Kamu Jahat,Baik Atau 50-50??

3 Questions | Total Attempts: 2219

Kamu Jahat,Baik Atau 50-50?? - Quiz

Dalam persahabatan adakah kamu merasakan kamu seorang sahabat yang baik? Atau kamu sebenarnya jahat tapi pura-pura baik? Atau kamu kadang-kadang confuse yang kamu ni sekejap baik (which is really-really a nice friend) atau sekejap jahat (which is you are soo mean). So, ambil kuiz ni and sebarkan kepada kawan-kawan yang lain!


Questions and Answers
  • 1. 
    Kau ada sorang kawan, tapi dia sekejap tenggelam sekejap timbul. Satu hari tu, tetiba je dia datang kat ko. Minta tolong. Tapi kau tau kawan kau ni penah kutuk kau kaw-kaw punye kat orang lain. So ko rasa ko nak tolong ke tak?
    • A. 

      Mestilah tolong! Aku memang terkenal dalam sifat tolong menolong ni!

    • B. 

      Lupakan jelah hal lame.Walaupun aku sentap cane pun.

    • C. 

      Jap aku pikir sat. Dia kutuk aku, tapi aku tolong gak. Mulianya hati aku?

  • 2. 
    Eh,cam kenal je mamat/awek sebelah tu? Cis! hampeh.. boifren/girlfren aku dengan bestfren aku? Biar benar!
    • A. 

      Mungkin mereka tengah cari hadiah untuk aku. Besday kan tak lame lagi.

    • B. 

      Kuang aja punye kekasih! berbahagialah kau dengan insan tak guna tu.

    • C. 

      Eh? apa dia buat dengan dia tu? oo lupa plak aku busy.tak sempat nk teman dia shopping.

  • 3. 
    Member pinjam barang. Tak pulang-pulang. Tapi dua tiga kali plak pakai barang tu. Macam dia punye barang plak. Duit aku, tapi dia pulak yang pakai ni.
    • A. 

      Ambik jelah terus. Aku kaya raya. Leh beli baru. Yang dia pakai tu pn tak payah nk menyemak sini.

    • B. 

      Kena sound skali skala ni. buat reta lak plak. kalau nak.bayar half la..kira beli drpd aku.

    • C. 

      Nantila kau. jab lagi aku bukak pesbuk. aku nk tulis kt wall kau. oiii barang tak reti-reti nak pulang ke?

    • D. 

      Never

    • E. 

      Sometimes

    • F. 

      Often

Back to Top Back to top