K5 Jawa Semester 2

48 Questions | Total Attempts: 717

SettingsSettingsSettings
Please wait...
K5 Jawa Semester 2

Kanti kaca 104 no 8


Questions and Answers
  • 1. 
    Saben lewat tanduran sinawang ijo ...
    • A. 

      Royo-royo

    • B. 

      Memplak 

    • C. 

      Mbranang

    • D. 

      Gadhing 

  • 2. 
    Gancaran kang isine njlentrehake kedadean kanthi urutan wektu diarani teks gancaran ...
    • A. 

      Narasi 

    • B. 

      Dheskrisi 

    • C. 

      Eksposisi 

    • D. 

      Persuasi 

  • 3. 
    Teks kang di tulis kanti tujaun ngandharake samubarang, jlentreh saengga sing maca kaya-kaya ngamati , ngrasakake utawa ngalami dewe 
    • A. 

      Teks dheskripsi 

    • B. 

      Teks narasi 

    • C. 

      Teks persuasi 

    • D. 

      Teks argumentasi 

  • 4. 
    Teks kang nerangake saweneh kegiatan kanthi runtut lan jelas, nganti sing maca kaya ngalami tenan diarani teks...
    • A. 

      Narasi 

    • B. 

      Dheskripsi 

    • C. 

      Argumentasi 

    • D. 

      Persuasi 

  • 5. 
    Teks kang njelentrehake saweneh kedadean manut urutan waktune diarani teks...
    • A. 

      Eskposisi 

    • B. 

      Narasi 

    • C. 

      Dheskripsi 

    • D. 

      Argumentasi 

  • 6. 
    Njelentrehake saweneh bab kanthi  bukti-bukti kuwat, nganti kang maca melu mbenerake lan yakin marang  bab kasebut. diarani teks ...
    • A. 

      Argumentasi 

    • B. 

      Narasi 

    • C. 

      Dheskripsi 

    • D. 

      Persuasi 

  • 7. 
    Jlentrehake saweneh bab kanthi cetha, nganti wong liya percaya lan manut marang isine.diarani teks ...
    • A. 

      Persuasi 

    • B. 

      Narasi 

    • C. 

      Argumentasi 

    • D. 

      Dheskripsi 

  • 8. 
    Saben liwat, tanduran sinawang ijo .... 
    • A. 

      Royo-royo 

    • B. 

      Memplak 

    • C. 

      Mbranang 

    • D. 

      Gadhing 

  • 9. 
    Kanggo nglestareake lingkungan, bocah bocah kudu mbuwang uwuh ing...
    • A. 

      Panggon uwuh 

    • B. 

      Kali 

    • C. 

      Ngarep omah 

    • D. 

      Pasar 

  • 10. 
    Gancaran kang isine njelentrehake kedadean kanthi urutan wektu diarain teks gancaran... 
    • A. 

      Narasi 

    • B. 

      Dheskripsi 

    • C. 

      Eksposisi 

    • D. 

      Argumentasi 

  • 11. 
    Gancaran kang isine njelentrehake kedadean kanthi urutan wektu diarain teks gancaran... 
    • A. 

      Narasi 

    • B. 

      Dheskripsi 

    • C. 

      Eksposisi 

    • D. 

      Argumentasi 

  • 12. 
    Saben preian akeh wisatawan kang padha plesiran. plesiran  tegese...
    • A. 

      Reksreasi 

    • B. 

      Sekolah 

    • C. 

      Liburan 

    • D. 

      Dolan 

  • 13. 
    Saben sore simbah lungguh ing teras ngarep.  ukara kasebut yen di owahi nganggo tembung krama inggil .... 
    • A. 

      Saben sonten simbah lenggah ing griya ngajeng 

    • B. 

      Saben sonten simbah lungguh ing teras ngajeng 

    • C. 

      Saben sonten simbah lenggah ing teras ngajeng 

    • D. 

      Saben sonten simbah lungguh ing ing griya ngajeng 

  • 14. 
    Sampun jam sekawan ibu dereng rawuh saking kantor.  tembung rawuh ngoko aluse. ...
    • A. 

      Teka 

    • B. 

      Dugi 

    • C. 

      Mulih 

    • D. 

      Wangsul

  • 15. 
    Salah sijine titikane teks dheskripsi ... 
    • A. 

      Nggambarake samubarang kanthi cetha 

    • B. 

      Pamaca ora bisa nggambarake kedadean 

    • C. 

      Kabeh kedadean diurut kanthi urutan wektu 

    • D. 

      Pamaca ora bisa ngrasakake utawa ngangen ngangen  kedadean  kang ana. 

  • 16. 
    Tetembung utawa ukara kang digunakake kanggo ngalembana diarani 
    • A. 

      Panyandra

    • B. 

      Panyendhu

    • C. 

      Pepindhan 

    • D. 

      Parikan 

  • 17. 
    Tetembungan utawa ukara kang digunakake kanggo nyemoni/ nacad diarani ...
    • A. 

      Panyandra

    • B. 

      Panyendhu

    • C. 

      Pepindhan 

    • D. 

      Parikan 

  • 18. 
    Tetembung utawa ukara kang digunakake kanggo madhakake samubarang kang tegese kaya ( kaya, pindha ) diarani ...
    • A. 

      Panyandra

    • B. 

      Panyendhu

    • C. 

      Pepindhan 

    • D. 

      Parikan 

  • 19. 
    Ukara kang kedadean saka sampiran lan isi diarai 
    • A. 

      Panyandra

    • B. 

      Panyendhu

    • C. 

      Pepindhan 

    • D. 

      Parikan 

  • 20. 
    Alise nanggal sapisan ukara ing dhuwur kalebu basa rinengga ....
    • A. 

      Panyandra

    • B. 

      Panyendhu

    • C. 

      Pepindhan 

    • D. 

      Parikan 

  • 21. 
    Nggenthong umos ukara ing dhuwur kalebu basa rinengga ....
    • A. 

      Panyandra

    • B. 

      Panyendhu

    • C. 

      Pepindhan 

    • D. 

      Parikan 

  • 22. 
    Polahe kaya gabah den interi  ukara ing dhuwur kalebu basa rinengga ....
    • A. 

      Panyandra

    • B. 

      Panyendhu

    • C. 

      Pepindhan 

    • D. 

      Parikan 

  • 23. 
    Abang-abang ora  legi, klambi abang merak ati ukara ing dhuwur kalebu basa rinengga ....
    • A. 

      Panyandra

    • B. 

      Panyendhu

    • C. 

      Pepindhan 

    • D. 

      Parikan 

  • 24. 
    Wenehana tanda centang tembung tembung ing ngisor iki sing kalebu jinise basa rinengga panyandra.
    • A. 

      Godhong waru bolong-bolong, bocah ayu moblong-moblong 

    • B. 

      Tandange kaya bantheng ketaton

    • C. 

      Bangkekane nawon kemit 

    • D. 

      Gandane arum jamban

    • E. 

      Polahe kaya sikatan nyamber walang

    • F. 

      Cipir mrembat kawat, ora mampir pokok liwat

    • G. 

      Lambene guwing 

    • H. 

      Pipine nduren sajuring 

    • I. 

      Enthenge kaya kapuk 

    • J. 

      Tangane cekot

    • K. 

      Lembehane mblarak sempal 

    • L. 

      Cilik-cilik gelange karet, isih cilik aja kesed

    • M. 

      Rambute ngembang bakung 

    • N. 

      Santen toya klapa, cekap semanten atur kula

    • O. 

      Lakune kaya macan luwe

  • 25. 
    Wenehana tanda centang tembung tembung ing ngisor iki sing kalebu jinise basa rinengga parikan .
    • A. 

      Godhong waru bolong-bolong, bocah ayu moblong-moblong 

    • B. 

      Tandange kaya bantheng ketaton

    • C. 

      Bangkekane nawon kemit 

    • D. 

      Gandane arum jamban

    • E. 

      Polahe kaya sikatan nyamber walang

    • F. 

      Cipir mrembat kawat, ora mampir pokok liwat

    • G. 

      Lambene guwing 

    • H. 

      Pipine nduren sajuring 

    • I. 

      Enthenge kaya kapuk 

    • J. 

      Tangane cekot

    • K. 

      Lembehane mblarak sempal 

    • L. 

      Cilik-cilik gelange karet, isih cilik aja kesed

    • M. 

      Rambute ngembang bakung 

    • N. 

      Santen toya klapa, cekap semanten atur kula

    • O. 

      Lakune kaya macan luwe

Back to Top Back to top