Evropa E Mesme

30 Questions | Total Attempts: 290

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Evropa E Mesme

.


Questions and Answers
 • 1. 
  Cili prej shteteve nuk eshte ne Evropen e Mesme
  • A. 

   Kroacia

  • B. 

   Gjermania

  • C. 

   Zvicrra

  • D. 

   Çekia

 • 2. 
  Shteti me i madhe me siperfaqe ne Evropen e Mesme eshte ?
  • A. 

   Slovenia

  • B. 

   Austria

  • C. 

   Slovakia

  • D. 

   Gjermania

 • 3. 
  Cilat shtete te Evropes se Mesme kane dalje ne Detin Baltik ?
  • A. 

   Polonia

  • B. 

   Slovenia

  • C. 

   Hungaria

  • D. 

   Gjermania

 • 4. 
  Prej sa regjioneve gjeografike perbehet Evropa e Mesme ?
  • A. 

   1

  • B. 

   2

  • C. 

   3

  • D. 

   4

 • 5. 
  Sa shtete e perbejne Evropen e Mesme ?
  • A. 

   5

  • B. 

   7

  • C. 

   9

  • D. 

   11

 • 6. 
  Ne Alpet e Evropes dallohen shume akullnaja me e njohur me gjatesi 27 km eshte :
  • A. 

   Simploni

  • B. 

   Aleçit

  • C. 

   Gothard

  • D. 

   Berner

 • 7. 
  Bled dhe Bohinj jane ?
  • A. 

   Male

  • B. 

   Liqene

  • C. 

   Lumenj

  • D. 

   Ultesira

 • 8. 
  Liqeni Balatonit ndodhet ne :
  • A. 

   Austri

  • B. 

   Zvicer

  • C. 

   Gjermani

  • D. 

   Hungari

 • 9. 
  Cilet prej ketyre liqeneve gjenden ne Sloveni?
  • A. 

   Lucernit

  • B. 

   Bled

  • C. 

   Komo

  • D. 

   Bohinj

  • E. 

   Bodeni

  • F. 

   Mazure

 • 10. 
  Per prodhimet nga kristalet dallohet :
  • A. 

   Gjermania

  • B. 

   Slovakia

  • C. 

   Polonia

  • D. 

   Çekia

 • 11. 
  Per prodhimin e instrumenteve muzikore nihet :
  • A. 

   Zvicrra

  • B. 

   Hungaria

  • C. 

   Çekia

  • D. 

   Polonia

 • 12. 
  Vezer,Ems,Mozel,Majni etj  jane lumenj ne:
  • A. 

   Poloni

  • B. 

   Gjermani

  • C. 

   Zvicerr

  • D. 

   Hungari

  • E. 

   Sloveni

 • 13. 
  Cilat prej ketyre maleve jane ne Gjermani?
  • A. 

   Harc

  • B. 

   Beskide

  • C. 

   Shvarcvald

  • D. 

   Bakonja

  • E. 

   Risi

  • F. 

   Zugspitze

  • G. 

   Jura

 • 14. 
  Cili shtet i Evropes se Mesme ka dalje ne dy dete ?
  • A. 

   Polonia

  • B. 

   Slovenia

  • C. 

   Çekia

  • D. 

   Gjermania

  • E. 

   Hungaria

 • 15. 
  Cilat prej ketyre maleve jane ne Hungari ?
  • A. 

   Meçek

  • B. 

   Bakonja

  • C. 

   Harc

  • D. 

   Jura

  • E. 

   Matra

  • F. 

   Tatra

 • 16. 
  Ne malin Shvarcvarld buron lumi?
  • A. 

   Vezer

  • B. 

   Sava

  • C. 

   Tisa

  • D. 

   Danubi

  • E. 

   Rajna

 • 17. 
  Cili lume buron ne Zvicerr dhe kalon neper Gjermani ?
  • A. 

   Danubi

  • B. 

   Rajna

  • C. 

   Odra

  • D. 

   Tisa

  • E. 

   Elba(Laba)

 • 18. 
  Cili lume kalon neper qytetin e Hamburgut ne Gjermani ?
  • A. 

   Elba(Laba)

  • B. 

   Vezer

  • C. 

   Odra

  • D. 

   Vistula

 • 19. 
  Baseni i Rurit...
  • A. 

   Sip.4000 km²

  • B. 

   Sip.6000 km²

  • C. 

   5 milionë b.

  • D. 

   10 milionë b.

 • 20. 
  Cili shtet eshte paraqitur ne figure?
  • A. 

   Gjermania

  • B. 

   Polonia

  • C. 

   Slovenia

  • D. 

   Austria

  • E. 

   Çekia

 • 21. 
  Cili lume eshte paraqitur ne figur ?
  • A. 

   Danubi

  • B. 

   Vezer

  • C. 

   Po

  • D. 

   Rajna

  • E. 

   Rona

 • 22. 
  Cili lume eshte paraqitur ne figur ?
  • A. 

   Rajna

  • B. 

   Elba(Laba)

  • C. 

   Odra

  • D. 

   Vezer

  • E. 

   Danubi

 • 23. 
  Per industrin e makinave precize,orëve,barnave,kozmetik eshte e njohur ?
  • A. 

   Gjermania

  • B. 

   Çekia

  • C. 

   Zvicrra

  • D. 

   Austria

  • E. 

   Polonia

 • 24. 
  Kush kufizohet me Gjermanin,Polonin,Austrinë dhe Slovakinë ?
  • A. 

   Zvicrra

  • B. 

   Hungaria

  • C. 

   Çekia

  • D. 

   Slovenia

 • 25. 
  Cilat jane shtet kontinentale ?
  • A. 

   Lihtenshtajni

  • B. 

   Gjermania

  • C. 

   Zvicrra

  • D. 

   Çekia

  • E. 

   Polonia

  • F. 

   Slovenia

  • G. 

   Slovakia

  • H. 

   Hungaria