Latihan Soal Basa Sunda Semester Ganjil Kelas Quiz

5 Questions | Total Attempts: 2822

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Latihan Soal Basa Sunda Semester Ganjil Kelas Quiz

Materi Pokok: Biantara jeung Kampung Adat Sunda


Questions and Answers
  • 1. 
    Wangun suhunan ieu dina istilah arsitektur Sunda disebut
    • A. 

      Suhunan Jogo Anjing

    • B. 

      Suhunan Limasan

    • C. 

      Suhunan Jolopong

    • D. 

      Suhunan Badak Heuay

  • 2. 
    Wangun imah di Kampung Naga kudu imah panggung, anu dijieunna tina kai jeung awi. Hateupna wangun................................kudu tina injuk, eurih, atawa kiray.
    • A. 

      Suhunan Jogo Anjing

    • B. 

      Suhunan Julang Ngapak

    • C. 

      Suhunan Jolopong

    • D. 

      Suhunan Badak Heuay

  • 3. 
    Dina biantara naon nu kudu bedas sangkan kadéngé ku balaréa anu aya di dinya sarta béntés deuih dina ngedalikeun kekecapanana ?
    • A. 

      Nada

    • B. 

      Lentong

    • C. 

      Sora

    • D. 

      Wirahma

  • 4. 
    Dina biantara .................... kudu merenah, sakumaha ilaharna ...........basa sunda. Ulah nepikeun ka kajadian, biantara basa Sunda, ari...............basa Indonésia.
    • A. 

      Nada

    • B. 

      Lentong

    • C. 

      Sora

    • D. 

      Wirahma

  • 5. 
    Wangun Suhunan ieu dina arsitektur Sunda disebut Suhunan......................
    • A. 

      Badak Heuay

    • B. 

      Jolopong

    • C. 

      Julang Ngapak

    • D. 

      Limasan

Back to Top Back to top