# Online Maths Quiz Class 3

Approved & Edited by ProProfs Editorial Team
The editorial team at ProProfs Quizzes consists of a select group of subject experts, trivia writers, and quiz masters who have authored over 10,000 quizzes taken by more than 100 million users. This team includes our in-house seasoned quiz moderators and subject matter experts. Our editorial experts, spread across the world, are rigorously trained using our comprehensive guidelines to ensure that you receive the highest quality quizzes.
Learn about Our Editorial Process
| By Abeehanaqvi
A
Abeehanaqvi
Community Contributor
Quizzes Created: 1 | Total Attempts: 365
Questions: 5 | Attempts: 365

Settings

.

Questions and Answers
• 1.

### How many common letters do the words KANGAROO and PROBLEM have?

• A.

1

• B.

2

• C.

3

• D.

4

• E.

5

Correct Answer
B. 2
Explanation
The words KANGAROO and PROBLEM have two common letters, which are "O" and "R".

Rate this question:

• 2.

### When koko the koala does not sleep, he eats 50 grams of leaves per hour. yesterday, he slept 20 hours. How many grams of leaves  did he eat yesterday?

• A.

0

• B.

50

• C.

100

• D.

200

• E.

400

Correct Answer
D. 200
Explanation
Koko the koala slept for 20 hours yesterday, so he did not eat any leaves during that time. However, when he is awake, he eats 50 grams of leaves per hour. Therefore, the total amount of leaves he ate yesterday can be calculated by multiplying 50 grams per hour by the number of hours he was awake. Since he slept for 20 hours, he was awake for 24 - 20 = 4 hours. Therefore, he ate 50 grams/hour * 4 hours = 200 grams of leaves yesterday.

Rate this question:

• 3.

### Diana and Farhan have 8 sweets. Diana has 2 less than Farhan. How many sweets does Farhan has?

• A.

4

• B.

3

• C.

1

• D.

5

• E.

2

Correct Answer
D. 5
Explanation
Diana and Farhan have a total of 8 sweets. It is mentioned that Diana has 2 less than Farhan. Therefore, if we assume that Farhan has x sweets, Diana will have x - 2 sweets. The sum of their sweets is 8, so we can set up the equation x + (x - 2) = 8. Simplifying this equation, we get 2x - 2 = 8. Solving for x, we find that Farhan has 5 sweets.

Rate this question:

• 4.

### Sara's birthday was yesterday. Tomorrow is thursday. what day was Sara's birthday?

• A.

Tuesday

• B.

Wednesday

• C.

Friday

• D.

Sunday

• E.

Monday

Correct Answer
A. Tuesday
Explanation
Since Sara's birthday was yesterday and tomorrow is Thursday, we need to determine the day before Thursday. Counting backwards, Wednesday comes before Thursday. Therefore, Sara's birthday was on Tuesday.

Rate this question:

• 5.

### Some candies were in a bowl. Sally took half of the candies. Then tom took half of the candies left in the bowl. After that clara took half of the remaining candies. In the end there were 6 candies in the bowl. How many candies were in the bowl at the begining?

• A.

12

• B.

18

• C.

20

• D.

24

• E.

48

Correct Answer
E. 48
Explanation
If there were 6 candies left in the bowl at the end, and Clara took half of the remaining candies, then there were 6 * 2 = 12 candies before Clara took her share. Before Clara, Tom took half of the candies left, so there were 12 * 2 = 24 candies before Tom took his share. Before Tom, Sally took half of the candies left, so there were 24 * 2 = 48 candies at the beginning.

Rate this question:

Quiz Review Timeline +

Our quizzes are rigorously reviewed, monitored and continuously updated by our expert board to maintain accuracy, relevance, and timeliness.

• Current Version
• Mar 17, 2023
Quiz Edited by
ProProfs Editorial Team
• Feb 21, 2018
Quiz Created by
Abeehanaqvi
Back to top
Advertisement