work. In two weeks, there are 3 days per week * 2 weeks = 6 workdays. Therefore, Louis will travel a total of 20 miles per day * 6 workdays = 120 miles in two weeks. His car gets 30 miles to the gallon, so he will need 120 miles / 30 miles per gallon = 4 gallons of gas. Since gas is $2.89 per gallon, Louis will spend 4 gallons * $2.89 per gallon = $11.56 on gas in two weeks.
9.
5y + 7 = 47. What is the value of y?
Correct Answer
B. 8
Explanation
To find the value of y, we need to isolate the variable. Subtracting 7 from both sides of the equation, we get 5y = 40. Then, dividing both sides by 5, we find that y = 8.
10.
Nim went into a supermarket to buy some fruit. There were three packs on special offer: 1) Ten grapes and five strawberries: 70p (save 10p) 2) Ten strawberries and ten apricots: £2 (save 40p) 3) Thirty grapes: 100p (save 20p) What would be the full price of one grape, one strawberry, and one apricot at normal price (no special offers)?
Correct Answer
A. 28p
Explanation
The full price of one grape, one strawberry, and one apricot at normal price can be calculated by comparing the savings in each pack. From the given information, we can determine that the savings for 10 grapes and 5 strawberries is 10p, the savings for 10 strawberries and 10 apricots is 40p, and the savings for 30 grapes is 20p. By comparing these savings, we can conclude that the price of one grape is 2p (10p/5), the price of one strawberry is 4p (10p/2.5), and the price of one apricot is 4p (40p/10). Adding these prices together, we get a total of 10p + 4p + 4p = 18p. However, since the question asks for the full price, we need to add back the savings. The total price would be 18p + 10p + 40p + 20p = 88p. Therefore, the correct answer is 28p.
11.
You are given 9 marbles, 8 of which weigh exactly the same, but one marble weighs less than the other 8. You also have a weighing scale. Determine the minimum number of attempts to find the lightest marble.
Correct Answer
B. 3
Explanation
To find the lightest marble, we can divide the marbles into three groups of three. Weigh any two groups against each other. If they balance, then the lighter marble is in the third group. If one group is lighter, then the lighter marble is in that group. In either case, we have narrowed down the possibilities to three marbles. We can then weigh any two of these marbles against each other. If they balance, the remaining marble is the lightest. If one is lighter, then that is the lightest marble. Therefore, we can find the lightest marble in a minimum of three attempts.
12.
Choose the sentence that is written most correctly:
Correct Answer
B. He has received no other message than an urgent telegram asking him to rush to his village
immediately.
Explanation
The correct answer is "He has received no other message than an urgent telegram asking him to rush to his village immediately." This sentence is grammatically correct and uses the correct preposition "to" before "his village."