Soal Uas Bahasa Jawa Kelas 5 Sd Semester 1 ( Ganjil ) - Www.Bimbelbrilian.Com

25 Questions | Total Attempts: 2045

SettingsSettingsSettings
Soal Uas Bahasa Jawa Kelas 5 Sd Semester 1 ( Ganjil ) - Www.Bimbelbrilian.Com - Quiz

.


Questions and Answers
  • 1. 
    Buku, meja, tas lan sandal iku kalebu tembung ....  
    • A. 

      Sifat

    • B. 

      Sandangan

    • C. 

      Wilangan

    • D. 

      Aran

  • 2. 
    Tembung ing ngisor iki sing ora kalebu tembung wilangan yaiku ....
    • A. 

      Siji

    • B. 

      Akeh

    • C. 

      Apik

    • D. 

      Telu

  • 3. 
    Akeh wong sing mbuwang sampah ing kali. Tanggapan sing sae kanggo kedadian ing nduwur yaiku ....  
    • A. 

      Becike wong-wong iku yen mbuwang sawah kudu bareng-bareng ben kompak

    • B. 

      Becike wong-wong iku padha dolanan ing kali bae

    • C. 

      Becike wong-wong iku aja mbuwang sampah ing kali, amarga neyababake banjir

    • D. 

      Becike wong-wong akeh iku padha mbuwang sampah ing kali sithik bae

  • 4. 
    Wit jagung iku arane ....  
    • A. 

      Debog

    • B. 

      Tebon

    • C. 

      Damen

    • D. 

      Glugu

  • 5. 
    Raden Ghatutkaca iku satriya ing ....
    • A. 

      Plangkawati

    • B. 

      Madukara

    • C. 

      Pringgandani

    • D. 

      Jodhipati

  • 6. 
    Dini dan Santi lagi mlaku-mlaku ing kidul desa. Tembung mlaku-mlaku iku kalebu tembung ....
    • A. 

      Dwilingga salin swara

    • B. 

      Dwilingga semu

    • C. 

      Dwipurwa

    • D. 

      Dwilingga padha swara

  • 7. 
    Tembung sing ngisor iku sing kalebu tembung dwilingga salin swara yaiku ....  
    • A. 

      Kanca-Kanca

    • B. 

      Gonta-ganti

    • C. 

      Geguyu

    • D. 

      Lelaku

  • 8. 
    Gembili, tales, tela, pohung lan uwi iku kalebu antarane ....
    • A. 

      Pala gumantung

    • B. 

      Pala wija

    • C. 

      Pala kesimpar

    • D. 

      Pala kependhem

  • 9. 
    Wajik kletik, gula jawa. Luwih becik, .... . Parikan ing dhuwur iku lanjutane sing pas yaiku ...
    • A. 

      Luwih apik

    • B. 

      Sing prasaja

    • C. 

      Sing ora gela

    • D. 

      Luwih nelangsa

  • 10. 
    Begawan anoman iku petapane ana ing ....  
    • A. 

      Kendhalisada

    • B. 

      Saptaarga

    • C. 

      Sela prawata

    • D. 

      Argasonga

  • 11. 
    Semarang, 17 November 2017 Perangane layang ing dhuwur kalebu ....
    • A. 

      Adangiyah

    • B. 

      Surasa basa

    • C. 

      Isine layang

    • D. 

      Titi mangsa

  • 12. 
    Akasara Jawa ing dhuwur iku unine ....  
    • A. 

      Ana kadhal

    • B. 

      Ana jaran

    • C. 

      Anak kadhal

    • D. 

      Anak gajah

  • 13. 
    Mbak Ratri tuku roti bolu ana ing pasar. Tembung sing dadi wasesane ukara ing dhwur yaiku ....  
    • A. 

      Mbak Ratri

    • B. 

      Tuku

    • C. 

      Roti bolu

    • D. 

      Ing pasar

  • 14. 
    Kembang aren jenenge dangu, yen kembang jagung jenenge ....
    • A. 

      Maya

    • B. 

      Jedhidhing

    • C. 

      Sinuwun

    • D. 

      Besengut

  • 15. 
    Pitik walik saba kebon iku batangane nanas. Yen sega sekepel dirubung tinggi iku batangane ....  
    • A. 

      Semangka

    • B. 

      Apel

    • C. 

      Jagung

    • D. 

      Salak

  • 16. 
    Woh aren jenenge kolang-kaling, yen woh cengkeh jenenge ....  
    • A. 

      Polong

    • B. 

      Janggleng

    • C. 

      Mlinjo

    • D. 

      Siwalan

  • 17. 
    Tembang ing ngisor iki sing ora kalebu tembang macapat yaiku ....
    • A. 

      Durma

    • B. 

      Asmaradhana

    • C. 

      Gambuh

    • D. 

      Gambang suling

  • 18. 
    Rina mbi Ani lagi ngresiki perpustakaan. Ukara ing dhuwur iku kalebu ukara ....
    • A. 

      Tanduk

    • B. 

      Tanggap

    • C. 

      Pitakon

    • D. 

      Pangkon

  • 19. 
    “Aku lagi pengen sinau bareng kanca-kanca.” kandhane Ayuk Ukara ing dhuwur yen didadekake ukara carita dari ....
    • A. 

      Ayuk kandha menawa kanca-kancane seneng sinau

    • B. 

      Ayuk kandha menawa dheweke pengen sinau bareng kanca-kancane

    • C. 

      Ayuk kandha menawa dheweke pengen kanca-kancane sinau bareng-bareng

    • D. 

      Ayuk kandha menawa kanca-kancane ngajak sinau bareng-bareng

  • 20. 
    Si asem iku jenenge klungsu, yen isi nangka jenenge ....  
    • A. 

      Kuwaci

    • B. 

      Klentheng

    • C. 

      Beton

    • D. 

      Kenthos

  • 21. 
    Kena ngapa koe dodol buku? Ukara ing dhuwur iku basa kramane dadi ...  
    • A. 

      Kenging napa sampean dodol buku?

    • B. 

      Kenapa panjenengan tumbas buku?

    • C. 

      Wonten pundi sampean mande buku?

    • D. 

      Kenging napa panjenengan mande buku?

  • 22. 
    Tembang macapat iku jumlahe ana ....
    • A. 

      Lima

    • B. 

      Telu las

    • C. 

      Sewelas

    • D. 

      Sepuluh

  • 23. 
    Cacahe wanda saben sagatra diarani ....  
    • A. 

      Guru wilangan

    • B. 

      Guru gatra

    • C. 

      Guru lagu

    • D. 

      Guru sastra

  • 24. 
    Uger-uger lawang iku tegese ....
    • A. 

      Nduwe anak loro wadon kabeh

    • B. 

      Nduwe anak loro lanang kabeh

    • C. 

      Nduwe anak lima wadon kabeh

    • D. 

      Nduwe anak lima lanang kabeh

  • 25. 
    Aksara Jawa ing dhuwr iku unine ....
    • A. 

      Luwih becik sregep sinau

    • B. 

      Luwih becik sing legawa

    • C. 

      Luwih becik sing loma

    • D. 

      Luwih becik sing prasaja

Back to Top Back to top