PTCB Practice Test 2

20 Questions  I  By Diva00
This exam deals more with pharmacology but a few math problems included.
����������

  
Changes are done, please start the quiz.


Question Excerpt

Removing question excerpt is a premium feature

Upgrade and get a lot more done!
1.  Which is the normal blood pressure rate for an adult? 
A.
B.
C.
1 comment
2.  What does Bradycardia mean?
A.
B.
C.
3.  What does Tachycardia mean?
A.
B.
C.
4.  What does the suffix itis mean?
A.
B.
C.
5.  You are to prepare five 60 g jars of ointment using the following formula. How much of each ingredient will you need to create the total amount? Coal tar 4 g Salicyclic Acid 1 g Triamcinolone 1% ung 15 g Aqua-base ointment 100 g  
A.
B.
C.
6.  The meniscus should be read at...
A.
B.
C.
7.  HEPA stands for ________ and traps particles larger than _____
A.
B.
C.
8.  The Horizantal flow hood should be turned on _____ minutes before using
A.
B.
C.
9.  What does half-life mean?
A.
B.
C.
10.  Why are perservatives often added in medications?
A.
B.
C.
11.  Which method is used by the pharmacy tech when preparing capsules by hand?
A.
B.
C.
12.  Order: 1500ml of 20 meq KCL for 12 hours. The tubing size is 20 gtt/ml, how many gtts/min will be delivered?
A.
B.
C.
13.  The Horizantal hood should be cleaned with...
A.
B.
C.
14.  What does HIPAA mean?
A.
B.
C.
15.  150 mg of drug A is ordered to take for 7 days but the pharmacy only has 125mg/5ml in stock. How many ml's should we give to the patient?
A.
B.
C.
16.  Which number equals to XVIII?
A.
B.
C.
17.  D5W means....
A.
B.
C.
18.  The generic drug for Vicodin is?
A.
B.
C.
19.  Which drug is used to treat type 2 diabetes?
A.
B.
C.
20.  Calculate day supply: II tabs po tid prn  #30
A.
B.
C.
Back to top
Quiz Comments (3)
You need to create 5 jars of 60g so ( 5 x 60g = 300g as a total of all the jars you need to make). You are already provided with the formula of 4g, 1g, 1% = 1 g, 15 g and 100g aqua. You do not use these at all they're here to confuse you. You know the total needs to be 300. So you simply add up all the multiple choices to see which one adds up to 300g. The answer is B. 10g, 2.5g, 37.5g, 250g. How come? Well 250+10+2.5+37.5g = 300 g total. I hope that helps.
They're giving us the gram totals so I just added them up and since 60grams x 5 jars= a total of 300grams. We're looking for a total of 300grms so 10g+2.5g+37.5g+250g=300 grams therefore B.300 grams is the correct answer. I'm studying for my test & found this site yesterday.
Can you please explain how we got the ans for question no.5?
to post comments.

Removing ad is a premium feature

Upgrade and get a lot more done!
Take Another Quiz