Soal Rumpaka Kawih Jeung Warta Kelas 8 Ganjil

10 Pertanyaan | Total Attempts: 792

SettingsSettingsSettings
Please wait...
Soal Rumpaka Kawih Jeung Warta Kelas 8 Ganjil

.


Questions and Answers
  • 1. 
    Lagu 17 Agustus sanggian................
    • A. 

      Nano S

    • B. 

      Yogaswara

    • C. 

      Darso

    • D. 

      Man Koko

  • 2. 
    Lengkepan Rumpaka Lagu di handap ieu! ........................... Nusa Waluya Rahayu.............. Bangsa Walagri Digjaya Nagri
    • A. 

      Bangsa

    • B. 

      Rahayat

    • C. 

      Urang

    • D. 

      Sunda

  • 3. 
    Lengkepan Rumpaka Lagu di handap Ieu! Tanah Sunda Gemah Ripah Nu ngumbara suka ....... Urang Sunda  
    • A. 

      Betah

    • B. 

      Ria

    • C. 

      Bungah

    • D. 

      Gumbira

  • 4. 
    Beja, informasi atawa bewara. Jadi anu dimaksud ku nepikeun warta teh sabenerna mah nyaeta nepikeun beja disebut.....
    • A. 

      Warta

    • B. 

      Artikel

    • C. 

      Bewara

    • D. 

      Wawaran

  • 5. 
    Jadi ciri utama tina warta nyaeta yen warta teh mangrupakeun beja ngeunaan kajadian anu bener-bener ..........
    • A. 

      Aktual

    • B. 

      Faktual

    • C. 

      Kajadian

    • D. 

      Informasi

  • 6. 
    Kekecapan atawa lirik kawih. Umpama ditilik tina rumpakana, kawih oge mangrupakeun karya sastra Sunda wangun ugeran atawa puisi anu henteu pati kaiket ku aturan disebut.....
    • A. 

      Rumpaka Kawih

    • B. 

      Kakawihan

    • C. 

      Wacana

    • D. 

      Lalaguan

  • 7. 
    Dina nulis warta basa Sunda, aya hal anu kudu diperhatikeun, nyaeta ngeunaan ragam basa anu digunakeun. Dina basa Sunda aya dua ragam basa, nyaeta anu disebut Ragam Basa Hormat / Lemes jeung Ragam Basa ........
    • A. 

      Loma

    • B. 

      Kasar

    • C. 

      Hormat pisan

    • D. 

      Lemes pisan

  • 8. 
    Waktu dihaleuangkeun,........ mah kauger ku aturan birama jeung ketukan. Sedengkeun tembang mah henteu kauger ku wiletan jeung ketukan.
    • A. 

      Kawih

    • B. 

      Pupuh

    • C. 

      Pupujian

    • D. 

      Hajatan

  • 9. 
    Pikeun ngayakinkeun yen urang bisa nulis warta anu lengkep jeung jelas, aya hiji rumusan anu sering digunakeun ku pala wartawan atawa jurnalis, nyaeta rumusan anu disebut rumus......
    • A. 

      5W+1H

    • B. 

      4W+1H

    • C. 

      5W+2H

    • D. 

      6W+1H

  • 10. 
    Warta nyaeta inpormasi anyar atawa inpormasi ngeunaan hiji kajadian, boh dipindangkeun ngaliwatan media citak, boh dina media elektronik, boh tatalepa sacara lisan. Ngalaporkeun hiji warta teh mangrupakeun tugas profesi ........
    • A. 

      Wartawan

    • B. 

      Sastrawan

    • C. 

      Budayawan

    • D. 

      Seniman

Back to Top Back to top