1.
Owen lives 145.25 kilometers from Houston, Texas. Sharon lives 209.5 kilometers from Houston. What is the difference between these two distances?
Correct Answer
A. 64.25
Explanation
The difference between Owen's and Sharon's distances from Houston can be calculated by subtracting Owen's distance from Sharon's distance. Therefore, the difference is 209.5 - 145.25 = 64.25 kilometers.
2.
Edna completed 4 and 2/3 puzzles. Which improper fraction is equivalent to the number of puzzles Edna completed?
Correct Answer
B. 14/3
Explanation
Edna completed 4 and 2/3 puzzles, which can also be written as the improper fraction 14/3. This means that Edna completed 14 puzzles in total, with each puzzle being divided into 3 equal parts.
3.
A coffeemaker at a restaurant can brew 42 cups. How many pints can this coffeemaker brew?
Correct Answer
B. 21 pints
Explanation
Since there are 2 pints in a cup, the coffeemaker can brew 42 x 2 = 84 pints of coffee. Therefore, the correct answer is 84 pints.
4.
Alberto ran a race in 17.6 seconds. Jake ran the race in 18.307 seconds. Which race time is greater than 17.6 seconds but less than 18.307 seconds?
Correct Answer
D. 18.21 s
Explanation
The question asks for a race time that is greater than 17.6 seconds but less than 18.307 seconds. The only option that fits this criteria is 18.21 seconds.
5.
A gardener has 785 bricks to build a path in a garden. There will be 24 bricks in each row of the path. How many complete rows can the gardener make using 785 bricks?
Correct Answer
A. 32
Explanation
The gardener has a total of 785 bricks and each row requires 24 bricks. To find out how many complete rows can be made, we divide the total number of bricks by the number of bricks in each row. Therefore, 785 divided by 24 equals 32. Hence, the gardener can make 32 complete rows using the 785 bricks.
6.
A mechanic repaired 28 cars and 46 trucks last month. He spent 2 hours repairing each of these vehicles. Which equation can be used to find h, the total number of hours the mechanic spent repairing these vehicles?
Correct Answer
C. H= (28+46) x 2
Explanation
The equation h= (28+46) x 2 can be used to find the total number of hours the mechanic spent repairing the vehicles. This equation takes the sum of the number of cars and trucks repaired (28+46), and then multiplies it by 2 to account for the 2 hours spent on each vehicle.
7.
Brennon has a total of 187 postage stamps.
He has 48 stamps that are each 14 millimeters wide.
He has 139 stamps that are each 12 millimeters wide.
What is the total width of these stamps?
Correct Answer
C. 2,340 mm
Explanation
Brennon has 48 stamps that are each 14 millimeters wide, which gives a total width of 48 * 14 = 672 millimeters. He also has 139 stamps that are each 12 millimeters wide, which gives a total width of 139 * 12 = 1668 millimeters. Adding these two totals together, we get 672 + 1668 = 2340 millimeters. Therefore, the total width of these stamps is 2,340 mm.
8.
Kwan has a garden. If 7/10 of the plants in his garden are daisies, which statement could be true?
Correct Answer
D. Out of 50 plants, 35 are daisies
Explanation
The statement "Out of 50 plants, 35 are daisies" could be true because if 7/10 of the plants in Kwan's garden are daisies, it means that for every 10 plants, 7 of them are daisies. Therefore, if there are 50 plants in total, it is possible that 35 of them are daisies.
9.
There are four times as many cows as horses on a farm. There are twice as many horses as pigs on the farm. Which list shows the number of each type of animal on this farm?
Correct Answer
D. 72 cows, 18 horses, and 9 pigs
Explanation
The answer is 72 cows, 18 horses, and 9 pigs. According to the information given, there are four times as many cows as horses on the farm, so if we let the number of horses be x, then the number of cows would be 4x. Additionally, there are twice as many horses as pigs, so the number of pigs would be x/2. Substituting these values into the answer choices, we find that only the option with 72 cows, 18 horses, and 9 pigs satisfies both conditions.
10.
Alex used blue, red, and green pieces of plastic to make a design.
He used 84 green pieces of plastic.
He used 20 more green pieces of plastic than blue pieces of plastic.
He used 15 more red pieces of plastic than blue pieces of plastic.
What is the number of red pieces of plastic Alex used?
Correct Answer
A. 79
Explanation
Alex used 84 green pieces of plastic and 20 more green pieces than blue pieces. Therefore, the number of blue pieces is 84 - 20 = 64. Alex also used 15 more red pieces than blue pieces. So, the number of red pieces is 64 + 15 = 79.
11.
Oneesha swims a total of 13 kilometers each week. What is the total number of meters Oneesha swims in 3 weeks?
Correct Answer
D. 39,000 m
Explanation
Oneesha swims 13 kilometers each week. To find the total number of meters Oneesha swims in 3 weeks, we can multiply 13 kilometers by 1000 to convert it to meters. Then, we multiply the result by 3 to account for the 3 weeks. Therefore, the total number of meters Oneesha swims in 3 weeks is 39,000 m.